ToniseLouise2
Les op maat
Op Hippago worden geen reguliere manegelessen gegeven. Het is wel mogelijk doordeweeks privélessen te volgen op één van onze goed afgerichte, brave pony’s of paarden. Deze lessen zijn zeer geschikt voor vrouwen, die vroeger hebben paardgereden en – als de kinderen wat groter zijn- het rijden weer willen oppakken. Of voor senioren die vroeger hebben gereden en de draad weer willen oppakken.
Of een aangepaste les vanwege een (lichte) lichamelijke of geestelijke beperking. De kosten hiervan bedragen € 35,00 per uur voor een losse les of € 150,00 voor een leskaart van 5 lessen*.

Losse les in combinatie met Bed & Breakfast
Voor onze B & B-gasten bestaat de mogelijkheid een paardrijles te volgen tussen 17 en 21 uur. De kosten voor zo’n les bedragen € 17,50 per uur (voorwaarde hiervoor is dat de ruiter minimaal zo’n 50 manegelessen heeft gevolgd en in een groep kan meerijden). Ook een privéles (bijvoorbeeld voor beginners) behoort tot de mogelijkheden. De kosten hiervoor bedragen € 30,00 voor een uur begeleiding/les*. De lessen worden van tevoren afgesproken. Het is meestal niet mogelijk om een afspraak te maken op de dag zelf.

* Het gaat hier om een uur begeleiding/les. Als een lesklant een paard nog niet zelfstandig aan de hand kan geleiden en/of kan poetsen en opzadelen, dan wordt hier eerst aandacht aan besteed. Vervolgens wordt geleerd op- en af te stijgen, een paard voorwaarts te laten gaan en te laten halthouden en te sturen zonder het paard te hinderen. Daarna wordt begonnen met draven aan de longe. Hierbij ligt de nadruk op te leren lichtrijden. Het is aan de instructeur om te bepalen hoe snel gaat worden overgestapt naar een volgend onderdeel. Ons uitgangspunt is een goede basis voor het paardrijden te leggen.

springenbordHippagoBegeleiding bij het paardrijden, betaald uit PGB (of vanuit ZIN in Zuid-Drenthe)
Doordeweeks is het mogelijk begeleiding bij het paardrijden te krijgen. Bijvoorbeeld een aanpassing bij het rijden vanwege een (lichte) lichamelijke of geestelijke beperking. De kosten hiervan kunnen uit PGB worden betaald, onder de noemer ‘begeleiding individueel’.

Onze tarieven zijn:

Kennismaking/intake
gratis

Het maken van een zorgplan of evaluatieverslag voor begeleiding individueel
uurtarief begeleiding

Begeleiding Individueel licht
€ 40,00 per uur

Begeleiding Individueel middel
€ 60,00 per uur

Begeleiding Individueel zwaar
niet van toepassing

contactlogoHieronder kun je downloaden:
Routebeschrijving naar Hippago