Overnachten voor een zacht prijsje?

Budget B en B Hippago

Wil je er even helemaal uit en een nachtje slapen in een even vrolijke als kleurrijke pipowagen op het Drentse platteland? Kom dan naar de Budget B & B van Logeerboerderij Hippago net buiten Elim, een plek waar je snel loskomt van alles wat altijd maar doorgaat. Elim ligt in de driehoek Hoogeveen, Coevorden en Slagharen. Attractiepark Slagharen ligt op een steenworp afstand, evenals de Prionatuinen in Schuinesloot. Ook dierenpark ‘Wildlands’ is vanuit Elim makkelijk te bereiken

Open in het groene seizoen
Onze Budget B & B is geopend van ongeveer 15 april tot 15 oktober. Het kan zijn dat we wat eerder openen of wat later sluiten omdat de nachttemperatuur aangenaam genoeg is om te slapen zonder verwarming. We hebben lekkere warme dekbedden en ook is er een sprei voorhanden. Bij temperaturen boven de 5 graden is het prima te doen.

De Budget B & B is echt wat er staat: slapen en ontbijten voor een scherpe prijs in een heerlijke omgeving. Onze Budget B & B behoort tot de goedkoopste B & B’s van Nederland! Een lekker ontbijtje is bij de prijs inbegrepen. Uiteraard zijn de sanitaire voorzieningen prima!

Inchecken/uitchecken
Inchecken kan tussen 17.00 en 23.00 uur; uitzonderingen in overleg
Uitchecken om uiterlijk 10.30 uur

Onze prijzen voor een overnachting staan bij de verschillende slaapmogelijkheden hieronder.
Ons midseizoen loopt van 1 september tot en met 30 april.
Ons hoogseizoen loopt van 1 mei tot en met 31 augustus.

Onze prijzen zijn inclusief ontbijt, btw, opgemaakte bedden, handdoeken en washandjes, een sprei en eindschoonmaak, maar exclusief toeristenbelasting. De toeristenbelasting bedraagt € 1,50 per persoon per nacht. Voor kinderen t/m 16 jaar hoeft geen toeristenbelasting te worden betaald.

Wil je weten of de gewenste accommodatie beschikbaar is? Download dan het formulier ‘aanvragen beschikbaarheid’, vul het in een minuut in en stuur het naar hippago@gmail.com. Je weet snel of er beschikbaarheid is en ontvangt eventueel een alternatief: Check beschikbaarheid Budget B & B.

Ontbijten in het Budget Café

Budget cafe - Budget B & B Hippago

Ontbijten doen we in het ‘budget café’, een tuinhuisje op het veldje van de pipowagens. Of buiten natuurlijk! In het ‘budget café’ kun je ook ’s avonds zitten om een spelletje te doen of om een meegenomen maaltijd te nuttigen. Je kunt in het ‘budget café’ bordjes en bestek lenen of een kopje koffie of thee maken. Er staat een waterkoker, oploskoffie, theezakjes, suiker en melk. Je kunt er geen maaltijden bereiden of warm maken.

Het sanitair – een luxe douche en toilet – vind je in het activiteitengebouw op 50 meter loopafstand. In en rond dit gebouw (tot de pipowagens) is gratis wifi. Het gebouw is ’s nachts verlicht.

Waar komt de pipowagen vandaan?

Curcus Pipo van Pipo de Clown - Budget B & B Hippago

Pipowagens zijn typisch Nederlands. Het woord is niet te vertalen in andere talen en daarom mochten wij ze van Booking.com ook niet zo noemen. Uiteindelijk hebben we voor elkaar  gekregen dat we ze ‘kamers op wielen’ mochten noemen, zodat het onze gasten duidelijk is dat ze niet in een gewone kamer terechtkomen.

Onze geel met groene “Pipopipo” lijkt het meest op de woonwagen van Pipo de Clown, die juist weer Circus Pipo heette. Heel toevallig (of onbewust misschien juist niet) hebben wij een andere wagen “Circuspipo” genoemd.

Sapperdeflap!

Nononono voor de Circus Pipo - Budget B & B Hippago

De pipowagens in Nederland zijn geïnspireerd op de woonwagen waarmee Pipo de Clown door het land trok in een Nederlandse televisieserie die liep van 1958 tot 1980. De clown Pipo was weggelopen uit het circus van ‘Dikke Deur’. Samen met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra trok hij de wereld door in een woonwagen die ‘Circus pipo’ heette en werd voortgetrokken door de ezel Nononono. De televisieserie is geschreven door Wim Meuldijk. Eén van de bekendste uitspraken van Pipo de Clown was “Sapperdeflap”. Hij sloot elke aflevering af met de woorden: “Dag vogels, dag bloemen, dag lieve kinderen”.

Onze pipowagens

Pipopipo

Pipopipo - Budget B & B Hippago

De romantische en kleurrijke “Pipopipo” is geschikt voor twee niet al te lange en zware personen, die veel van elkaar houden. Je ligt namelijk dicht op elkaar. De wagen heeft een oppervlakte van 6 m2 en telt een tweepersoonsbed met een afmeting van 1.40 x 1.90 meter en  een paar kastjes, die gevuld zijn met gezellige bekers, potten en pannetjes.

voor 2 personen

Pipopipo binnen - Budget B & B Hippago

Tarieven midseizoen per nacht:
€ 45,00 1 persoon
€ 52,50 2 personen

Tarieven hoogseizoen per nacht:
€ 50,00 1 persoon
€ 59,50 2 personen

Max. 3 personen in de

Circuspipo binnen - Budget B & B Hippago

Tarieven midseizoen per nacht:
€ 47,50 1 persoon
€ 52,50 2 personen
€ 62,50 3 personen

Tarieven hoogseizoen per nacht:
€ 52,50 1 persoon
€ 57,50 2 personen
€ 69,50 3 personen

Circuspipo

Circuspipo - Budget B & B Hippago

Toevallig bleek de woonwagen van Pipo de Clown ook “Circus Pipo” te heten. Wij hebben deze wagen zo genoemd vanwege de sterren. Zo’n wagen zou je bij een circus kunnen aantreffen, toch?

De Circuspipo heeft een tweepersoonsbed van 1.40 x 2.00 meter en er is de mogelijkheid (door tafel en kruk aan de bank te schuiven) om er een kinderbed bij te maken. Dit bedje meet 70 x 175 cm. Verder staat er nog een hoge kast, waarin de spreien liggen, die kunnen worden gebruikt als het wat koud is.

Vlinderpipo

Lekker ontbijten voor de vlinderpipo - Budget B & B Hippago

De Vlinderpipo heeft een oppervlakte van 8 m2 en telt 2 stapelbedden met matrassen van 80 x 200 cm. Deze vlinderpipo, die het best te vergelijken is met een eenvoudige blokhut, wordt veelvuldig geboekt door gezinnen met 1 of 2 kinderen. Of door twee of drie mannen of vrouwen die op fietsvakantie zijn, maar liever niet bij elkaar in een tweepersoonsbed willen liggen.

met 2 stapelbedden

Vlinderpipo binnen - Budget B & B Hippago

Tarieven midseizoen per nacht:
€ 42,50 1 persoon
€ 47,50 2 personen
€ 60,00 3 personen
€ 72,50 4 personen

Tarieven hoogseizoen per nacht:
€ 45,00 1 persoon
€ 50,00 2 personen
€ 62,50 3 personen
€ 75,00 4 personen

Droompipo

Droompipo - Budget B & B Hippago

De Droompipo heeft een afmeting van 10 m2 en is daarmee onze grootste pipowagen. Er is een tweepersoonsbed van 1.40 x 2.00 meter en een stapelbed met 2 matrassen van 90 x 200 cm. Ontbijt wordt geserveerd aan de grote, witte eettafel. Spreien en handdoeken vind je in een ladekast. De Droompipo is een typische gezinswagen. Eventueel is er nog plaats voor een door de gast zelf meegenomen babybedje.

voor max. 4 personen

Droompipo binnenkant - Budget B & B Hippago

Tarieven Droompipo midseizoen per nacht:
€ 47,50 1 persoon
€ 62,50 2 personen
€ 74,50 3 personen
€ 86,50 4 personen

Tarieven Droompipo hoogseizoen per nacht:
€ 52,50 1 persoon
€ 67,50 2 personen
€ 79,50 3 personen
€ 91,50 4 personen

Extra info
* Hippago’s activiteitengebouw heeft free wifi, die (meestal) ook de pipowagens bereikt
* U kunt gratis gebruik maken van onze parkeerplaats
* parkeerplaats bezoekers: € 2,50

Huisregels
* Huisdieren zijn niet toegestaan.
* Er geldt een rookverbod in alle overdekte ruimtes.
* Wij streven naar een prikkelarm terrein. Wij hebben 11 pony’s en paarden die overdag en ook ’s avonds door kinderen worden bereden. De dieren kunnen schrikken van snel bewegende machines of personen, en ook van harde geluiden. Dit brengt risico’s met zich mee voor mens en dier. Daarom zijn ‘lopende’ motorfietsen, scooters en bromfietsen niet toegestaan vanaf ons ingangshek. De snelheid waarmee op ons terrein wordt gereden, is stapvoets. Het is voorts niet de bedoeling te voetballen of met ballen over te gooien op onze grasveldjes en ook het laten vliegen van drones is verboden.

Boeken
Onze B & B kan worden geboekt
* via Booking.com
of
* – minimaal een week van tevoren – via de mail (hippago@gmail.com) of Whatsapp (06-12780908) met vermelding van gewenste datum, pipowagen, naam, adres en voor hoeveel personen de boeking geldt. De boeking is pas definitief wanneer er een aanbetaling van 50 % is overgemaakt.

Download hier de Algemene Voorwaarden van Budget B & B Hippago: AV Budget B&B Hippago

Pretparken in een straal van 100 km

Slagharen 6 km: www.slagharen.com
Drouwen 45 km: www.drouwenerzand.nl/
Hellendoorn 45 km: www.avonturenpark.nl/
Biddinkhuizen 95 km: www.walibi.nl/
Apeldoorn 95 km: www.julianatoren.nl/

Dagje uit met kinderen

www.drenthe.nl/te-doen-te-beleven/dagje-uit-met-kinderen

Dierentuinen in de buurt

Orvelte 23 km: www.zoobizar.nl
Emmen 30 km: www.wildlands.nl
Ruinen 30 km: www.vogelparkruinen.nl
Exloo 40 km: www.kabouterland.nl
Kallenkote 50 km: www.taman-indonesia.nl
Ter Apel 50 km: www.wonderwereld.nl
Apeldoorn 95 km: www.apenheul.nl

Paardrijden op Hippago. Hieronder een aantal mogelijkheden.

Privé paardrijles of duoles

Privéles of duoles op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een losse paardrijles voor een gast van Hippago
Op Hippago worden er geen reguliere lessen gegeven zoals op grote maneges. Gasten van onze B & B en vakantiehuisje kunnen een losse paardrijles nemen: een privéles of een les in een zeer klein groepje (samen aanmelden).

Poetsen en wandelen met minipaardjes

Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes. Ze kunnen worden geaaid en gepoetst en ze gaan graag mee uit wandelen.
Een leuk uitje van een uurtje!

Opstaples

Opstaples mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een les van 90 minuten
Je bent aangestoken door het paardenvirus, maar je weet nog niet zeker of je wilt of durft te leren paardrijden op een grote manege. We kunnen in een les van zo’n anderhalf uur bekijken of paardrijden iets voor jou is!

Meeloopochtend

Meeloopochtend: paarden naar de wei brengen

Sommige meiden kunnen de manege en de pony’s echt geen dag missen. Voor hen is een dag zonder paarden een dag niet geleefd. Op Hippago kun je meelopen met het verzorgen van de paarden: paarden voeren, in de wei zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen. Plus een pony poetsen natuurlijk! Vanaf 7 jaar.