Wil je gezellig een weekendje weg met je vriendin of met je vriendinnen?  Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Je bent welkom met maximaal 3 vriendinnen (jullie komen dan dus met z’n vieren). Het kan zijn dat er ook nog een ander vriendinnengroepje is tegelijk met jullie, of een moeder met een dochter, of een paar logées van onze logeerboerderij. In totaal kunnen wij maximaal 10 gasten herbergen.

De minimumleeftijd voor de vriendinnenvakantie is 11 jaar. Een andere voorwaarde is dat je wel met je vriendin(nen) in een gezellige pipowagen durft te slapen. Het kan hier best wel donker zijn ’s nachts! We organiseren de vriendinnenvakanties vanaf 11 jaar alleen in het groene seizoen.
NB! Vriendinnen van 18 jaar of ouder zijn jullie het hele jaar door welkom. In het natte of koude seizoen slapen jullie in ofwel Hippago’s gastenhuis ofwel in Hippago’s Studio.
In ons activiteitengebouw kunnen jullie films kijken of spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd. Maar ook buiten is er genoeg te beleven tijdens deze gezellige ruitervakantie. Wij hebben brave en goed getrainde pony’s en paarden waar jullie op kunnen rijden of die je lekker kunt poetsen en verzorgen.

Tijden en kosten
Een weekend begint vrijdag 18.00 uur en eindigt zondag 17.00 uur. Op de dag van aankomst wordt warm gegeten rond 19.00 uur. Op de dag van vertrek is nog niet warm gegeten.
Een vriendinnenweekend kost € 145,- per persoon. Onze prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch, diner, 2 x per dag een paardenactiviteit (op zaterdag en zondag), toeristenbelasting, linnengoed én eindschoonmaak van de slaapaccommodatie.Het is ook mogelijk langer te blijven, bijvoorbeeld als het weekend wordt gevolgd door een vakantie of als je in een schoolvakantie wilt komen. De kosten voor een extra dag bedragen € 60,00 per persoon. Een driedaagse paardenvakantie kost dus € 205,- en een vierdaagse kost € 265,- per persoon.
*Onze prijzen zijn gebaseerd op ruiters vanaf paardrijniveau halfgevorderd (niveau 2).

Zorgen voor elkaar
Een ieder wordt ingeroosterd voor taken in de keuken (koken, tafel dekken, tafel afruimen, afspoelen en vaatwasser vullen) en taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Wat gaan we doen?
Het programma van de paardenvakantie wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere logées en gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt. Elke dag wordt er een dagrooster opgehangen in het activiteitengebouw. Iedereen kan zien welke taak hij heeft, wanneer hij kan rijden en op welk paard, wat er gegeten wordt en voor welke andere activiteiten hij of zij is ingeroosterd. We werken met het volgende tijdschema:

Vrijdag
18.00 – 19.00 uur: aankomst + rondleiding
19.00 – 21.00 uur: warm eten* + spelletjes/tv kijken
21.00 – 22.00 uur: paarden binnen zetten, voeren

Zaterdag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, vaat opruimen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
15.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten*
21.00 – 22.00 uur: paarden binnen zetten, voeren

Zondag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, vaat opruimen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
14.30 – 16.30 uur: activiteitenprogramma
17.00 uur: vertrek

*Op Hippago wordt vegetarisch gegeten. Niet schrikken: sommige gasten komen er pas na een week achter dat ze vleesvervangers hebben gegeten.

contactlogoExtra’s
*Vervoer van en naar het treinstation Hoogeveen (ongeveer 15 kilometer) kost € 15,- per keer.
*Het is (beperkt) mogelijk om een eigen pony of paard mee te nemen. De kosten hiervan bedragen € 15,00 per dag. Krachtvoer dient zelf meegenomen te worden.

Vriendinnenvakantie boeken
Wil je een paardenvakantie boeken? Neem dan contact op via mail of telefoon of app en geef aan in welk weekend of welke vakantie je zou willen komen. Begin 2018 kun je op deze pagina een aanmeldingsformulier invullen voor de vriendinnenvakanties die wij sowieso gaan plannen in het voorjaar en de zomer van 2018.

Hieronder kun je downloaden:
Algemene voorwaarden Logeerboerderij Hippago
De huisregels van Logeerboerderij Hippago
Terrein-, stal- en rijbaanregels van Hippago
Routebeschrijving naar Hippago