Onze missie: plezier beleven met paarden en mensen
Hippago (1998) is een zorg- en logeerboerderij.  De naam Hippago verwijst enerzijds naar hippisch: we werken vaak met paarden. Anderzijds naar agogiek: hoe kunnen gedragspatronen bij mensen worden veranderd.

Wij proberen oog te hebben voor alledaagse wonderen. Bij alles dat we doen staat plezier voorop. Het plezier van de spelende en onderzoekende mens. Het genieten van eenvoudige dingen. Lekker buiten bezig zijn, samen onbekommerd dingen doen in een rustige omgeving. Door aandacht voor elkaar en respect voor het ‘anders zijn’ van elk individu, door de tijd te nemen voor gesprekken en de nieuwe ideeën waartoe zij kunnen leiden.

Veel bezoekers komen om met paarden bezig te zijn, op wat voor een manier dan ook. Goede en veilige omgang met zulke grote vluchtdieren vereist een aantal vaardigheden. Die kun je bij ons leren. De eerste stap in dit leerproces is het leggen van contact met een paard: hoe kan je een paard iets duidelijk maken. De volgende uitdaging is om iets van een paard gedaan te krijgen. En daar is nog wat meer voor nodig. Zoals doortastendheid, weten wat je wilt, maar ook rust en geduld om vertrouwen te winnen, beloning van gewenst gedrag, het stellen van grenzen, en het voorzien en voorkomen van gevaarlijke situaties.

Ismay Agnes website

Met een paard opdrachten uitvoeren, hoe bescheiden ook, is een confrontatie met jezelf, je houding en instelling. Een paard spiegelt zijn begeleider. Ben je iemand die snel opgeeft en raak je ontmoedigd als iets niet direct lukt, of blijf je zoeken naar de schakelaar die jouw boodschap overbrengt. Deze zoektocht met bijbehorende frustraties en overwinningen maakt werken met paarden zo fascinerend en vooral ook leuk en leerzaam. Omdat direct zichtbaar wordt dat een actieve, zelfbewuste en onderzoekende instelling wordt beloond. Met name bij onzekere en kwetsbare kinderen heeft deze manier van werken een sterk positieve invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Onze visie: veiligheid, structuur, stimulans
Bij het werken met paarden doen we ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen – mens én paard – het naar zijn zin heeft, op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt.

Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering, oog voor specifieke behoeften van de cliënt of klant en daarop gerichte persoonlijke aandacht en begeleiding.