Voor wie is ‘minipaardjes voor de kids’? 

Voor ouders en jonge kinderen die graag bij pony’s zijn, maar grote pony’s of paarden nog wat spannend vinden. Of ouders die iets bijzonders willen doen met hun kind(eren).

Minipaardjes zijn paarden in het klein. Het zijn geen pony’s! Een pony heeft naar verhouding een groter hoofd dan een paard. Minipaardjes zijn edel en hebben vaak veel energie. Op minipaardjes kan en mag niet worden paardgereden. Ze wegen tussen de 70 en 110 kilo, dus ze zijn veel te licht om een gewicht te kunnen dragen.
Wil je alvast kennis maken met onze minipaardjes, klik dan op Rebby of Fee.

Met hoeveel kinderen kun je komen?

Met maximaal 3 kinderen met 2 volwassenen. Of 2 kinderen met 1 volwassene. De kinderen kunnen zelf de wandeling maken óf een ouder tilt één van de kinderen.

Wat ga je doen tijdens ‘minipaardjes voor de kids’?

Er wordt gewandeld op de zandpaden tussen onze weilanden, dus we hoeven geen straat over en de pony’s kennen het terrein. Als de kinderen durven, mogen ze ook wat oefeningen in de bak met een minipaardje doen. De kinderen kunnen een pony bijvoorbeeld een slalom laten maken om pionnen of een rondje draven naast de pony.

Leestip:  Wat kun je met minipaardjes doen?

De American Miniature Horse Assocation heeft een eigen website

Kosten ‘minipaardjes voor de kids’

De activiteit ‘minipaardjes voor de kids’ kost – uiteraard onder deskundige begeleiding – € 50,00 voor 2 personen en € 60,00 voor 3 – 5 personen. De wandeling duurt ongeveer een uur. Belangrijk! Per 2 kinderen onder de 8 jaar is er 1 volwassene aanwezig. Er kunnen maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen (waarvan 2 onder de 8 jaar) mee.
Je kunt boeken door hieronder het boekingsformulier in te vullen.

Betaling is vooraf met een Tikkie of bankoverschrijving.

Praktische tips

* Van kinderen en volwassenen wordt gevraagd dichte schoenen te dragen, dus geen sandalen of slippers. Kaplaarzen zijn prima. Daarnaast moeten de kleren vies mogen worden.
* Bedenk: hoe meer kinderen er mee zijn, hoe langer de kinderen moeten wachten als ze niet aan de beurt zijn om een pony aan het halster te geleiden.
* Met pony’s omgaan brengt risico’s met zich mee. Pony’s zijn vluchtdieren en houden niet van veel geluid en beweging in hun omgeving. Wij vragen ouders/begeleiders om drukke kinderen zonodig op een veilige afstand te houden.

Minipaardjes voor de kids kan praktisch elke woensdag worden geboekt, zowel om 13 uur als om 15.00 uur. Daarnaast zijn er mogelijkheden in weekends (niet alle, dus even checken) en tijdens schoolvakanties. Na je boeking ontvang je een bevestiging via de mail.