Moeder-dochterweekend: samen borstelen en opstijgen

Het ultieme ponykampgevoel

Wil je gezellig een weekendje of twee dagen in een vakantie weg met je dochter of met je dochter en haar paardrijvriendinnetje? Of met je zoon? Samen borstelen en opstijgen? Even het ponykampgevoel van vroeger herleven? Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Natuurlijk zijn ook vaders en dochters of zoons welkom. Of oma’s met kleinkinderen. Op onze website hebben we het voor het gemak over een moeder-dochterweekend, maar welke relatie je ook hebt, één ding is duidelijk: jullie willen samen op paardenvakantie!
Jullie slapen in een gezellige en kleurrijke pipowagen. In ons activiteitengebouw kunnen jullie lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens). Maar ook buiten is er genoeg te beleven tijdens deze gezellige ruitervakantie. Wij hebben brave en goed getrainde pony’s en paarden waar jullie op kunnen rijden of die je lekker kunt poetsen en verzorgen.

Tijden

Een ruitervakantie begint op de eerste dag om 17.00 uur en eindigt op de laatste dag om 15.00 uur. Op de dag van aankomst wordt warm gegeten rond 18.30 uur.

Kosten

Onze prijzen zijn all-in, dus inclusief
* ontbijt
* lunch
* diner
* 2 x per dag een paardenactiviteit – verdeeld over de dagen 2 x rijden op het paard en 2 x een activiteit naast het paard (zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk)
* toeristenbelasting
* opgemaakte bedden en handdoeken en washandjes
* eindschoonmaak van de slaapaccommodatie

NB 1 Voor ruiters die minder dan 50 manegelessen hebben gevolgd is er een toeslag per dag.
NB 2 Voor moeders die zelf niet willen paardrijden, is er een korting per dag.
NB 3 Het weekend kan worden verlengd met 1 of meer dagen.

Onze prijzen zijn gebaseerd op ruiters vanaf paardrijniveau halfgevorderd. Zij hebben minimaal 50 manegelessen gevolgd (of vergelijkbare ervaring), kunnen een paard zelfstandig poetsen en opzadelen en in een groep les krijgen.

€ 179,00 per persoon voor een weekend of doordeweekse tweedaagse
€ 80,00 per persoon voor een extra dag
€ 10,00 toeslag per dag voor een ruiter die minder dan 50 manegelessen heeft gevolgd
€ 10,00 korting per dag voor een moeder die geen paardrijles wil/hoeft (je doet natuurlijk wel mee aan de paardenactiviteiten naast het paard, zoals horse agility en paarden beschilderen).

Zorgen voor elkaar

Een ieder wordt ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Wat gaan we doen?

Het programma van het moeder-dochterweekend wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt.

Een ieder wordt ook ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Elke dag wordt er in de kantine een rooster opgehangen. Je kunt daarop zien welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst
17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 – 19.30 uur: warm eten (vegetarisch) + kletsen/spelletjes spelen
20.00 – 22.00 uur: activiteitenprogramma

Tussendag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
14.00 – 15.00 uur: lunch
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten (vegetarisch)
20.00 – 22.00 uur: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
09.30 – 10.30 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.00 – 14.00 uur: lunch
14.30 uur: vertrek

Eten en slapen

In het groene seizoen slaap je gezellig in een kleurrijke pipowagen. In de maanden oktober t/m april slaap je in één van onze verwarmde accommodaties.
In onze kantine kunnen jullie altijd lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens).

Part of the family

Als je op moeder-dochterweekend komt, ben je ‘part of the family’. Je kunt lekker zitten op de veranda, liggen op de ligbedjes voor de veranda en gebruik maken van de koelkast en/of vriezer in de kantine en ook buiten de gezamenlijke maaltijden om boterhammen smeren of iets anders klaarmaken. In de kantine hebben we ook veel gezelschapsspelletjes, tekenmateriaal en verf om bijvoorbeeld doodlestones te beschilderen.

Moeder-dochterweekend: gezellig spelletjes doen
Moeder-dochterweekend: samen creabea
Moeder-dochterweekend: bijzondere ervaring