Paardrijden en overnachten | Wil je ontspannen en genieten van het platteland én lekker paardrijden? Dat kan bij Hippago in het Drentse Elim. Wij hebben diverse verblijfsaccommodaties voor paardenliefhebbers. Wij hebben paardrijden en overnachtenpipowagens, een studio en een vakantiehuisje waar je kunt overnachten. Als je een aantal dagen komt, kun je als je dat leuk vindt ook helpen met allerlei kleine klusjes rond de boerderij. Je moet dan denken aan hout hakken, bomen snoeien, werken in de moestuin, pompoenen oogsten, fruit plukken en er taarten van bakken. Of gezellig samen hazelnoten zoeken voor het sinds jaar en dag favoriete broodbeleg: hazelnootpasta…! Iedereen die hier is kan er uiteraard aan meedoen.

Piepkleinschalig paardrijden en overnachten

De ruimte rondom de boerderij is 3 hectare en dat is best groot, maar we werken juist piepkleinschalig en persoonlijk. Bij ons staat plezier en gezelligheid voorop. We hebben paarden in verschillende leeftijden, de jongste dit is een (mini-)paardje is 4. Ivo is een levenslustige fjord die al 28 jaar bij ons en inmiddels de leeftijd van 38 jaar heeft bereikt. Je kunt nog steeds heel goed op hem rijden want hij is nog heel fit. je zult merken als je op hem rijdt dat je jouw zelfvertrouwen voelt groeien.

We rijden in kleine groepjes van 1 of 2 ruiters tegelijk. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk buiten te zijn, maar als het weer echt tegenzit kun je in onze kantine lekker warm zitten en gezellige spelletjes spelen.

Paardrijden en cursussen

We zijn bescheiden en vinden “manege” gezien het aantal pony’s en paarden dat we hebben te groot; we noemen ons daarom een mini-manege. Wij geven geen reguliere paardrijlessen in grote groepen. Hieronder een overzicht wat we wel bieden:

  • opstaplessen
  • privélessen
  • duolessen
  • opfris mini-cursus
  • mini-cursus beginners
  • mini-cursus plezierig paardrijden
  • bijrijden op onze paarden

Guesthouse HippagoOf je nu in de buurt woont en een mini-cursus volgt, of je slaapt in één van onze accommodaties waar je een paardrijles bij hebt geboekt, wij proberen onze klanten te laten paardrijden met plezier! Kleine kinderen kunnen met onze minipaardjes wandelen of knuffelen. En mooi om te weten – er wordt steeds meer over gepubliceerd -: Omgaan met pony’s is goed voor kinderen

We hebben diverse cursussen die je bij ons kunt volgen. Bekijk op de pagina paardrijden de mogelijkheden.

Voor onze tarieven, klik hier: Prijslijst paardrijlessen en pony-activiteiten

Overnachtingsmogelijkheden

Je kunt bij ons overnachten in één van de pipowagens of het  vakantiehuisje.

Ben je benieuwd geworden? Dan heten Martin en Stasia je welkom in de kleine wereld van Hippago!