Vlinderdagen

geplaatst in: Blog Martin: Leven tussen wonderen | 0

21 juni 2019
Wat een geweldige vlinderdagen…! Niet te tellen zijn ze rond ons huis, deze prachtige teervleugelige insecten. De eerste is een Icarusblauwtje op een brandnetel. De tweede, een distelvlinder, is flets van kleur en heeft gehavende vleugels. De distelvlinder is een trekvlinder. Vermoedelijk heeft hij vele honderden kilometers afgelegd uit Zuid-Europa of Noord-Afrika. Ongelooflijk, kijk nog eens goed naar die afgevlogen vleugels, en zo bleek als het oranje en zwart geworden is, gegeseld door weer en wind. Hij doet zich tegoed aan de nectar van kattenkruid. De derde is een bont zandoogje, je ziet ze vaak met een partner dansen in het zonlicht. De vierde een groot koolwitje. Zeker een uur scharrelde hij in het struweel om wat van zijn gading te vinden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *