Moeder dochter uitje | Wat is er nu leuker dan een weekendje of 2 dagen samen met je dochter te genieten van de paarden en pony’s op onze logeerboerderij. Uiteraard kan het paardrijvriendinnetje van je dochter ook mee. En heb je een zoon die van paardrijden houdt? Dan maken wij er gewoon een moeder zoon uitje van.Tijdens het moeder dochter uitje zijn jullie ‘part of the family’. Relaxen op de veranda, of lekker uitrusten op de ligbedjes voor de veranda? Het kan allemaal. Jullie mogen gebruik maken van de koelkast en/of vriezer in de kantine. Wil je gezellig een spelletje doen? In de kantine vind je veel gezelschapsspelletjes, tekenmateriaal en verf om bijvoorbeeld doodlestones te beschilderen.

Terug naar het ponykamp gevoel

Ging je vroeger op ponykamp? Bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe komt dat gevoel weer helemaal naar boven. Samen de pony’s en paarden verzorgen, wandelen op de zandpaden tussen onze weilanden, spelen met onze minipaardjes in onze overdekte roundpen en dressuur- of westernrijden in de bak. Onze brave en goed getrainde pony’s en paarden hebben er altijd zin in om met jullie op pad te gaan.

Moeder dochter uitje accommodatie

We hebben een gezellige en kleurrijke pipowagen waar jullie in slapen. Als je even niet met de paarden bezig bent is kun je gezellig een spelletje spelen in ons warme activiteitengebouw. De maaltijden worden hier ook geserveerd. En wil je even je social media checken dan kun je dit hier ook doen, want de wifi is hier op z’n best.
In de pipowagens vind je
* opgemaakte bedden
* spreien, wollen dekens en een elektrisch kacheltje
* een kapstok
* een spiegel
* een vuilnisbakje
* een veger en blik
* verlichting
* stopcontacten
* een tafel en stoelen/bankje (behalve in de Pipopipo, daar vind je alleen 2 stapelbedden)

Iedereen welkom voor een paardenvakantie

Wij spreken over een moeder dochter uitje maar ook vaders met dochters of zonen zijn natuurlijk van harte welkom. Welke relatie je ook hebt, oma’s met kleinkinderen, iedereen is welkom! Wij zorgen ervoor dat jullie een geweldige paardenvakantie beleven!

Moeder dochter uitje programma

Jullie uitje start de 1e dag om 17.00 uur en eindigt op de laatste dag rond 15 uur. Als jullie aankomen staat er om 18.30 uur een warme maaltijd klaar. We overleggen van tevoren met elkaar hoe jullie programma er exact uit gaat zien. Voor de invulling kunnen jullie kiezen uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. Als er andere gasten zijn moeten wij ook rekening houden met hun wensen. Uiteraard gaan wij voor het programma waar iedereen blij van wordt.

Er zijn veel taken (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten) die tijdens jullie verblijf uitgevoerd moeten worden. We zorgen ervoor dat iedereen zijn steentje bijdraagt tijdens jullie moeder dochter uitje. Ons motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

In de kantine kun je elke dag het dagrooster bekijken. Daarop zie je welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst
17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 –  warm eten (vegetarisch)
20.00 – 21.30 uur: activiteitenprogramma

Tussendag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch, daarna vrije tijd
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
18.30 uur: warm eten (vegetarisch)
19.30 – bedtijd: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
rond 15.00 uur: vertrek

Kosten Moeder Dochter uitje

Onze prijzen zijn all-in, dus inclusief
* ontbijt
* lunch
* diner
* 2 x per dag een paardenactiviteit – verdeeld over de dagen 2 x rijden op het paard en 2 x een activiteit naast het paard (zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk)
* toeristenbelasting
* opgemaakte bedden
* eindschoonmaak van de slaapaccommodatie

NB 1 Voor moeders die zelf niet willen paardrijden (maar die natuurlijk wel meedoen met de andere paardenactiviteiten), is er een korting per dag.
NB 2 Het weekend kan worden verlengd met 1 of meer dagen.

€ 295,00 per persoon voor een weekend of doordeweekse tweedaagse
€ 140,00 per persoon voor een extra dag
€ 10,00 korting per dag voor een ouder die geen paardrijles wil/hoeft, maar wel meedoet aan andere paardenactiviteiten.

Je komt naar Hippago en je neemt mee…

Natuurlijk je paardrijkleren. En als je die niet hebt een broek die vies mag worden (denk aan een joggingbroek) en schoenen of laarzen met een hak. De hak is erg belangrijk zodat je voeten niet door de stijgbeugels kunnen schieten. Wij hebben wel caps te leen, maar geen andere paardrijkleding.

Je mag een eigen poetsdoos meenemen, maar dan moeten alle borstels helemaal schoon zijn. Paarden nemen namelijk snel huidziektes over. Je kunt de borstels weken in biotex.

Kijk vooraf naar de weersverwachting. Neem bij koud weer extra dikke truien, jassen en handschoenen mee. En voor ’s nachts een dikke pyama en dikke sokken. Maar wordt het superwarm, vergeet dan je badkleding niet. Op 3 kilometer afstand hebben we een prachtig natuurbad en in de zomer hebben we een zwembadje in de tuiin staan.

Verder natuurlijk schoenen of laarzen die tegen de modder kunnen en broeken en truinen of t-shirts die vies mogen worden.

Denk ook aan handdoeken en washandjes, toiletspullen, medicijnen en je eigen speciale drankjes, zoetjes of snoepgoed.

Part of the family

Als je op ouder-kind uitje komt, ben je ‘part of the family’. Je kunt lekker zitten op de veranda, liggen op de ligbedjes voor de veranda en gebruik maken van de koelkast en/of vriezer in de kantine en ook buiten de gezamenlijke maaltijden om boterhammen smeren of iets anders klaarmaken. In de kantine hebben we ook veel gezelschapsspelletjes en tekenmateriaal.

Geef een paardrijweekend kado

Is er een speciale gelegenheid dat je je dochter een paardrijweekend kado wilt geven? Is ze jarig of gaat ze naar het voortgezet onderwijs? Heeft ze een moeilijk jaar achter de rug of valt er iets bijzonders te vieren? Geef haar dan een paardrijweekend kado!

Download hier de Kadobon paardrijweekend