“Op 21 april 2022 stuurde ik (Stasia) een appje rond aan vriendinnen in de paardensport. We zochten vervanging voor Ivo. Hoewel Ivo nog wel meereed in sommige lessen, vonden we het niet meer wenselijk om op hem – met zijn 37 jaar – te moeten rekenen. We zochten natuurlijk vooral een braaf paard, net als Ivo. Maar brave paarden zijn heel moeilijk te vinden. Dus maar een rondje paardenvriendinnen gedaan. Zij weten precies wat we nodig hebben en ook, wat we níét kunnen gebruiken. Een paar uur later al kreeg ik al een reactie van Tahnee.

Natuurlijk was ik enthousiast. Wat een prachtige merrie! Er was maar 1 probleempje: de Haf moest nog een veulen krijgen en was dus niet direct beschikbaar. We besloten ervoor te gaan en op 1 juli kwam Babeth bij ons, met veulen. Het veulen zou in het najaar worden opgehaald, want dat wilde de fokker Jeroen Slot van stal Honesch houden.”

Babeth (Barolo x Argention II) heet eigenlijk Barones Babeth van de Honesch. Een chique naam voor een chique merrie. Hoe bijzonder: onze enige wens was een braaf paard en we kregen een brave elitemerrie, die lintjes had verdiend bij alle mogelijke kampioenschappen: als veulen en als eenjarige, tweejarige en driejarige. Ook nog allround kampioen als driejarige! We kregen veel meer dan gevraagd.

Het heeft wel even geduurd voordat Babeth kon worden ingezet, want met zo’n veulen erbij is trainen wat onhandig. Pas toen het veulen naar de winteropvang ging, konden we aan het werk.

Babeth was als vierjarige al gestart in de B en had winstpunten voor de L behaald, maar door het elk jaar krijgen van een veulen, had ze weinig bespiering. De galop was best een probleem, vooral de linkergalop. En hoewel de galop nog steeds moeite geeft – ze springt niet altijd goed aan – is Marrit begin september begonnen met wedstrijd rijden in de B. We hebben gekozen voor online proeven via paardrijden.nl. Je mag dan de helft van je winstpunten thuis rijden. De andere helft moet je wel op ander terrein halen. Na drie online proeven en 2 wedstrijden in – eigen dorp –  Elim, zijn de 10 winstpunten in de B al behaald. Nu nog even trainen voor de L1!