Hippago is een verblijfsaccommodatie voor paardenliefhebbers. Gasten van onze moeder-dochterweekends of bed&breakfastarrangementen slapen in een pipowagen of studio. In onze boerderij logeren het hele jaar door twee weekenden per maand kinderen met een beperking zoals autisme en adhd, vaak in combinatie met hoogbegaafdheid. Zij delen met ons het plezier van bezig zijn met paarden.

Logeerboerderij en mini-manege Hippago telt een boerderij met logeercapaciteit voor 8 kinderen, een vakantiehuisje, een veldje met vier pipowagens plus een een chalet en een activiteitengebouw met studio, 2 douches en twee toiletten. Achter de boerderij vind je een grote paardenstal met 8 boxen, twee rijbakken, een overdekte ronde rijpiste, ruim 3 hectare weiland met een galopbaan ertussen en twee schuilstallen. De paardenboerderij staat in het buitengebied van Elim, een dorpje dat vlakbij Slagharen ligt, maar valt onder de gemeente Hoogeveen.

Veel kruip-sluip-vliegverkeer

Via de zandpaden kan je heerlijk even naar de paarden wandelen. En voor wie een beetje oog voor natuur heeft, is er elk moment van het jaar wel iets bijzonders te zien. Struiken, hagen, bosjes, tientallen fruitbomen en waterpartijen werken als een magneet op allerlei dieren. Reeën vinden er een rustplek, vogels een ideale schuil- en nestelplaats. Bijen verzamelen al in maart massaal nectar en stuifmeel bij de vroegbloeiende bandwilgen die het landschap een zachtgele gloed geven. Vanaf die tijd komt het kruip-, sluip- en vliegverkeer hier echt op gang. Zwaluwen bouwen nesten en jagen op libellen, die zigzaggend vliegjes vangen boven het water. In de nazomer trekken de appels en peren veel kleurrijke vlinders. En watervlugge koolmezen hangen dan op hun kop in uitgebloeide zonnebloemen om er behendig zaden uit te pikken. Elk jaar proberen we met nieuwe aanplant meer beestjes binnen te halen.

Omgeving

Hoogeveen is een aardig stadje om boodschappen te doen of naar een restaurant te gaan. Andere plaatsen in de buurt zijn ook een bezoek waard, zoals ganzenstad Coevorden, brinkdorp Dwingeloo of het plaatsje Gees met zijn beeldentuin, antiekzaken en boswachterij. Op zo’n 20 minuten rijden ligt Emmen met haar bijzondere dierentuin ‘Wildlands’ en vlak om de hoek vinden we Attractiepark Slagharen. Met warm weer biedt recreatieplas Schoonhoven, op zo’n drie kilometer van onze boerderij, gelegenheid om te zonnen, te zwemmen en op een terrasje te zitten. Hier onze tips! voor een dagje uit vanuit Hippago.