Is je kind aangestoken door het paardenvirus en nog erg jong? Dan komt dat goed uit. Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we Rebby en Fee beschikbaar om te kunnen wandelen met minipaardjes. Het zijn geen Shetlanders, maar echte minipaardjes. Dat Wandelen met minipaardjes, leuk voor kleine kinderenbetekent dat ze erg lijken op paarden in plaats van op pony’s (pony’s hebben naar verhouding een groter hoofd). Ook hebben minipaardjes veel temperament. Kleine Rebby kan Fee verdedigen tegenover andere paarden alsof hij het echt zou kunnen opnemen tegen een paard dat tien keer zijn gewicht is.

Op minipaardjes kan en mag niet worden paardgereden. Ze wegen tussen de 70 en 110 kilo, dus ze zijn veel te licht om een gewicht te kunnen dragen. Ze kunnen wel worden geaaid en gepoetst. Misschien wil Rebby zelfs zijn kunstjes laten zien! Hij kan ja en nee zeggen en ook lachen (als je een goeie mop vertelt). Met Rebby en Fee kun je wandelen met minipaardjes op de zandpaden tussen onze weilanden.
Belangrijk: als je gaat wandelen met pony’s, heb je zware, dichte schoenen aan. Dat kunnen kaplaarzen zijn of bergschoenen. Geen gympen of sandalen!

Gezellig wandelen met een minipaardjeWil je alvast kennis maken met onze minipaardjes, klik dan op Rebby of Fee.

Leestip: alles over minipaardjes!

De American Miniature Horse Assocation heeft een eigen facebookpagina

Kosten wandelen met minipaardjes

Het programma ‘wandelen met minipaardjes’ – uiteraard onder deskundige begeleiding – kost € 60,00 en duurt ongeveer 1,5 uur. Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Er kunnen maximaal 3 kinderen en 2 volwassenen mee.
Tijdens het wandelen wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster.

Betaling is vooraf met een Tikkie of bankoverschrijving.

Je kunt boeken door hieronder het boekingsformulier in te vullen.