Poetsen en wandelen met minipaardjes

Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Ze kunnen worden geaaid en gepoetst en ze gaan graag mee uit wandelen.
Een leuk uitje van een uurtje!

Verkleedshow met minipaardjes

Hoe leuk is het om een minipaardje te verkleden met een hoed of een pruik of een sjaaltje uit onze verkleedmand. En je gaat jezelf natuurlijk bijpassend uitdossen! Om daarna te poseren voor een heuse fotoshoot!
Een leuk uitje van ongeveer een uurtje!

Opstaples

Ben je wel aangestoken door het paardenvirus, maar weet je nog niet zeker of je wilt of durft te leren paardrijden? We kunnen in 1 les bekijken of paardrijden iets voor jou is!

Paardrijles: privé- of duoles

Gasten van onze B & B en vakantiehuisje kunnen losse paardrijlessen volgen: een privéles of een les in een zeer klein groepje: 2 of 3 personen. Deze lessen dienen wel tijdig afgesproken te worden.

Paardrijles: mini-cursussen

We bieden 3 mini-cursussen van 3 lessen aan: opstappen voor beginners; opfriscursus (voor volwassenen die vroeger hebben gereden en het rijden – misschien – weer willen oppakken; en de mini-cursus ‘on demand’ waarbij je zelf een doel kunt invullen waar je aan wilt werken.

B&B paardrij-arrangement

Verblijft u in één van de accommodaties van Hippago, dan is het mogelijk losse paardrijlessen (privélessen en/of duolessen) bij ons te boeken. Dat kan bv. voor 1 of 2 personen uit het gezin. De lessen dienen wel voor uw komst te worden afgesproken, want we hebben beperkt tijd om lessen te geven.
Het is ook mogelijk een speciaal B&B-paardrijarrangement te boeken. Het arrangement omvat: een uur vroeger inchecken (16 uur ipv 17 uur) + een paardrijles voor 1 of 2 personen om 16.30 uur.

Logisch leren paardrijden

Net zoals je met rekenen begint met eenvoudige sommetjes en met taal met eenvoudige zinnetjes, behoren we bij het leren ponyrijden ook bij het begin te beginnen.
Op Hippago worden lessen opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, waarbij het vertrouwen van de ruiters in hun pony voorop blijft staan. Is het je wel eens opgevallen dat bijna elk kind angstig kijkt als het voor het eerst naast een pony staat? Logisch toch, zo’n groot dier? Daar ga je toch niet direct op zitten? Die moet je eerst leren kennen en vertrouwen.

Wat is je rijniveau?

Om onze lesklanten te helpen hun paardrijniveau in te schatten, hebben we een overzicht van vaardigheden in de omgang met paarden en in de rijkunst gemaakt die behoren bij niveau 1 (beginner), niveau 2 (half-gevorderd), niveau 3 (gevorderd – in de KNHS-wedstrijden B niveau) en niveau 4 (vergevorderd – in de KNHS-wedstrijden L/M-niveau).
Door het juist inschatten van het niveau, is het makkelijker het meest geschikte paard te kiezen om een stap verder te komen en om fijn te kunnen rijden.