Op Hippago bieden we privélessen aan in mini-cursusverband en groepslessen en losse lessen in combinatie met Bed & Breakfast of verhuur van ons gastenhuis. Voor ouders met kinderen die in Drenthe vakantie vieren hebben we ook een aanbod ‘knuffelen/wandelen met pony’s’.

Onze tarieven:
€ 20,00 per persoon per uur paardrijles in de groep (duoles) voor personen die minimaal 50 manegelessen hebben gevolgd (gezamenlijk aanmelden)
€ 20,00 per persoon per half uur privé paardrijles (alleen voor gevorderden)
€ 35,00 per uur privé paardrijles (voor elk niveau)
€ 50,00 voor anderhalf uur privé paardrijles aan twee kinderen uit hetzelfde gezin (gezamenlijke les poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles)
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.
Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.

KNUFFELEN/POETSEN/WANDELEN MET PONY’S
Is je kind aangestoken door het ponyvirus en nog erg jong? Kom dan gezellig naar Hippago om met één van onze mini-paardjes te knuffelen en te wandelen. Natuurlijk besluiten we het knuffeluur met een glaasje limonade en een versnapering.

NB Een uurtje knuffelen/wandelen met onze minipaardjes kost € 30,00 (1 kind). Per kind extra € 5,00 met een maximum van 4 kinderen totaal (en de tijd loopt uit naar 1,5 uur).

MINI-CURSUSSEN (3 privélessen)

I. Opstappen voor beginners
Doel: kijken of je wil leren paardrijden, in alle rust voorbereiden op lessen bij de manege
Wat gaan we doen?
*paard aan de hand geleiden
*poetsen, opzadelen, opstijgen/afstijgen
*houding en zit, stappen en halthouden (drijven)
*manegefiguren in stap: volte, gebroken lijn, van hand veranderen (sturen)
*draven aan de longe + lichtrijden
*Indien mogelijk: los draven, overgangen en figuren rijden

II.
Opfriscursus voor mensen die het rijden weer willen oppakken nadat zij een heel aantal jaren niet hebben gereden.
Doel: vertrouwen terugkrijgen; er achter komen wat je wel en niet bent verleerd; erachter komen of je echt weer wilt gaan paardrijden.
Wat gaan we doen?
Gewoon, lekker uitproberen in je eigen tempo en zonder druk.

NB Een mini-cursus van 3 lessen kost € 99,00. Betaling is vooraf: contant of via de bank. Een cursus van 3 lessen wordt in maximaal 4 weken afgerond. Een les kan 1 keer afgezegd en verplaatst worden. Dit wordt minimaal 24 uur van tevoren doorgegeven via mail of app.


B&B PAARDRIJ-ARRANGEMENT

Het arrangement omvat:
16.00 – 16.30 uur: ontvangst met koffie of thee
17.00 – 18.00 uur: paardrijles
19.00 uur: warm eten table d’hôte (of elders eten)
overnachten in 1 van onze pipowagens; de volgende ochtend tussen 9.00 en 10.00 uur ontbijt.
10.30 uur: vertrek

Het kan zijn dat u met 4 personen komt overnachten en dat er slechts 1 persoon een paardrijles wil nemen. Dat kan. Elke pipowagen heeft een andere prijsstelling. Kijk op de betreffende pagina voor meer informatie.

Voorwaarden
De lessen/tijden worden in onderling overleg afgesproken. Een les duurt een uur. Dit is inclusief helpen bij het poetsen en opzadelen. Een beginner krijgt voor een deel les naast het paard en voor een deel op het paard. Voor iemand die zelf kan poetsen en opzadelen, is de les op het paard een uur.
De minimumleeftijd om te komen paardrijden op Hippago is 7 jaar; er is geen maximumleeftijd.

De paarden die wij beschikbaar hebben voor de opstapcursus zijn fjord Ivo, Sil, Fly en de Haflinger Jara (D-pony’s). De paarden die wij beschikbaar hebben voor halfgevorderde en gevorderde manegeruiters en voor ruiters met wedstrijdniveau zijn Sil (D-pony van 1.47 m), Jara (Haflinger), Aniba (KWPN’er van 1.62m) en Zanou (KWPN’er van 1.71 m).
Het maximum gewicht van de ruiter bedraagt 75 kilo voor Fly; 85 kilo voor Ivo en Sil; 90 kilo voor Aniba en 95 kilo voor Zanou en Jara.