Voor wie: voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen die aangestoken zijn door het paardenvirus, maar ook een beetje angstig zijn om te gaan paardrijden.

Doel: in een privéles bekijken of je wil leren paardrijden

Wat gaan we doen?
We halen de pony uit de wei, geleiden de pony aan de hand van het weiland naar de round pen en doen hier een aantal stuuroefeningen aan de hand, leren de pony te poetsen en op te zadelen en eindigen de les met een keer of drie op- en afstijgen (en eventueel een rondje stap).
De eerste les wordt bij ons gegeven in onze overdekte round pen met een diameter van 15-16 m. Aan het einde van de les wordt de pony teruggezet op stal en afgezadeld. Van het hoofdstel wordt het bit afgespoeld. Er is nog nauwelijks op het zadel gezeten, maar je ziet nu dat de ruiter in spé veel dichter bij de pony durft te staan of nog even wil knuffelen.

Wat zijn de kosten? € 35,00

Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.

De paarden die wij beschikbaar hebben voor een beginnersles zijn fjord Ivo, Sil, Ko-I-Noor en Fly (D-pony’s). Het maximum gewicht van de ruiter bedraagt 75 kilo voor Fly en Ko-I-Noor en 90 kilo voor Ivo en Sil.

Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.

Onze missie: paarden leren en inspireren mensen

Hippago is een zorg- en logeerboerderij. De naam Hippago verwijst enerzijds naar hippisch: we werken vaak met paarden. Anderzijds naar agogiek: leer van het opzettelijk veranderen van gedragspatronen bij mensen. Die veranderingen proberen wij te bewerkstelligen door mensen te laten omgaan met paarden. Goede en veilige omgang met zulke grote vluchtdieren vereist een aantal vaardigheden. Die kun je bij ons leren. De eerste stap in dit leerproces is het leggen van contact met een paard: hoe kan je een paard iets duidelijk maken. De volgende uitdaging is om iets van een paard gedaan te krijgen. En daar is nog wat meer voor nodig. Zoals doortastendheid, weten wat je wilt, maar ook rust en geduld om vertrouwen te winnen, beloning van gewenst gedrag, het stellen van grenzen, en het voorzien en voorkomen van gevaarlijke situaties.

Onze visie: veiligheid, structuur, stimulans

Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.