Is je kind aangestoken door het paardenvirus en nog erg jong? Dan komt dat goed uit. Voor de allerkleinsten, dieWandelen met minipaardjes, leuk voor kleine kinderen nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we Rebby en Fee beschikbaar om te kunnen wandelen met minipaardjes. Tijdens het wandelen wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster.

Op minipaardjes kan en mag niet worden paardgereden. Ze wegen tussen de 70 en 110 kilo, dus ze zijn veel te licht om een gewicht te kunnen dragen. Minipaardjes zijn geen Shetlanders, maar paardjes in het klein. Dat betekent dat ze erg lijken op paarden in plaats van op pony’s (pony’s hebben naar verhouding een groter hoofd). Ook hebben minipaardjes veel temperament. Kleine Rebby kan Fee verdedigen tegenover andere paarden alsof hij het echt zou kunnen opnemen tegen een paard dat tien keer zijn gewicht is.
Wil je alvast kennis maken met onze minipaardjes, klik dan op Rebby of Fee.

Je kunt wandelen met minipaardjes op de zandpaden tussen onze weilanden. En misschien wil Rebby ook even zijn kunstjes laten zien! Hij kan ja en nee zeggen en ook lachen (als je een goeie mop vertelt).

Leestip: alles over minipaardjes!

De American Miniature Horse Assocation heeft een eigen facebookpagina

Kosten en boeken?

Gezellig wandelen met een minipaardjeWandelen met minipaardjes kost  – uiteraard onder deskundige begeleiding – € 50,00 voor 2 personen en € 60,00 voor 3 – 5 personen. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Belangrijk! Per 2 kinderen onder de 8 jaar is er 1 volwassene aanwezig. Er kunnen maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (waarvan 2 onder de 8 jaar) mee.

Je kunt boeken door hieronder het boekingsformulier in te vullen. Meestal kun je komen op de woensdagmiddag. Bijvoorbeeld van 13.00 – 14.00 uur of van 15.00 – 16.00 uur. Maar ook in weekends (niet alle, maar wel een aantal) zijn er mogelijkheden en ook natuurlijk in de schoolvakanties.

Betaling is vooraf met een Tikkie of bankoverschrijving. Na je boeking ontvang je een bevestiging via de mail.

Praktische tips

* Van kinderen en volwassenen wordt gevraagd dichte schoenen te dragen, dus geen sandalen of slippers. Kaplaarzen zijn prima. Daarnaast moeten de kleren vies mogen worden.
* Bedenk: hoe meer kinderen er mee zijn, hoe langer de kinderen moeten wachten als ze niet aan de beurt zijn om een pony aan het halster te geleiden.
* Met pony’s omgaan brengt risico’s met zich mee. Pony’s zijn vluchtdieren en houden niet van veel geluid en beweging in hun omgeving. Wij vragen ouders/begeleiders om drukke kinderen zonodig op een veilige afstand te houden.