Een paar jaar geleden heeft Stasia de rechten van haar boeken teruggevraagd en gekregen. Een behoorlijk aantal paardenboeken heeft ze gemoderniseerd en opnieuw uitgegeven.
Haar losse titels voor 7 – 11 jaar zijn in omnibussen samengebracht en onder de serienaam 'Ponygek Omnibus' heruitgegeven. De Zoeklicht 'easy readers' zijn onder de serienaam 'HARTenPAARD' heruitgegeven. En voor 12-plus zijn er de losse titels 'De prijs van de cross' e
n 'In het paradijs gevangen'.

Stasia's ponyboeken zijn te leen bij alle bibliotheken. Ze zijn te koop bij alle (online-) boekhandels
1. als paperpack voor € 11,75
2. als e-book voor € 6,75

Klik op de omslagfoto om direct te worden doorgeleid naar een online boekhandel.
 

Serie Ponygek Omnibus (7 – 11 jaar)

Cover Ponygek Omnibus 1 200 px breed
Een kind met koliek
Romy en Minke zijn gek op ponyrijden. Ze hebben beiden een eigen pony op de manege. Romy heeft ook een paardje van steen. Ze heeft het uitgeleend aan haar vriendin. Minke wil er een tekening van maken. Romy heeft het beeldje van haar oma gekregen. Nu oma dood is, mist ze haar erg. Ineens doet Minke heel raar. Ze zegt dat het stenen paardje stuk is en lacht erom! Is Romy nu ook Minke kwijt? (Leesniveau E5/M5)

Allemaal smoesjes
Daniëlle heeft voor haar verjaardag een pony gekregen. Dat zou Mariska ook wel willen. Maar haar ouders vinden dat veel te duur. Nu moet Mariska allerlei smoesjes verzinnen, om toch haar zin te krijgen… (Leesniveau E5/M6)

 

Cover Ponygek Omnibus 2 200 px breed

Een pony als geheim
Mees is een kei in ponyrijden. Van Connie mag ze op haar pony rijden. Ze mag ook meedoen aan het kampioenschap. Daarvoor moet Mees wel lid worden van de club. Maar wie zal dat betalen? Haar moeder heeft geen geld. En aan haar vader durft ze het niet te vragen. Wat moet ze doen? (Leesniveau E5/M6)

Vampier op de manege
Er gebeuren vreemde dingen op de manege. Het begon allemaal toen Gato kwam, het kleine paard uit Zuid-Amerika. Sloom was hij, overklaarbaar sloom. En onder zijn manen zaten kleine beten. Een enge ziekte? Jeroen dacht dat er een vampiervleermuis actief was en we gingen op zoek. Leuk, dacht ik, samen met Jeroen. Maar leuk is het allang niet meer. Jeroen wordt steeds bleker en hij doet vreemd. En Tsar, mijn lievelingspony, is nu ook ziek. Wat is er écht aan de hand op de manege? (Leesniveau M6/E6)

 

Cover Ponygek Omnibus 3 200 px breed

Het pechstokje
Samen met Emma van de manege gaat Tessa op ponykamp. Het kamp wordt afgesloten met een heuse show. Maar vanaf de eerste dag van het kamp wordt Tessa achtervolgd door pech. Het lijkt wel of haar pech besmettelijk is. Kan de show nog wel doorgaan? (Leesniveau E5/M6)

Puzzel in je hoofd
Op nieuwjaarsdag organiseert de ponyclub een puzzelrit. Voor de snelste groep is er een mooie prijs. Maar hoe kun je ooit winnen met in je groep een meisje dat bijna niet kan zien en een jongen die expres verkeerde antwoorden geeft? Dan lijkt het geluk toch opeens aan je kant en is er kans op winst. Maar… winst voor wie? (leesniveau M6/E6)

 

Cover Ponygek Omnibus 4 200 px breed

Te groot voor een pony
Cindy wordt te groot voor haar pony Zano. Ze moet hem maar verkopen, vinden haar ouders. Als Wendy's ouders Zano kopen, is Cindy zo verdrietig dat ze nooit meer paard wil rijden! Maar dan kopen de ouders van Cindy toch een paard: Tijger! Zal Cindy ooit op dit mooie sterke dier kunnen rijden?
(Leesniveau E5/M6)

Een pony met een rouwrand
Jolijns beste vriendin is omgekomen bij een verkeersongeval. Jolijn is erg verdrietig. Alles deden ze samen, Esther en zij. Esther heeft recht op een mooi eerbetoon, vindt de ponyclub. Maar durft Jolijn op Esthers pony afscheid te nemen van haar vriendin?
(Leesniveau M6/E6)

 

Cover Ponygek Omnibus 5 200 px breed

Vuurwerk
Pine viert oudejaarsavond bij opa en oma. Maar jammer genoeg is haar neef Niels er ook. Pine en Niels zijn tegenpolen, water en vuur. De noodstallen, die Pine voor de fjorden heeft gemaakt, worden door Niels afgekraakt. Als het eerste vuurwerk wordt afgeschoten, lijkt Niels gelijk te krijgen… En Pine staat er helemaal alleen voor!
(Leesniveau M6/E6)

De wenspony
Map is dol op ponyrijden. Haar liefste wens is een eigen pony en dan niet zo'n makke manegepony. Nee, Map wil een echte dressuurpony, een pony die kan dansen. Als Map op een avond drie vallende sterren ziet, doet ze drie wensen. Ze wenst elke keer een pony die kan dansen. Zal haar wens uitkomen? (Leesniveau M7/E7)


Serie HARTenPAARD (vanaf 11 jaar)

Cover Hartenpaard 1 200 px breed

1. Help, ik ben weer verliefd!
Eindelijk had ik ook Anna, mijn vriendin, overtuigd. Elke keer als ik verliefd werd, waren de verschijnselen vreselijk. Mijn verliefdheid leek wel een ziekte. Anna en ik besloten dat ik niet meer verliefd mocht worden. In mijn vrije tijd mocht ik alleen naar de manege, want paardrijden was een meisjessport. Maar zelfs daar bleek ik niet veilig voor jongens te zijn…

2. Liever ziek dan verliefd
’Ik ben verliefd op je,’ zegt Marije. Ze kijkt Roel gespannen aan. Het duurt lang voordat hij iets terugzegt: ‘Weet je wat, ga morgen mee uit, dan zien we wel verder. Om half elf sta ik voor de ingang van De Trom. Dan zie ik je daar.’
Op zaterdagavond staat Marije tien minuten te vroeg op de afgesproken plaats. Ze wacht op Roel, en dat is niet voor het laatst…

 

Cover Hartenpaard 2 200 px breed

1. Per ongeluk verliefd
Tirza rijdt dressuur met de merrie Jamella. Dat gaat erg goed tot er een springpaard op stal komt, de ruin Halling. Jamella is niet meer te hanteren. Jamella is verliefd! Dat komt slecht uit, want Tirza kan het niet goed vinden met Hallings ruiter, Daniël. De meisjes op stal lopen Daniël achterna omdat hij zo knap is, maar Tirza vindt hem een verwaande macho. Ze probeert hem te mijden. Helaas brengen ongelukjes hen steeds weer bij elkaar.

2. Verliefd in het kwadraat
Pamela is verliefd op Tom, maar Tom niet op haar. Denkt ze. Tim is Pamela’s beste vriend. Maar hij blijkt verliefd op haar. Eén kus met Tim en het is aan. En dan ineens…, is het ook aan met Tom. Pamela moet kiezen. Maar ze kan niet kiezen!


Losse titels 12-plus
 

CoverDeprijsvandecross300breed

De prijs van de cross
Textielfabrikant Vanderlinde is van plan een nieuw model broek op de markt te brengen. Als hij een groepje jongelui van pensionstal Liberty Love lachend over de hei ziet stormen, krijgt hij een briljant idee: in de reclamecampagne moet de nieuwe broek gekoppeld worden aan het beeld van jonge mensen met paarden. Als start voor de promotiecampagne organiseert hij een cross over de hei. De winnaar wordt hoofd-persoon in tv-spots, nummer twee ontvangt tienduizend gulden. De ruiters van Liberty Love doen allemaal mee aan de wedstrijd. Maar ieder heeft zo zijn eigen reden om de eerste of juist de tweede prijs in de wacht te willen slepen. De uitslag van de wedstrijd wordt zo belangrijk dat vriendschappen verdwijnen en plaatsmaken voor haat en nijd…

 

Cover In het paradijs gevangen  200 px breed
Roman over een ontvoerd meisje en een Arabische hengst

Jacky wordt ontvoerd en belandt in een wereld, waarvan ze vroeger alleen kon dromen. Haar kidnapper beschouwt haar als zijn eigen dochter en biedt haar op zijn stoeterij een luxe leventje met dure kleding, rijke vrienden en een Arabische tophengst. Kan Jacky hierop ingaan…?