Ook als je nog niet zo lang paardrijdt, zie je vaak uit naar je eerste buitenrit. Het voelt zo natuurlijk om met een paard door de bossen te draven. En wat is het spannend om in rengalop over het strand te gaan! Maar om veilig een buitenrit te kunnen maken, heb je al heel wat rijvaardigheden nodig. En zeker ook leiderschap, want paarden krijgen op een buitenrit veel meer prikkels te verwerken dan in een rijbak. Het vergt veel tijd en veel oefening om zowel de rijvaardigheden als het leiderschap op te Buitenrit voor beginners in Drenthebouwen.

Wanneer je nog niet toe bent aan een lange en intensieve buitenrit in een grote groep, dan kun je op mini-manege Hippago een buitenrit op eigen terrein maken. We noemen het een buitenrit voor beginners. We rijden op de zandpaden tussen onze weilanden. We hebben drie lussen van zandpaden aangelegd: eentje net achter onze pipowagens met uitzicht op landerijen; eentje om een schutstal met weiland en eentje om de vijver in ons voedselbosje.

We beginnen vaak lekker rustig: eerst een ronde in stap om even te verkennen. Dan kleine stukjes draven om te kijken of het goed voelt. En als het dan goed en veilig voelt, gaan we natuurlijk ook in galop. Kom je voor het eerst op Hippago, dan kun je kennismaken met de pony in onze rijbak voordat je op buitenrit gaat.

Voor de buitenrit voor beginners hebben we twee fijne, brave pony’s: Sil en Ko-I-Noor. Zij kijken nergens van op en ook met windkracht 6 schrikken ze niet van vallende blaadjes en wapperende stroomdraadjes.

Je kunt een buitenrit voor beginners boeken door onderstaand formulier in te vullen. Heb je korter dan twee jaar paardrijles, dan lopen wij mee. Je krijgt dan privéles zodat het rijden kan op jouw tempo en op jouw niveau. Heb je langer dan twee jaar les (of zo’n 100 lessen gehad), dan kun je met z’n tweeën rijden. Is één van jullie een ervaren ruiter, dan kan de minst ervaren ruiter ook terecht met 1 jaar paardrijervaring (ofwel 50 manegelessen).

En wat nu als je pas 10 lessen hebt gehad? Ook dan kun je op buitenrit op Hippago. Wij lopen dan de hele weg mee.

Belangrijk! We hebben alleen Sil en Ko-I-Noor voor de buitenrit voor beginners. De ruiters die op hen passen zijn maximaal 1.75 lang en wegen maximaal 70 kilo.
Voor ervaren ruiters hebben we wel grote paarden en is het maximum gewicht 85 kg.

De minimumleeftijd voor een duorit is 8 jaar. Onder de 8 jaar krijg je altijd privéles.

Leestip: 6 tips om alleen op buitenrit te gaan

 

Een buitenrit voor beginners boeken

Buitenritten voor beginners kunnen worden geboekt op
maandag 10 – 11 uur; 11 – 12 uur; 15 – 16 uur; 16 – 17 uur
dinsdag 10 – 11 uur; 11 – 12 uur; 19 – 20 uur
woensdag 10 – 11 uur; 11 – 12 uur
donderdag 10 – 11 uur; 11 – 12 uur; 15 – 16 uur; 16 – 17 uur
vrijdag 10 – 11 uur; 11 – 12 uur

We geven geen les in weekends.
Tijdens schoolvakanties geven we geen reguliere lessen, alleen lessen aan gasten van onze paardrijarrangementen en andere vakantiegangers.

Voor onze lestarieven, klik hier.

Je kunt een les afspreken door onderstaand formulier in te vullen. Wij mailen terug met een concreet voorstel voor een dag en tijd.