Wil je gezellig een weekendje weg met je dochter of met je dochter en haar paardrijvriendinnetje? Of met je zoon? Samen borstelen en opstijgen? Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Natuurlijk zijn ook vaders en dochters of zoons welkom. Of oma’s met kleinkinderen. Op onze website hebben we het voor het gemak over moeder-dochterweekends en ouder-kindvakanties.

Jullie slapen in een gezellige pipowagen. In ons activiteitengebouw kunnen jullie lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens). Maar ook buiten is er genoeg te beleven tijdens deze gezellige ruitervakantie. Wij hebben brave en goed getrainde pony’s en paarden waar jullie op kunnen rijden of die je lekker kunt poetsen en verzorgen.

Tijden en kosten
Een weekend begint vrijdag 18.00 uur en eindigt zondag 17.00 uur. Op de dag van aankomst wordt warm gegeten rond 19.00 uur. Op de dag van vertrek is nog niet warm gegeten.
Een moeder-dochterweekend kost € 159,- per persoon. Onze prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch, diner, 2 x per dag een paardenactiviteit (1 x rijden op het paard en 1x een activiteit naast het paard zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk), toeristenbelasting, linnengoed én eindschoonmaak van de slaapaccommodatie.
Het is ook mogelijk langer te blijven, bijvoorbeeld als het weekend wordt gevolgd door een vakantie of als je in een schoolvakantie wilt komen. De kosten voor een extra dag bedragen € 60,00 per persoon. Een driedaagse paardenvakantie kost dus € 219,- en een vierdaagse kost € 279,- per persoon.
*Onze prijzen zijn gebaseerd op ruiters vanaf paardrijniveau halfgevorderd (niveau 2). Zij kunnen in een groep les krijgen. Ruiters met een lager paardrijniveau (een beginner, ofwel niveau 1) krijgen een korter rijprogramma aangeboden. Dit omdat zij privé-instructie krijgen bij activiteiten op het paard.

Zorgen voor elkaar
Een ieder wordt ingeroosterd voor taken in de keuken (koken, tafel dekken, tafel afruimen, afspoelen en vaatwasser vullen) en taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Wat gaan we doen?
Het programma van de paardenvakantie wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere logées en gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt. Elke dag wordt er een dagrooster opgehangen in het activiteitengebouw. Iedereen kan zien welke taak hij heeft, wanneer hij kan rijden en op welk paard, wat er gegeten wordt en voor welke andere activiteiten hij of zij is ingeroosterd. We werken met het volgende tijdschema:

Dag van aankomst (bv vrijdag)
18.00 – 19.00 uur: aankomst + rondleiding
19.00 – 21.00 uur: warm eten* + kletsen/spelletjes spelen
21.00 – 22.00 uur: paarden binnen zetten, voeren

Tussendag (bv zaterdag)
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, vaat opruimen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
15.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten*
21.00 – 22.00 uur: paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek (bv zondag)
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, vaat opruimen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
14.30 – 16.30 uur: activiteitenprogramma
17.00 uur: vertrek

*Op Hippago wordt vegetarisch gegeten. Niet schrikken: sommige gasten komen er pas na een week achter dat ze vleesvervangers hebben gegeten.

contactlogoExtra’s
*Vervoer van en naar het treinstation Hoogeveen (ongeveer 15 kilometer) kost € 15,- per keer.
*Het is (beperkt) mogelijk om een eigen pony of paard mee te nemen. De kosten hiervan bedragen € 15,00 per dag. Krachtvoer dient zelf meegenomen te worden.

Een ouder-kindvakantie boeken