Paardrijles

Op Hippago bieden we losse lessen aan (privé paardrijles of duoles) in combinatie met Bed & Breakfast of huur van ons vakantiehuisje. Daarnaast worden er lessen gegeven tijdens onze moeder-dochterweekends en verzorgen we mini-cursussen.

Afhankelijk van het niveau van de ruiter, kan er bijvoorbeeld gekozen worden worden voor
* een dressuurles
* een western les
* rijden zonder zadel en/of zonder bit
* springgymnastiek
* spelletjes te paard
Voor ons hele aanbod, kijk op paardenactiviteiten.

Bij ons ligt de nadruk op een goede en onafhankelijke zit van de ruiter. Een paard wordt belast met een zadel en het – bewegend – gewicht van een ruiter. Er gelden dan natuurkundige wetten. Hoe lichter de ruiter en hoe beter hij meegaat met de bewegingen van het paard, hoe makkelijker het paard het heeft. Een wat zwaarder persoon kan het een paard veel makkelijker maken door goed mee te bewegen. Hoe kleiner de groep waarin je les krijgt, hoe sneller je goed leert paardrijden. En vooral: je leert geen verkeerde dingen aan die je later weer met veel moeite moet afleren. Omdat wij een mini-manege zijn, bieden wij paardrijles in kleine groepjes aan: privé paardrijles of duoles.

Vier niveaus van rijden

Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht. Dit betekent dat een goede hulp van de ruiter altijd een goede reactie van het paard oplevert.
Onze lessen zijn onderverdeeld in 4 niveaus. Per niveau staat er welke oefeningen de ruiter aanleert en welke pony’s en paarden van ons kunnen worden ingezet. Het kan zijn dat er binnen 1 lesgroep op verschillende niveaus wordt gewerkt. Een ieder krijgt dan individuele aanwijzingen.
NB Om in een groep te kunnen rijden, dient de ruiter minimaal een jaar lang (ongeveer 50) manegelessen te hebben gevolgd.

We hebben een aantal pony’s en paarden die geklasseerd zijn in de dressuurwedstrijd. We geven les tot en met niveau 4. Dit is te vergelijken met wedstrijdsport klasse L2, uitgebreid met enkele oefeningen uit de M1.

Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.

Onze lestarieven voor een privé paardrijles of duoles

€ 20,00 per persoon per uur paardrijles in de groep (duoles) voor personen die minimaal 50 manegelessen hebben gevolgd en zich samen aanmelden.
€ 20,00 per persoon per half uur privé paardrijles (alleen voor gevorderden).
€ 35,00 per uur privé paardrijles (voor elk niveau).
€ 50,00 voor anderhalf uur privé paardrijles aan twee kinderen/leden uit hetzelfde gezin (gezamenlijke les poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles).

De pony’s en paarden die wij beschikbaar hebben voor onze lessen zijn
1. Fly voor niveau 1 (max 75 kg) en 2 (max 70 kg)
2. Sil voor niveau 1 (max 90 kg), 2 (max 85 kg), 3 en 4 (max. 80 kg)
3. Ivo voor niveau 1 (max. 90 kg) en 2 (max. 85 kg)
4. Ko-I-Noor voor niveau 1 (max 75 kg), 2 (max 70 kg) en 3 (max 70 kg)
5. Rosé voor niveau 1 (max 85 kg), 2 (max 85 kg) en 3 (max 80 kg)
6. Jara voor niveau 2 (max 90 kg) en 3 (max 90 kg)
7. Aniba voor niveau 3 (max 90 kg) en 4 (max 90 kg)
8. Zanou voor niveau 3 (max 95 kg) en 4 (max 95 kg)
9. Zadok voor niveau 3 (max 85 kg) en 4 (max 85 kg)
Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.

Een privé paardrijles of duoles boeken

Je kunt een les afspreken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-12890519).

Hoe kan er worden betaald?

Contant, met een Tikkie of met de pinpas.

Onze visie: veiligheid, structuur, stimulans

Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.

Onze leestip: Less is more