De pipowagens van Hippago worden gebruikt als slaapplaats voor arrangementen, zoals een moeder-dochterweekend of B&B met paardrijles. Er zijn 4 pipowagens en een chalet. Zij staan rond onze overdekte roundpen en worden omgeven door groen.
Er is geen sanitair in de pipowagens. Twee doucheruimtes en twee toiletten zijn te vinden in het activiteitengebouw op zo’n  50 à 60 meter afstand. Hier is ook de kantine, waar het ontbijt wordt geserveerd. Rond het activiteitengebouw is goede wifi; in de pipowagens is niet altijd goed bereik.

Voor alle pipowagens geldt een minimumleeftijd voor kinderen. In de Droompipo is die bijvoorbeeld 4 jaar. Andere pipowagens zijn alleen geschikt voor oudere kinderen. Let goed op de breedtes en lengtes van de bedden, want dit zijn geen standaard maten.

De pipowagens van Hippago zijn niet geschikt voor erg lange mensen (bv. langer dan 1.90 m) en voor zware mensen. Wij hanteren een maximum gewicht van 100 kg voor de Zonnepipo en de Pipopipo en 120 kg voor de Droompipo, het Chalet en de Circuspipo.

Droompipo

Voor 4 personen

De Droompipo heeft een afmeting van 10 m2 en is daarmee onze grootste pipowagen. Er is een tweepersoonsbed van 1.40 x 2.00 meter en een stapelbed met 2 matrassen van 90 x 200 cm. De matrassen van het stapelbed hebben een plastic hoes. Er is een beschermrek voor het bovenste bed. Verder een kast met handdoeken en spreien plus een elektrisch kacheltje voor als de nachten koud zijn. Er is ook een eettafel met twee stoelen. De minimumleeftijd voor kinderen is 4 jaar en het maximum gewicht van een volwassene 120 kg.

Zonnepipo

De zonnepipo heeft een afmeting van 2 x 4 meter. Er is een tweepersoonsbed van 1.40 m breed x 1.90 m lang, een kastje, een tafel en twee stoelen. Minimumleeftijd voor een kind is 8 jaar en het maximumgewicht van een volwassene 100 kg.

Voor 2 personen

Chalet

Voor 2 personen

Het chalet heeft een afmeting van 3 x 5 meter. Er staan 2 aparte bedden in, een tafel met twee stoelen, een kledingrek en een sidetable. Er kan een zelf meegebracht kinderbedje neer worden gezet. Minimumleeftijd voor kinderen die in een bed van het chalet slapen is 4 jaar. Maximum gewicht volwassene is 120 kg.

Circuspipo

De Circuspipo heeft een tweepersoonsbed van 1.40 x 2.00 meter. Verder staat er een rieten kast. Hierin liggen spreien, die kunnen worden gebruikt als het wat koud is. Ook is er een zitje dat bestaat uit een bankje, een kruk en een tafeltje. Toevallig bleek de woonwagen van Pipo de Clown ook “Circus Pipo” te heten. Wij hebben deze wagen zo genoemd vanwege de sterren. Zo’n wagen zou je bij een circus kunnen aantreffen, toch?
De minimumleeftijd voor deze pipowagen is 8 jaar. Het maximumgewicht van een volwassene is 120 kg.

Voor 2 personen

Pipopipo

Voor 4 personen (met 2 stapelbedden)

De Vlinderpipo heeft een oppervlakte van 8 m2 en telt 2 stapelbedden met matrassen van 80 x 200 cm. Deze pipowagen is het best te vergelijken met een eenvoudige blokhut. Geschikt voor mensen die wel samen op vakantie zijn, maar liever niet bij elkaar in een tweepersoonsbed willen liggen. De minimumleeftijd voor kinderen is 8 jaar. Het maximumgewicht voor volwassenen is 100 kg.

Het sanitair – een luxe douche en toilet – vind je in het activiteitengebouw op 50 meter loopafstand. In en rond dit gebouw (tot de pipowagens) is gratis wifi. Het gebouw is ’s nachts verlicht.

Waar komt de pipowagen vandaan?

Curcus Pipo van Pipo de Clown - Budget B & B Hippago

Pipowagens zijn typisch Nederlands. Het woord is niet te vertalen in andere talen en daarom mochten wij ze van Booking.com ook niet zo noemen. Uiteindelijk hebben we voor elkaar  gekregen dat we ze ‘kamers op wielen’ mochten noemen, zodat het onze gasten duidelijk is dat ze niet in een gewone kamer terechtkomen.

Onze geel met groene “Pipopipo” lijkt het meest op de woonwagen van Pipo de Clown, die juist weer Circus Pipo heette. Heel toevallig (of onbewust misschien juist niet) hebben wij een andere wagen “Circuspipo” genoemd.

Sapperdeflap!

Nononono voor de Circus Pipo - Budget B & B Hippago

De pipowagens in Nederland zijn geïnspireerd op de woonwagen waarmee Pipo de Clown door het land trok in een Nederlandse televisieserie die liep van 1958 tot 1980. De clown Pipo was weggelopen uit het circus van ‘Dikke Deur’. Samen met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra trok hij de wereld door in een woonwagen die ‘Circus pipo’ heette en werd voortgetrokken door de ezel Nononono. De televisieserie is geschreven door Wim Meuldijk. Eén van de bekendste uitspraken van Pipo de Clown was “Sapperdeflap”. Hij sloot elke aflevering af met de woorden: “Dag vogels, dag bloemen, dag lieve kinderen”.