Het ultieme ponykampgevoel

Wil je gezellig een weekendje of twee dagen in een vakantie weg met je dochter of met je dochter en haar paardrijvriendinnetje? Of met je zoon? Samen borstelen en opstijgen? Even het ponykampgevoel van vroeger herleven? Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Natuurlijk zijn ook vaders en dochters of zoons welkom. Of oma’s met kleinkinderen. Op onze website hebben we het voor het gemak over een moeder-dochterweekend, maar welke relatie je ook hebt, één ding is duidelijk: jullie willen samen op paardenvakantie!
Jullie slapen in een gezellige en kleurrijke pipowagen. In ons activiteitengebouw kunnen jullie lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens). Maar ook buiten is er genoeg te beleven tijdens deze gezellige ruitervakantie. Wij hebben brave en goed getrainde pony’s en paarden waar jullie op kunnen rijden of die je lekker kunt poetsen en verzorgen.

Tijden en kosten

Een ruitervakantie begint op de eerste dag om 17.00 uur en eindigt op de laatste dag om 15.00 uur. Op de dag van aankomst wordt warm gegeten rond 18.30 uur.

Een tweedaagse paardrijvakantie voor moeder en dochter kost € 179,- per persoon. Onze prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch, diner, 2 x per dag een paardenactiviteit (verdeeld over de dagen 2 of 3 x rijden op het paard en 2 of 1 x een activiteit naast het paard (zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk), toeristenbelasting, linnengoed én eindschoonmaak van de slaapaccommodatie.
Het is ook mogelijk langer te blijven, bijvoorbeeld als het weekend wordt gevolgd door een vakantie of als je in een schoolvakantie wilt komen. De kosten voor een extra dag bedragen € 80,00 per persoon. Een driedaagse paardrijvakantie kost dus € 259,- en een vierdaagse kost € 339,- per persoon.
*Onze prijzen zijn gebaseerd op ruiters vanaf paardrijniveau halfgevorderd. Zij hebben minimaal 50 manegelessen gevolgd en kunnen in een groep les krijgen. Ruiters met een lager paardrijniveau (een beginner) krijgen een korter rijprogramma aangeboden. Dit omdat hij of zij privé-instructie krijgt bij activiteiten op het paard.

Zorgen voor elkaar

Een ieder wordt ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Wat gaan we doen?

Het programma van het moeder-dochterweekend wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt.

Een ieder wordt ook ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Elke dag wordt er in de kantine een rooster opgehangen. Je kunt daarop zien welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst
17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 – 19.30 uur: warm eten (vegetarisch) + kletsen/spelletjes spelen
20.00 – 22.00 uur: activiteitenprogramma

Tussendag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
14.00 – 15.00 uur: lunch
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten (vegetarisch)
20.00 – 22.00 uur: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
09.30 – 10.30 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.00 – 14.00 uur: lunch
14.30 uur: vertrek

Eten en slapen

In het groene seizoen slaap je gezellig in een kleurrijke pipowagen. In de maanden oktober t/m april slaap je in één van onze verwarmde accommodaties.
In onze kantine kunnen jullie altijd lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens).