Wil je jezelf optimaal laten zien tijdens onze fotoshoot? Dan hebben we hieronder een paar tips.

Voorbereiding

Zoek de versieringen voor je fotoshoot in de natuur* Poets je pony lekker schoon, pluis zijn staart uit en kam de manen en voorpluk. De manen mogen ook worden geknot. Bij lange manen kun je kiezen voor een matje of hengstenvlecht.
* Smeer een beetje olie of paarden make-up rond de ogen en neus van je pony voor een subtiele glans.
* Beslis of je je pony voorstelt met een mooi halster of met zijn hoofdstel. Kies voor de mogelijkheid waarbij zijn hoofd het beste uitkomt. Zorg dat halster of hoofdstel schoon is, want je ziet alles op een foto.
* Vervang de teugels door een hengstenketting of hondenriem. De kleur van de ketting of riem liefst in dezelfde kleur als de gespen van het hoofdstel en het bit.
Zoeken naar de mooiste pose tijdens de fotoshoot

Tijdens de fotoshoot

* Oefen een paar keer met stilstaan. Stel het paard op en laat hem eraan wennen om aan de hand braaf stil te staan. Wees duidelijk: stil staan betekent ook echt stil staan. Hij moet niet om je heen blijven lopen.
* Kies een mooie plaats uit voor de reportage. Een rij struiken of bomen is een hele goede achtergrond voor portretten en standfoto’s.
* Probeer een paar meiden te regelen die je helpen met de fotoshoot. Vaak moet de aandacht van je pony worden getrokken om zijn oren naar voren te krijgen (een pony met de oren naar achteren is echt niet mooi, hoe leuk jijzelf er ook op staat). De meiden kunnen met zweepjes zwaaien, met een bakje met brokjes rammelen enz. Zorg dat je zelf altijd leuk blijft kijken, want soms is er maar één goed moment van de pony met de oortjes naar voren (doe net alsof je Hippago’s Next Topmodel bent!).
* Een pony heeft geen agenda. Hoe meer je hem opjaagt, hoe drukker hij wordt. Blijf rustig, kalm en geduldig.
* Een fotoshoot kan bij elk weertype plaatsvinden, behalve bij stromende regen.
Al onze paarden zijn geschikt om er een fotoshoot mee te doen. Het liefst wil je natuurlijk foto’s van jezelf met de pony of het paard waar je op rijdt. Kijk voor onze kanjers op de pagina ‘Hippago’s paarden‘.

En dan nu de foto’s nog!