Tijdens weekends en schoolvakanties zijn ouders vaak op zoek naar leuke gezinsuitjes. Niet altijd makkelijk wanneer de leeftijden van de kinderen erg uit elkaar liggen. De oudere kinderen willen graag uitgedaagd worden; de jongere zoeken veiligheid. Bij ons – logeerboerderij Hippago in Elim (Drenthe) –  kun je terecht met het hele gezin voor een gezinsuitje met pony’s. Onze gastheer Martin Vlaanderen geeft graag een rondleiding over ons terrein. Hij vertelt bijvoorbeeld wat onze oude fjord Ivo van 38 eet nu hij geen kiezen meer heeft. En wat er allemaal bij komt kijken om een veulen als Enna gezond op te laten groeien. Ook laat hij zien welke hagen hij speciaal voor de paarden laat groeien en welke bomen en struiken hij heeft geplant in onze twee voedselbosjes.

We proberen het gezinsuitje met pony’s zoveel mogelijk op maat te maken. Naast de rondleiding kan er worden gewandeld met de minipaardjes. En de kinderen die durven kunnen een rondje maken op de ponyrug over de zandpaden tussen onze weilanden. Of ze kunnen zelf met een pony aan de slag en bijvoorbeeld
* een slalom maken tussen de pionnen in de bak of
* lekker poetsen of vlechten of
* een pony beschilderen

Kosten gezinsuitje met pony’s

Het programma ‘gezinsuitje met pony’s’ – uiteraard onder deskundige begeleiding – kost € 40,00 per uur. Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Er kunnen maximaal 3 kinderen en 2 volwassenen mee.
Tijdens het gezinsuitje wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster. Voor de rest is het een programma dat in overleg met de ouders wordt afgesproken.
Voor de kids die een rondje op de ponyrug willen hebben wij een cap te leen.
Belangrijk! Kinderen en volwassenen dienen dichte schoenen te dragen, dus geen sandalen of slippers. Daarnaast moeten de kleren vies mogen worden. Wit is een uiterst onhandige kleur in de buurt van pony’s!

Tip! Bekijk de video van Paardenpraat tv over het omdoen van een halster en het leiden van een paard.

Tip! Voor de kids vanaf 6 jaar is een opstaples een leuk idee, vooral om te kijken of paardrijles iets voor hen is.

Betaling is vooraf met een Tikkie of bankoverschrijving.

Je kunt boeken door hieronder het boekingsformulier in te vullen. Het gezinsuitje met pony’s kan praktisch elke woensdag worden geboekt, zowel om 13 uur als om 15.00 uur.