In mei 2023 is Wimpy bij ons gekomen. Martin was al lange tijd op zoek naar een quarterhorse. Een correct gebouwd sportpaard met wat temperament, dat het werk makkelijk aankan, en bovendien gehoorzaam en betrouwbaar. En ook een paard met genoeg body om een flinke volwassene te dragen en dat een beetje comfortabel zit. Dat laatste doen de meeste quarters wel omdat ze niet van die heel expressieve bewegingen hebben die de berijder op en neer gooien. Die tijd hebben we wel gehad. Een flink eisenpakket dus, maar waaraan Wimpy overigens prima voldoet. Het is ook nog eens een leuk paard om naar te kijken.

Zijn vorige eigenaresse is fotomodel, en Wimpy paste daar perfect bij. Bovendien is hij heel vriendelijk en vindt hij het echt heerlijk om te worden gepoetst. En oh ja…geen witte aftekeningen. Daar houdt Martin ook niet van. Dat geeft vaak problemen bij veel zon, en als het aan de onderbenen zit in vochtige periodes mok. Wimpy is geboren in 2020. Een in alle opzichten cool paard dat ook nog eens makkelijk is te rijden. Enorm werkwillig, dat wel, en toch heeft hij ondanks zijn jonge leeftijd nog nooit gek gedaan. Hij vat zijn taken als rijpaard zeer serieus op en is ook heel leergierig. Hij laat zich zeer gedoseerd rijden en zet geen pas verkeerd.

Het is wel een paard dat veel aandacht vraagt. Als hij zich verveelt, gaat hij rennen.  Eigenlijk racen. Dat kan hij heel hard, en dan stopt hij op het laatste moment voor de omheining. Meestal zetten we hem dan even binnen om tot rust te komen. En als het volop zomer is, zetten we hem alleen in de ochtend in het weiland. Want Wimpy heeft een bloedhekel aan het gezoem van horzels rond zijn lijf, die daar van die felgele eitjes op willen spuiten. Dan gaat hij niet alleen rennen. Hij maakt ook perfecte courbettes, zeer bijzondere oefeningen uit de klassieke rijkunst. Het paard staat daarbij op de voorbenen en slaat de achterbenen hoog uit naar achteren. Een rijkunstige techniek om vijandige ruiters in gevechten van het paard te slaan. Dat dus. Wimpy poogt op die manier horzels van zijn lijf te houden. En daarbij draait hij steeds in het rond. Zeer lastig als je hem dan een halster om wil doen. Martin is zo een keer klem gezet in een hoek. Er zat niets anders op dan achteruit in een meidoornhaag te springen. Apart paard dus.

Stamboom