Wil je gezellig een weekendje of twee dagen in een vakantie weg met je vriend, vriendin(nen), collega of buurvrouw? Lekker met paarden bezig zijn en daarnaast een beetje chillen? Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Met een weekendje paardrijden in Drenthe herleef je het ponykampgevoel van vroeger!

Je kunt je opgeven met minimaal 1 en maximaal 3 andere personen. Wanneer je je als groepje aanmeldt met kinderen onder de 14 jaar, dient er minimaal 1 persoon 21 jaar of ouder te zijn.

Wat gaan we precies doen?

Het programma van het paardrijweekend wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij rekening met de wensen van alle gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt.
Als je er zin in hebt, word je ook ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Maar het hoeft natuurlijk niet, want… vakantie!

Elke dag wordt er in de kantine een rooster opgehangen. Je kunt daarop zien welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst
17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 –  warm eten (vegetarisch)
20.00 – 21.30 uur: activiteitenprogramma

Tussendag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch, daarna vrije tijd
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten (vegetarisch)
20.00 – bedtijd: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
15.00 uur: vertrek

Eten en slapen

In het groene seizoen slaap je gezellig in een kleurrijke pipowagen. In de maanden half oktober t/m half april slaap je in één van onze verwarmde accommodaties. In onze kantine kun je altijd lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens).

Wat zijn de kosten van een weekendje paardrijden?

Onze prijzen zijn all-in, dus inclusief
* ontbijt
* lunch
* diner
* 4 x een paardenactiviteit: 2 x rijden op het paard en 2 x een activiteit naast het paard (zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk)
* toeristenbelasting
* opgemaakte bedden en handdoeken en washandjes
* eindschoonmaak van de slaapaccommodatie

NB Het weekend kan worden verlengd met 1 of meer dagen

Onze prijzen zijn gebaseerd op ruiters vanaf paardrijniveau halfgevorderd. Zij hebben minimaal 50 manegelessen gevolgd (of vergelijkbare ervaring), kunnen een paard zelfstandig poetsen en opzadelen en in een groep les krijgen.

€ 275,00 per persoon voor een weekend of doordeweekse tweedaagse
€ 125,00 per persoon voor een extra dag

Wat zijn de voordelen?

* Je beoefent je hobby met leuke kennissen of vrienden
* De maaltijden worden verzorgd, de bedden zijn opgemaakt
* Je krijgt deskundige begeleiding bij het paardrijden
* Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht

Part of the family

Als je op een ‘weekendje paardrijden’ komt, ben je ‘part of the family’. Je kunt lekker zitten op de veranda, liggen op de ligbedjes voor de veranda en gebruik maken van de koelkast en/of vriezer in de kantine en ook buiten de gezamenlijke maaltijden om boterhammen smeren of iets anders klaarmaken. In de kantine hebben we ook veel gezelschapsspelletjes en tekenmateriaal.

Paardrijdag: 2 x rijden
Weekendje paardrijden: lekker trainen in een klein groepje
Weekendje paardrijden en eens iets anders met paarden doen