Hippago is een verblijfsaccommodatie voor paardenliefhebbers en mensen die houden van ontspannen genieten van het platteland. Gasten kunnen overnachten in pipowagens, een studio of een guesthouse.

In onze boerderij logeren het hele jaar door twee weekenden per maand kinderen met een beperking zoals autisme en adhd, vaak in combinatie met hoogbegaafdheid. Zij delen met ons het plezier van bezig zijn met paarden.

Logeerboerderij en mini-manege Hippago telt een boerderij met logeercapaciteit voor 7 kinderen, een vakantiehuisje (Hippago’s gastenhuis), een veldje met drie pipowagens plus een eetchalet en een activiteitengebouw met Hippago’s Studio, 2 douches en twee toiletten. Achter de boerderij vind je een grote paardenstal met 8 boxen, twee rijbakken, een overdekte ronde rijpiste, 3 hectare weiland met een galopbaan ertussen en twee schuilstallen. De paardenboerderij staat in het buitengebied van Elim, een dorpje dat vlakbij Slagharen ligt, maar valt onder de gemeente Hoogeveen.

Voor wie het leuk vindt, zijn er altijd kleine klusjes rond de boerderij. Hout hakken, bomen snoeien, werken in de moestuin, pompoenen oogsten, fruit plukken en er taarten van bakken. Of gezellig samen hazelnoten zoeken voor het sinds jaar en dag favoriete broodbeleg: hazelnootpasta…! Iedereen die hier is kan er uiteraard aan meedoen.

Veel kruip-sluip-vliegverkeer

Bezoekers hebben een terrein van bijna 3 hectare tot hun beschikking. Via de zandpaden kan je heerlijk even naar de paarden wandelen. En voor wie een beetje oog voor natuur heeft, is er elk moment van het jaar wel iets bijzonders te zien. Struiken, hagen, bosjes, tientallen fruitbomen en waterpartijen werken als een magneet op allerlei dieren. Reeën vinden er een rustplek, vogels een ideale schuil- en nestelplaats. Bijen verzamelen al in maart massaal nectar en stuifmeel bij de vroegbloeiende bandwilgen die het landschap een zachtgele gloed geven. Vanaf die tijd komt het kruip-, sluip- en vliegverkeer hier echt op gang. Zwaluwen bouwen nesten en jagen op libellen, die zigzaggend vliegjes vangen boven het water. In de nazomer trekken de appels en peren veel kleurrijke vlinders. En watervlugge koolmezen hangen dan op hun kop in uitgebloeide zonnebloemen om er behendig zaden uit te pikken. Elk jaar proberen we met nieuwe aanplant meer beestjes binnen te halen.

Omgeving

Hoogeveen is een aardig stadje om boodschappen te doen of naar een restaurant te gaan. In de zomervakantie worden er gezellige ‘Pullendagen’ georganiseerd en een echte aanrader is het evenement ‘Hoogeveen Culinair’, dat altijd eind augustus plaatsvindt. Andere plaatsen in de buurt zijn ook een bezoek waard, zoals ganzenstad Coevorden, brinkdorp Dwingeloo of het plaatsje Gees met zijn beeldentuin, antiekzaken en boswachterij. Op zo’n 20 minuten rijden ligt Emmen met haar bijzondere dierentuin ‘Wildlands’ en vlak om de hoek vinden we Attractiepark Slagharen. Met warm weer biedt recreatieplas Schoonhoven, op zo’n drie kilometer van onze boerderij, gelegenheid om te zonnen, te zwemmen en op een terrasje te zitten. Hier onze tips! voor een dagje uit vanuit Hippago.