Privéles paardrijden | Bij ons kun je privéles nemen op één van onze pony’s of paarden. Je hoeft dus geen eigen paard of pony hebben om een privéles te kunnen volgen. Ook je rijniveau maakt niet uit. Wij geven namelijk privéles aan beginners én vergevorderden. Wij hebben voor de privéles paardrijden hele brave en goed getrainde pony’s en paarden, die supergeschikt zijn voor beginners of voor mensen die bang zijn geworden door een gebeurtenis in het verleden. Onze privéles paardrijden is dus ook erg geschikt voor mensen met “angst”.

Privé of duoles

Tijdens onze ruiterarrangementen (zoals moeder-dochterweekends en B&B en paardrijles) bieden wij privéles paardrijden aan als de niveaus te veel verschillen. Kom jij uit de buurt en wil je ook een les? Dat kan natuurlijk ook, we geven namelijk ook pirvéles aan mensen uit de buurt die les op maat zoeken op een braaf en goed afgericht paard. Je kunt kiezen uit losse lessen en mini-cursussen van drie lessen.

We doen niet aan grote groepslessen. Wij geven meestal aan één of twee personen les. We spreken in het laatste geval over een duoles, waarbij twee ruiters die minimaal 50 wekelijkse lessen op de manege hebben gevolgd en een vergelijkbaar niveau hebben, zich samen opgeven.

Onze paarden en lessen zijn zeer geschikt voor beginnende ruiters, herintredende ruiters, angstige ruiters en mensen met een psychische beperking als adhd, autisme en/of lichte lichamelijke beperkingen.

Welke discipline?

Afhankelijk van het niveau van de ruiter, kan er gekozen worden voor

  • een dressuurles
  • een western les: western pleasure, western horsemanship of trail
  • rijden zonder zadel en/of zonder bit
  • springgymnastiek (alleen als de buitenbak goed is te berijden)

Ook in andere disciplines kunnen er lessen worden gevolgd, zoals in

  • longeren en
  • vrijheidsdressuur

Voor de kleine kids bestaat de mogelijkheid om

  • te wandelen met pony’s
  • te poetsen en te knuffelen met pony’s

Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.
Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.

Veiligheid

Je rijdt
* in een afgesloten bak
* met veiligheidsbeugels
* op een braaf paard
* met een goedgekeurde cap en laarzen met een hak. De cap kun je eventueel van ons lenen, de laarzen niet.
Je draagt geen sieraden om je vingers, polsen en hals

Onze lestarieven voor privéles paardrijden

€ 40,00 voor een privé paardrijles (voor elk niveau)
€ 50,00 voor een opstaples: in anderhalf uur wordt gekeken of paardrijden iets voor jou is. Je leert poetsen, opzadelen, opstijgen en afstijgen, stappen en halthouden en misschien ook al een stukje draven.
€ 55,00 voor een gezins paardrijles: anderhalf uur les aan twee kinderen/leden uit hetzelfde gezin met en op dezelfde pony (gezamenlijke les poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles)
€ 55,00 voor een duo paardrijles (ruiters hebben minimaal 50 manegelessen gevolgd, hebben ongeveer hetzelfde niveau en geven zich samen op)
€ 105,00 voor een minicursus van drie lessen (beginnerscursus, opfriscursus en paardrijden met plezier)

Voorwaarden
* voor beginners geldt een maximum gewicht van 75 kg; voor gevorderden 85 kg.
* de lesklant is 15 minuten van tevoren welkom en kan gebruik maken van onze kantine en toilet
* het lespaard staat klaar op stal (onze paarden mogen niet worden vastgezet)
* een les duurt maximaal een uur; dit is inclusief begeleiding bij het poetsen, opzadelen en afzadelen. Voor lesklanten die zelfstandig kunnen poetsen, opzadelen en afzadelen duurt de les een uur.
* Annuleren kan tot 24 uur van tevoren. Hierbij worden annuleringskosten van € 5,00 berekend. Als er binnen 24 uur van tevoren wordt geannuleerd, is het volledige lesgeld verschuldigd.
* de data en tijden voor de mini-cursus worden vooraf afgesproken; er kan 1 les kosteloos worden geannuleerd en verschoven (minimaal 24 uur van tevoren)
NB 1 Degene die de les gaat volgen dient een broek aan te hebben (bv. joggingbroek) die vies mag worden én stevige schoenen of kaplaarzen met een hak. Wij hebben wel een cap te leen, maar geen schoenen of laarzen.
NB 2 Mocht het hele gezin meekomen voor de les van 1 kind, bedenk dan dat 1,5 uur erg lang is om in de kou te staan en dat wij geen toezicht hebben voor kinderen. Verwacht wordt dat er een (extra) volwassene bij is die de andere kinderen bezig houdt.

Een privéles paardrijden boeken

Lessen kunnen worden geboekt op
maandag tussen 14 en 18 uur
donderdag tussen 14 en 18 uur
vrijdag tussen 10 en 15 uur
We geven geen lessen tijdens weekends.
Tijdens schoolvakanties geven we geen reguliere lessen, alleen lessen aan gasten van onze paardrijarrangementen en andere vakantiegangers.

Je kunt een les afspreken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-12890519).

Hoe kan er worden betaald?

Via een Tikkie of bankoverschrijving van tevoren.