Op Hippago worden geen reguliere paardrijlessen gegeven. Geen grote lesgroepen, waarin iedereen in een treintje rijdt. We rijden hier in kleine groepjes en lessen worden op maat gegeven, waarbij aandacht is voor zowel het rijplezier van de ruiter als welzijn van het paard. Afhankelijk van het niveau van de ruiter, kan er bijvoorbeeld gekozen worden worden voor een dressuur- of westernles, voor rijden zonder zadel en zonder bit of voor springgymnastiek.

Voor ons hele aanbod, kijk op paardenactiviteiten.

Verblijft u in één van de accommodaties van Hippago, dan is het mogelijk losse paardrijlessen (privélessen en/of duolessen) bij ons te boeken. Dat kan bv. voor 1 of 2 personen uit het gezin. De lessen dienen wel voor uw komst te worden afgesproken, want we hebben beperkt tijd om lessen te geven. Het is ook mogelijk een speciaal B&B-paardrijarrangement te boeken. U komt dan vooral om het paardrijden.
Een duoles
is bedoeld voor personen die minimaal 50 manegelessen hebben gevolgd. Heeft u of uw kind minder ervaring, dan is alleen een privéles mogelijk.

Het arrangement omvat: een uur vroeger inchecken (16 uur ipv 17 uur) + een paardrijles voor 1 of 2 personen om 16.30 uur.
De prijs kunt u zelf uitrekenen. U betaalt voor de accommodatie (vakantiehuisje, studio, of pipowagen) plus voor de les. Kijk voor de prijzen van ons vakantiehuisje en studio op de betreffende pagina’s van onze website.

Voor onze Budget B & B, klik hier voor de prijzen.

Kosten paardrijlessen:
€ 20,00 per persoon per uur paardrijles in de groep (duoles) voor personen die minimaal 50 manegelessen hebben gevolgd (gezamenlijk aanmelden)
€ 20,00 per persoon per half uur privé paardrijles (voor niveau 2,3 en 4)
€ 35,00 per uur privé paardrijles (voor elk niveau)
€ 50,00 voor anderhalf uur privé opstaples (voor beginners) aan twee kinderen uit hetzelfde gezin (gezamenlijke les poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles)

U kunt het B&B arrangement boeken via de mail (hippago@gmail.com) of app (06-12890519).

Voorwaarden
De duur van een les is inclusief helpen bij het poetsen en opzadelen. Een beginner krijgt voor een deel les naast het paard en voor een deel op het paard. Voor iemand die zelf kan poetsen en opzadelen, is de les op het paard een uur.
De minimumleeftijd om te komen paardrijden op Hippago is 7 jaar; er is geen maximumleeftijd. Zie voor activiteiten voior de allerkelinsten onze pagina lesaanbod.

Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.
De pony’s en paarden die wij beschikbaar hebben voor onze lessen zijn
1. Fly voor niveau 1 (max 75 kg) en 2 (max 70 kg)
2. Sil voor niveau 1 (max 90 kg), 2 (max 85 kg), 3 en 4 (max. 80 kg)
3. Ivo voor niveau 1 (max. 90 kg) en 2 (max. 85 kg)
4. Ko-I-Noor voor niveau 1 (max 75 kg) en 2 (max 70 kg)
5. Jara voor niveau 2 (max 90 kg) en 3 (max 90 kg)
6. Aniba voor niveau 3 (max 90 kg) en 4 (max 90 kg)
7. Zanou voor niveau 3 (max 95 kg) en 4 (max 95 kg)
8. Zadok voor niveau 3 (max 85 kg) en 4 (max 85 kg)
Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.

Onze missie: paarden leren en inspireren mensen

Hippago is een zorg- en logeerboerderij. De naam Hippago verwijst enerzijds naar hippisch: we werken vaak met paarden. Anderzijds naar agogiek: leer van het opzettelijk veranderen van gedragspatronen bij mensen. Die veranderingen proberen wij te bewerkstelligen door mensen te laten omgaan met paarden. Goede en veilige omgang met zulke grote vluchtdieren vereist een aantal vaardigheden. Die kun je bij ons leren. De eerste stap in dit leerproces is het leggen van contact met een paard: hoe kan je een paard iets duidelijk maken. De volgende uitdaging is om iets van een paard gedaan te krijgen. En daar is nog wat meer voor nodig. Zoals doortastendheid, weten wat je wilt, maar ook rust en geduld om vertrouwen te winnen, beloning van gewenst gedrag, het stellen van grenzen, en het voorzien en voorkomen van gevaarlijke situaties.

Onze visie: veiligheid, structuur, stimulans

Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.