Opstaples mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Het doel van de opstaples is om er achter te komen of je echt wilt leren paardrijden. Je wordt in alle rust voorbereid op lessen bij een (grotere) manege. Na afloop van de les weet je of je verder wilt met paardrijden of dat je het bij deze ene les laat.

Opstaples – een les van 90 minuten

Voor wie is deze les bedoeld?
Voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen die zijn aangestoken door het paardenvirus, maar ook een beetje angstig zijn om te gaan paardrijden.

Wat gaan we doen?
* een paard aan de hand geleiden
* poetsen, opzadelen, opstijgen/afstijgen
* houding en zit, stappen en halthouden (drijven)
* manegefiguur in stap: gebroken lijn, van hand veranderen (sturen)
* draven aan de longe + lichtrijden
NB! Het tempo wordt bepaald door de leerling. De ene leerling zal veel sneller iets oppakken dan de andere. Dus of we bijvoorbeeld aan draven toekomen hangt van de leerling af.

De kosten bedragen € 55,00 voor een les van anderhalf uur. Je kunt een les afspreken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-12890519).

De opstaples kan worden gevolgd door de mini-cursus paardrijles voor beginners.

Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.

De paarden die wij beschikbaar hebben voor een beginnersles zijn fjord Ivo, Sil, Ko-I-Noor en Fly (D-pony’s). Het maximum gewicht van de ruiter bedraagt 70 kilo voor Fly en Ko-I-Noor en 75 kg voor Sil en Ivo.

Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.

Onze visie: veiligheid, structuur, stimulans

Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.