Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Hun neusjes zijn erg zacht en ze snuffelen nieuwsgierig aan je hand of gezicht. Niets is leuker dan om met ze te knuffelen. Of om ze te poetsen of te verkleden met hoeden, pruiken en sjaaltjes uit onze verkleedmand. Om daarna een paar mooie foto’s te maken. Natuurlijk besluiten we het uurtje knuffelen met minipaardjes met een glaasje limonade en een versnapering.

Kosten knuffelen met minipaardjes

Knuffelen met minipaardjes duurt ongeveer een uur – uiteraard onder deskundige begeleiding – en kost € 30,00 (voor 1 kind). Per kind extra € 5,00 met een maximum van 4 kinderen totaal (en de tijd loopt uit naar 1,5 uur). Ouders/begeleiders helpen natuurlijk bij het bewaken van de veiligheid van de kids.
Betaling kan contant, via een Tikkie of met een pinpas.

Je kunt dit ‘uitje van een uurtje’ afspreken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-12890519).
Er kan gecombineerd worden met ‘wandelen met minipaardjes’.

Minipaardjes

Minipaardjes zijn geen pony’s, maar paardjes. Onze Fee hebben we gekocht bij Jacky Stables, een fokkerij van onder meer minipaardjes. Met Rebby doen we af en toe vrijheidsdressuur. Hij kan een rondje links en rechts draaien, jaknikken en neeschudden, op een plankje tikken en steigeren op commando. Hij heeft echter zoveel temperament, dat hij wat drammerig kan worden, dus we laten de training even rusten totdat hij wat ouder is.

Minipaardjes worden ook als therapiepaardjes ingezet. Ze zijn handzaam, veel slanker dan Shetlanders en intelligent in de omgang.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt hoe goed het voor de gezondheid is om met dieren te knuffelen. Er wordt door jong én oud inmiddels geknuffeld met koeien, varkens en alcapa’s. Bij ons kun je alleen knuffelen met minipaardjes!
Leestip: waarom knuffelen met dieren goed voor u is.