Een overnachting in een kleurige pipowagen en daarbij een privé of duo paardrijles? Voor de paardenliefhebbers bieden wij 2 arrangementen voor B & B en paardrijles aan: arrangement 1 met een paardrijles bij aankomst en arrangement 2 met een paardrijles bij aankomst plus een paardrijles voor vertrek. Beide arrangementen kunnen worden uitgebreid met een eenvoudig vegetarisch diner. Ook kunnen er niet-paardrijdende familieleden mee tegen een meerprijs.
Voor een gezamenlijke paardrijles geldt dat beide ruiters minimaal 100 manegelessen dienen te hebben gevolgd (2 jaar lang een wekelijkse les) of vergelijkbaar niveau hebben. Hebben beide ruiters geen vergelijkbare ervaring, dan krijgen beiden een privéles van 45 minuten tegen een meerprijs van € 20,00 totaal. Op basis van de extra’s en kortingen kun je zelf je arrangement samenstellen en de prijs berekenen.

B&B plus paardrijles
bij aankomst
voor 2 personen

aankomst 15 uur
paardrijles 16 uur
zelf ergens in de omgeving dineren
overnachting
ontbijt tussen 8.30 en 9.00 uur
vertrek: 10.30 uur

€ 159,00
Korting 1 persoon rijles in plaats van 2: € 10,00
Extra eenvoudig vegetarisch diner op Hippago: € 22,50 p.p.
Extra per half uur ponyplezier (max. 2 p): € 20,00
Extra persoon B & B zonder rijles (max 2 p): € 25,00 p.p.
NB! Extra’s dienen bij de boeking te worden aangegeven.
NB!! Wil je op een andere tijd ontbijten, dan wordt het ontbijt in de kantine klaargezet.
Tip: als je zin hebt, loop dan om 9.00 uur gezellig mee om de paarden te voeren!

B&B met 2 paardrijlessen
bij aankomst en voor vertrek
voor 2 personen

aankomst 15 uur
1ste paardrijles 16 uur
zelf ergens in de omgeving dineren
overnachting
ontbijt tussen 8.30 en 9.00 uur
2de paardrijles 10.00 uur
vertrek: 12.00 uur

€ 219,00
Korting 1 persoon rijles in plaats van 2: € 20,00
Extra eenvoudig vegetarisch diner op Hippago: € 22,50 p.p.
Extra per half uur ponyplezier (max. 2 p): € 20,00
Extra persoon B & B zonder rijles (max 2 p): € 25,00 p.p.
NB! Extra’s dienen bij de boeking te worden aangegeven.
NB!! Wil je op een andere tijd ontbijten, dan wordt het ontbijt in de kantine klaargezet.
Tip: als je zin hebt, loop dan om 9.00 uur gezellig mee om de paarden te voeren!

Extra info accommodatie

In het groene seizoen (half april t/m half oktober) slaap je gezellig in een kleurrijke pipowagen. Buiten het groene seizoen slaap je in één van onze verwarmde accommodaties, zoals ons vakantiehuisje.

In een pipowagen vind je
– opgemaakte bedden
– een kastje met handdoeken en spreien
– een kapstok
– een spiegel
– een vuilnisbakje
– een lange veger en blik
– verlichting
– stopcontacten
– een tafel en stoelen/bankje (behalve in de Pipopipo; daar vind je alleen 2 stapelbedden)

Belangrijk om van tevoren te weten!
* Onze slaapaccommodaties zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar (we hebben geen kinderbedjes en er is geen ruimte voor een extra bedje)
* Onze slaapaccommodaties en onze sanitaire voorzieningen zijn niet geschikt voor mensen, die extra lang zijn (zoals langer dan 1.90 meter) en/of zwaarder wegen dan 100 kg (voor de Zonnepipo en de Pipopipo) en 120 kg voor de overige accommodaties.
* Ontbijt wordt geserveerd in de kantine van het activiteitengebouw, op 50 meter afstand van de pipowagens. Hier vind je ook het sanitair (2 aparte douches en toiletten) en er is goede wifi (in de pipowagens is er niet altijd goede wifi).
* Op Hippago eten we vegetarisch

Faciliteiten
* Een vaste internetverbinding is beschikbaar rondom het activiteitengebouw. Deze service is gratis.
* Je kunt gratis parkeren op eigen terrein
* Er is geen mogelijkheid voor extra bedden in de kamer.

Huisregels
* Roken is niet toegestaan in overdekte gebouwen (ook niet op de veranda bij de kantine)
* Vanwege de schrikreacties die paarden kunnen hebben zijn open vuur, BBQ, feesten en bijeenkomsten, balsporten en drones niet toegestaan
* Huisdieren zijn niet toegestaan
* Tussen 22:00 en 08:00 is het stil op het terrein

Wanneer kun je boeken?

In de meeste vakanties en ook doordeweeks is B&B en paardrijles mogelijk voor een ouder met kind(eren). In de meeste weekends is er geen plaats omdat we dan logeerweekends verzorgen voor kinderen met een beperking. In de weekends dat we geen logeerkinderen hebben, organiseren we moeder-dochterweekends.
Om te kijken of er plaats is: stuur even een e-mail naar hippago@gmail.com of een appje naar 06-12890519. Liever niet bellen, want wij zin meestal buiten met de paarden bezig en hebben dan niet onze agenda bij ons.

Hoe kun je boeken?

Je kunt een nachtje B&B en paardrijles boeken via de mail (hippago@gmail.com) of via de App (06-12890519). Kies hierboven het gewenste arrangement uit en geef dat door, samen met je persoonlijke gegevens (namen, woonplaats, paardrijwensen). De prijzen van de arrangementen zijn gebaseerd op 2 gasten die beiden hetzelfde programma volgen. Maar als er slechts 1 een paardrijles wil volgen, is er een korting. Wanneer er drie mensen voor bed & breakfast komen in plaats van 2, is er een meerprijs voor de extra gasten.
Onze prijzen zijn inclusief ontbijt, btw, opgemaakte bedden, handdoeken en washandjes, een sprei en eindschoonmaak, maar exclusief toeristenbelasting. De toeristenbelasting bedraagt € 1,50 per persoon per nacht. Voor kinderen t/m 15 jaar hoeft geen toeristenbelasting te worden betaald.

Hoe kan er betaald worden?

Het arrangement wordt vooraf betaald, via een bankoverschrijving of Tikkie.

Paardrijles

* de minimumleeftijd voor een paardrijles is 6; er is geen maximumleeftijd
* voor beginners geldt een maximum gewicht van 75 kg; voor gevorderden (niveau 3 of 4): 85 kg.
* Je krijgt alleen samen les (duoles) als beide ruiters minimaal 100 manegelessen hebben gevolgd (2 jaar lang wekelijks les)
* als 1 van beiden wel ervaring heeft en de ander niet, dan krijgen beide ruiters 45 minuten privéles (tegen een meerprijs van € 20,00);
* als de niveaus erg verschillen, krijgen beide ruiters ook allebei 45 minuten privéles (tegen een meerprijs van € 20,00);
* een les duurt een uur, dit is inclusief begeleiding bij het poetsen, opzadelen en afzadelen. Voor beginnende ruiters bestaat een deel van de les uit leren poetsen, opzadelen en het aan de hand begeleiden van het paard. Lesklanten die zelfstandig kunnen poetsen, opzadelen en afzadelen zitten ongeveer een uur op het paard.

Wat neem je mee op B&B?

Natuurlijk je paardrijkleren. En als je die niet hebt een broek die vies mag worden (denk aan een joggingbroek) en schoenen of laarzen met een hak. De hak is erg belangrijk zodat je voeten niet door de stijgbeugels kunnen schieten. Wij hebben wel caps te leen, maar geen andere paardrijkleding.
Je mag een eigen poetsdoos meenemen, maar dan moeten alle borstels helemaal schoon zijn. Paarden nemen namelijk snel huidziektes over. Je kunt ze weken in biotex.

Kijk vooraf naar de weersverwachting. Neem bij koud weer extra dikke truien, jassen en handschoenen mee. En voor ’s nachts een dikke pyama en dikke sokken. Verder natuurlijk schoenen of laarzen die tegen de modder kunnen en broeken en truien of t-shirts die vies mogen worden.

Denk ook aan toiletspullen, medicijnen en je eigen speciale drankjes, zoetjes of zoetigheid.

Voor alle mogelijkheden binnen een les, kijk op paardenactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tip: via onze nieuwsbrief laten wij weten of en welke nieuwe mogelijkheden er in weekends/vakanties komen. In de nieuwsbrief komt dit iets eerder te staan dan op de website, dus schrijf je in!