Knuffelen met Rebby (minipaardjes voor de kids op mini-manege Hippago in Elim)

Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Hun neusjes zijn erg zacht en ze snuffelen nieuwsgierig aan je hand of gezicht. Niets is leuker dan om met ze te knuffelen. Of om ze te poetsen of te verkleden met hoeden, pruiken en sjaaltjes uit onze verkleedmand. Om daarna een paar mooie foto’s te maken. Natuurlijk besluiten we het uurtje knuffelen met minipaardjes met een glaasje limonade en een versnapering.
Belangrijk: als je omgaat met pony’s, heb je zware, dichte schoenen aan. Dat kunnen kaplaarzen zijn of bergschoenen. Geen gympen of sandalen!

Minipaardjes

Minipaardjes zijn geen pony’s, maar paardjes. Onze Fee hebben we gekocht bij Jacky Stables, een fokkerij van onder meer minipaardjes. Met Rebby doen we af en toe vrijheidsdressuur. Hij kan een rondje links en rechts draaien, jaknikken en neeschudden, op een plankje tikken en steigeren op commando. Hij heeft echter zoveel temperament, dat hij wat drammerig kan worden, dus we laten de training even rusten totdat hij wat ouder is.

Minipaardjes worden ook als therapiepaardjes ingezet. Ze zijn handzaam, veel slanker dan Shetlanders en intelligent in de omgang.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt hoe goed het voor de gezondheid is om met dieren te knuffelen. Er wordt door jong én oud inmiddels geknuffeld met koeien, varkens en alcapa’s. Bij ons kun je alleen knuffelen met minipaardjes!
Leestip: waarom knuffelen met dieren goed voor u is.

Kosten knuffelen met minipaardjes

Knuffelen met minipaardjes kost – uiteraard onder deskundige begeleiding – € 15,00 per persoon. Je kunt reserveren voor 2 – 4 personen. Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Bij 2 personen duurt het programma drie kwartier; bij vier personen ruim een uur. Tijdens het uitje wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster.

Je kunt betalen met een Tikkie of contant.

Als je klikt op de knop hieronder ‘Direct boeken’ vind je de data en tijden voor dit uitje voor de kids.