Tijdens weekends en schoolvakanties zijn ouders vaak op zoek naar leuke kinderuitjes. Niet altijd makkelijk wanneer de leeftijden van de kinderen uit elkaar liggen. De oudere kinderen willen graag uitgedaagd worden; de jongere zoeken veiligheid.

Bij logeerboerderij Hippago kun je met het hele gezin terecht voor een kinderuitje in Drenthe (in Elim). Onze gastheer Martin Vlaanderen geeft graag een rondleiding over ons terrein. Hij vertelt bijvoorbeeld wat er allemaal bij komt kijken om een veulen gezond op te laten groeien. Ook laat hij zien welke hagen hij speciaal voor de paarden laat groeien en welke bomen en struiken hij heeft geplant in onze twee voedselbosjes.

Voor het kinderuitje in Drenthe kun je zelf het programma samenstellen. Per mogelijk onderdeel vind je hieronder hoeveel tijd er mee gemoeid gaat.

Voor het hele gezin

* Rondleiding met paardenweetjes (30 minuten)

* Groepsfoto met pony (15 minuten)

* Taart maken voor een pony (30 minuten, vanaf 4 jaar)
Alle deelnemers maken een taart. De basisvorm is slobber. Deze slobber kun je mooi in een vorm kneden. Als garnering krijg je brokjes en/of worteltjes en zoek je zelf grassprietjes en eetbare bloemen of bladeren.

* Showtje met Rebby (vrijheidsdressuur) interactief (30 minuten)
Eerst even inkomen door samen een paardenrap te oefenen. En dan kijken of Rebby zijn kunstjes wil laten zien. Kan een pony tellen? Of kan hij wat vertellen? Of kun je misschien een dansje met hem doen?

* Hobby Horsing proefje in de bak oefenen en uitvoeren (30 minuten)
Met stokpaardjes worden inmiddels kampioenschappen gehouden. Wie uit het gezin kan de dressuurproef het beste uitvoeren?

* Spel Crazy Hippago (60 minuten)
Leuk opdrachtenspel waarin bv. kinderen kunnen spelen tegen ouders, of vader met 1 of 2 kinderen tegen moeder met 1 of 2 kinderen of twee gezinnen tegen elkaar. Er worden in elk geval 2 teams gevormd die tegen elkaar strijden. De opdrachten worden aangepast aan de leeftijden. Zie: Crazy Hippago

* Limonade drinken met een chocoverrassing (15 minuten)

Voor 1 kind tegelijk

* Rondje op de ponyrug op barebackpad per kind (15 minuten, vanaf 3 jaar)
Bij een rondje op de ponyrug loopt een ouder naast het kind voor de veiligheid (wij hebben caps te leen).

* Individuele fotoshoot met pony per kind (10 minuten)

* In hand trail-oefeningen met een pony in de bak per kind (10 minuten, vanaf 6 jaar)
De kinderen kunnen een pony bijvoorbeeld een slalom laten maken om pionnen of een rondje draven naast de pony.

Groepsgrootte

Er kunnen maximaal 4 kinderen en 2 volwassenen mee.
Per 2 kinderen < 8 jaar is er 1 volwassene aanwezig

Kosten en boeken

Een kinderuitje in Drenthe kost € 60,00 per uur (met een minimum van 1 uur) en vervolgens € 1,00 per minuut extra.
Je kunt zelf het programma samenstellen en dan weet je ook direct de kosten.
Betaling is vooraf met een Tikkie of bankoverschrijving.

Praktische tips

* Van kinderen en volwassenen wordt gevraagd dichte schoenen te dragen, dus geen sandalen of slippers. Daarnaast moeten de kleren vies mogen worden. Wit is een uiterst onhandige kleur in de buurt van pony’s!
* Hoe meer kinderen er mee zijn, hoe langer de kinderen moeten wachten als ze niet aan de beurt zijn. Misschien goed om bij het samenstellen van het programma te bedenken of alle kinderen dat kunnen.
* Los ponyrijden in de vorm van een les is niet mogelijk tijdens een kinderuitje in Drenthe. Voor kinderen die echt les willen (of misschien al lessen volgen) hebben we andere mogelijkheden. Zie: paardrijden
* Met pony’s omgaan brengt risico’s met zich mee. Pony’s zijn vluchtdieren en houden niet van veel geluid en beweging in hun omgeving. Wij vragen ouders/begeleiders om drukke kinderen zonodig op een veilige afstand te houden.

Tip! Hoe doe je een halster om bij een pony? De halsterwinkel legt het uit.  https://www.halsterwinkel.nl/Hoe-doe-je-een-halster-om-bij-je-paard-of-pony

Tip! Voor de kids vanaf 6 jaar is een opstaples een leuk idee, vooral om te kijken of paardrijles iets voor hen is.

Je kunt boeken door hieronder het boekingsformulier in te vullen. Het Kinderuitje in Drenthe kan praktisch elke woensdag worden geboekt, zowel om 13 uur als om 15.00 uur. Daarnaast zijn er in weekends (niet alle, dus even checken!) ook mogelijkheden en natuurlijk ook in de schoolvakanties Je ontvangt een bevestiging via de mail na je boeking.