Signorita is onze kleinste allround ponymerrie. Ze heeft veel Bixiewedstrijden gewonnen, vindt het leuk om te springen en ook kan ze heel goed voor de wagen lopen! Ze is waarschijnlijk een Dartmoorpony, maar in haar paspoort staat helaas niets meer dan ‘vader onbekend’ en ‘moeder onbekend’. Ze is gemeten op 1.21 en is daarmee een B-pony.

Signorita is heel lang dé pony van Steffie geweest (zie foto rechts). Steffie heeft samen met Signorita alles op het gebied van ponyrijden geleerd: naar de clublessen, buiten rijden, wedstrijdjes rijden (eerst Bixie, later B- en L-dressuur). Ook hebben ze samen meegedaan aan springparcoursjes. Maar zoals het bijna altijd gaat met kleine pony’s, Steffie werd te groot voor haar!

Daarna heeft Signorita haar best gedaan als privé-lespony. Kinderen hebben met haar geleerd te poetsen en te zadelen. En ze heeft heel wat kinderen leren ponyrijden. Signorita kan bereden worden door kinderen t/m ongeveer 10 jaar. Ze is wel een echte dame, die graag de leiding neemt! Als ruiter moet je vooral niet te tuttig met haar zijn, want dan neemt ze een loopje met je. Als je haar leiding geeft, dan is ze een fantastische alleskunner.

Signorita kan ingezet worden voor lessen aan ruiters van niveau 1, 2 en 3.