Ponykamp Drenthe | Een leuk Logeerweekendje op mini-manege Hippago.
Wil jij samen met je dochter of zoon een keer pony of paard rijden? Dan hebben wij het perfecte aanbod voor jullie. Tijdens ponykamp Drenthe leren wij iedereen de benodigde ponyrijvaardigheden, daarbij is het belangrijk om dit in een logische volgorde te doen. Daarnaast leren wij jou alles zoveel mogelijk zelf te doen. De instructeur gebruikt geen zweep om een pony voorwaarts te drijven en er is geen ‘treintje’ van pony’s waarvan jouw pony een wagonnetje is dat niet uit het rijtje kan. We gaan steeds een stapje verder en op die manier kun je voorzichtig je eigen grenzen verleggen. Wees niet bang, we gaan nooit over de grens heen van wat veilig voelt. Het voordeel hiervan is dat je altijd comfortabel op en met je pony of paard bent.

Hippago is een mini manege en logeerboerderij met een bed & breakfast. Je kunt er dus prima een paar dagen overnachten. Je kunt bijvoorbeeld logeren op de boerderij met paarden en pony’s van vrijdag- tot zondagmiddag. Vanwege onze kleinschaligheid is zo’n weekendje een mooie pré-ponykamp-ervaring voor jongens en meisjes die graag met pony’s omgaan of van plan zijn te leren paardrijden. Op mini-manege Hippago hebben kinderen die van paarden houden een super leuk logeerweekend!

Ponykamp Drenthe is vakantie met ponyrijden

Samen een kunstwerk maken van een ponyIs jouw kind ook zo gek op pony’s? Dan is een ponykamp bij Hippago echt een aanrader! Ontdek één van onze geweldige pony vakanties >> Borstelen, voeren en natuurlijk rijden! Onder begeleiding gaan jullie kennismaken met de paarden en pony’s. We laten jullie zien hoe je als echte ruiter een pony verzorgt. Als je een gezellige en leerzame vakantie met ponyrijden zoekt dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben namelijk hele brave, lieve en leuke pony’s en paarden die ook nog eens goed afgericht zijn. Overnachten kan bij ons in één van de pipowagens, de studio of in onze guesthouse. Bekijk alle vakantiemogelijkheden op de pagina paardenvakantie >>

Meeloopochtend tijdens het ponykamp

Voor iedereen die dol is op paarden én het liefst actief bezig is met paarden en pony’s, hebben we de meeloopochtend voor paardenliefhebbers. Je kunt dit boeken als je overnacht in één van onze accommodaties. Zo kun je ook tijdens de vakantie heerlijk bezig zijn met je lievelingsdier.

Wat doen we tijdens een meeloopochtend allemaal? Wij beginnen met het voeren van de paarden. Daarna moeten wij de paarden verplaatsen om de stallen te kunnen uitmesten en de waterbakken te kunnen vullen. Dan gaan wij ons richten op de verzorging van de paarden en pony’s. Ze vinden het heerlijk om lekker gepoetst en geborsteld te worden. Uiteraard zorgen wij ook voor onze deelnemers, die krijgen ondertussen wat lekkers te drinken en te eten. De minimumleeftijd is 7 jaar met toezicht van de ouders en 10 jaar zonder ouderlijk toezicht. Er is geen maximumleeftijd. Kijk voor meer informatie op meeloopochtend >>

Wandelen met minipaardjes tijden ponykamp Drenthe

Erg leuk tijdens je verblijf is het wandelen met minipaardjes. Zijn je kinderen of is je kind nog te jong om te kunnen paardrijden? Maar vinden ze paarden al wel helemaal te gek? Dan is dit echt heel erg leuk om te doen. Onze minipaardjes Rebby en Fee vinden het fabtastisch om met jouw kinderen een rondje te wandelen. Het zijn geen Shetlanders, maar echte minipaardjes. Ze Wandelen met minipaardjes, leuk voor kleine kinderenlijken dus heel erg op paarden in plaats van op pony’s. Je kunt en mag niet rijden op minipaardjes, hiervoor zijn ze gewoon veel te licht. Maar ze vinden aandacht maar al te leuk. Je kunt ze dus lekker aaien en poetsen. In ruil voor die aandacht wil Rebby misschien wel z’n kunstjes laten zien! Wil je meer weten kijk dan op de pagina wandelen met minipaardjes >>

Paardrijden en cursussen

We zijn bescheiden en vinden manege gezien het aantal pony’s en paarden dat we hebben een te groot woord; we noemen ons daarom een mini-manege. Wij geven geen reguliere paardrijlessen. Hieronder een overzicht van wat we bieden:

  • opstaples
  • privéles
  • duoles
  • opfris mini-cursus
  • mini-cursus beginners
  • mini-cursus plezierig paardrijden
  • bijrijden

Of je nu in de buurt woont en een mini-cursus volgt, of je slaapt in één van onze accommodaties waar je een paardrijles bij hebt geboekt, wij proberen onze klanten te laten paardrijden met plezier! Kleine kinderen kunnen met onze minipaardjes wandelen of knuffelen. En mooi om te weten – er wordt steeds meer over gepubliceerd -: paardrijden en met pony’s omgaan is goed voor kinderen!

We hebben diverse cursussen die je bij ons kunt volgen. Bekijk op de pagina paardrijden de mogelijkheden.