Moeder kind weekend | Zoek je een leuk weekendje weg voor moeder & kind? Lekker even twee dagen of een weekend weg met je zoon of dochter? Als je ook nog van paarden houdt, dan is dit moeder kind weekend wat je zoekt. Gezellig samen borstelen en opstijgen? Beleef het ponykampgevoel van vroeger samen met je zoon of dochter bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Uiteraard zijn ook vaders met hun dochter en/of zoon welkom zijn. Of oma’s met kleinkinderen.

Het ultieme ponykampgevoel

We hebben het over een moeder kind weekend, maar de grote gemene deler voor iedereen ongeacht de relatie die je onderling hebt, het gaat om een vakantie met paarden. We hebben een gezellige en vooral kleurrijke pipowagen waar jullie in slapen. Even een spelletje doen in ons activiteitengebouw of even lekker chillen is geen probleem. In ons activiteitengebouw worden ook de maaltijden geserveerd. Ander voordeel (voor sommigen) is, dat hier altijd wifi is. Tijdens deze paardenvakantie zul je vaak buiten zijn, want daar is immers heel veel te beleven. Onze pony’s en paarden zijn heel braaf en goed getraind. Hier kunnen jullie dus met een gerust hart heerlijk op rijden. En ook leuk: ze houden van lekker poetsen!

De tijden van het moeder kind weekend

Een moeder kind weekend of andere ruitervakantie begint op de eerste dag om 17 uur en eindigt op de laatste dag rond 15 uur. Op de dag van aankomst wordt warm gegeten rond 18.30 uur.

Wat kost dit moeder kind weekend?

Onze prijzen zijn all-in, dus inclusief;

  • ontbijt
  • lunch
  • diner
  • 4 x een paardenactiviteit: 2 x rijden op het paard en 2 x een activiteit naast het paard (zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk)
  • toeristenbelasting
  • opgemaakte bedden
  • eindschoonmaak van de slaap accommodatie

NB 1 Voor moeders die zelf niet willen paardrijden, is er een korting per dag.
NB 2 Het weekend kan worden verlengd met 1 of meer dagen.

€ 295,00 per persoon voor een weekend of doordeweekse tweedaagse
€ 140,00 per persoon voor een extra dag
€ 10,00 korting per dag voor een ouder die geen paardrijles wil/hoeft, maar wel meedoet aan andere paardenactiviteiten.

Wat gaan we doen?

Het programma van het moeder kind weekend wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt.

Een ieder wordt ook ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Elke dag wordt er in de kantine een rooster opgehangen. Je kunt daarop zien welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst

17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 –  warm eten (vegetarisch)
20.00 – 21.30 uur: activiteitenprogramma

Tussendag

09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch, daarna vrije tijd
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten (vegetarisch)
20.00 – bedtijd: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek

09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
Ongeveer 15.00 uur: vertrek

Eten en slapen

Je slaapt gezellig in een kleurrijke pipowagen. In onze kantine kunnen jullie altijd lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi.

Part of the family

Als je op moeder kind weekend komt, ben je ‘part of the family’. Je kunt lekker zitten op de veranda, liggen op de ligbedjes voor de veranda en gebruik maken van de koelkast en/of vriezer in de kantine en ook buiten de gezamenlijke maaltijden om boterhammen smeren of iets anders klaarmaken. In de kantine hebben we ook veel gezelschapsspelletjes en tekenmateriaal.

Geef een moeder kind weekend kado

Is er een speciale gelegenheid dat je je kind een paardrijweekend kado wilt geven? Is hij jarig of gaat zij naar het voortgezet onderwijs? Heeft zij een moeilijk jaar achter de rug of valt er voor hem iets bijzonders te vieren? Geef hem of haar dan een moeder kind weekend kado!

Download hier de Kadobon paardrijweekend