6 juni 2023

Hierboven het Facebookbericht toen Enna net was geboren. Wat hebben we een leuke reacties ontvangen. Echt hartverwarmend.

Enna was donkerbruin bij geboorte. Martin was helemaal blij: een bruin merrieveulen: 2 wensen uitgekomen. Gelukkig voor Martin heeft Enna geen genderidentiteitscrisis en kan ze gewoon merrie blijven. Maar de bruine kleur? Hmm, die verdwijnt steeds meer om plaats te maken voor witte en grijze haartjes. Enna gaat een schimmel worden, net als haar moeder Rosé.

Enna ontwikkelt zich verder voorspoedig en Rosé is een goede moeder. Rosé is al weer drachtig van een nieuwe vlam, deze keer een stamboekgenoot: Celtic Blue Gruagh . Dus Enna gaat een broertje of zusje krijgen volgend jaar.

Het was wel ff doorzetten om Enna een halster om te krijgen. We zijn er weken mee bezig geweest. Enna wilde haar vrijheid niet kwijt. Al onze gasten kwamen Enna bewonderen en kinderen hielpen graag mee om haar te voeren. Je zou zeggen: zo’n veulen wordt kuikenmak. Maar dat was helaas niet zo. Of het nu de natuur is – veulens in het wild zijn nog sneller prooi dan volwassen paarden – of haar karakter – ze heeft echt een hele lieve vader, maar ok, Rosé is misschien niet de allergemakkelijkste… – ze blijft wat schichtig reageren. Zie hieronder de omschrijving van haar vader Spoekedammetjes Nick..