Is je kind aangestoken door het paardenvirus en nog erg jong? Dan komt dat goed uit. Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Het zijn geen Shetlanders, maar echte minipaardjes. Dat betekent dat ze erg lijken op paarden in plaats van op pony’s (pony’s hebben naar verhouding een groter hoofd). Ook hebben minipaardjes veel temperament. Kleine Rebby kan Fee verdedigen tegenover andere paarden alsof hij het echt zou kunnen opnemen tegen een paard dat 10 x zijn gewicht is.

Op minipaardjes kan en mag niet worden paardgereden. Ze wegen tussen de 70 en 110 kilo, dus ze zijn veel te licht om een gewicht te kunnen dragen. Ze kunnen wel worden geaaid en gepoetst. Misschien wil Rebby zelfs zijn kunstjes laten zien! Hij kan ja en nee zeggen en ook lachen (als je een goeie mop vertelt). Met Rebby en Fee kun je wandelen met minipaardjes op de zandpaden tussen onze weilanden.
We besluiten het gezellige minipaardenuurtje met een glaasje limonade en een versnapering.

Wil je alvast kennis maken met onze minipaardjes, klik dan op Rebby of Fee.
Er kan gecombineerd worden met “knuffelen met minipaardjes”.

Leestip: alles over minipaardjes!

De American Miniature Horse Assocation heeft een eigen facebookpagina

Kosten wandelen met minipaardjes

Het programma ‘wandelen met minipaardjes’ – uiteraard onder deskundige begeleiding – kost € 10,00 per persoon. Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Er kunnen maximaal 6 personen mee. Bij 2 personen duurt het programma drie kwartier; bij vier personen een goed uur en bij 6 personen zo’n anderhalf uur. Tijdens het wandelen wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster.

Als je klikt op de knop hieronder ‘Direct boeken’ vind je de data en tijden voor dit uitje voor de kids.