1. Ponyplezier – € 20,00 (per 30 minuten)

Ponyplezier is (meestal) niet op de pony, maar naast, voor of met de pony. Een greep uit de mogelijkheden: poetsen en knuffelen; wandelen met een pony; stallen mesten; vlechtjes maken in de manen, maar natuurlijk ook: een rondje op de ponyrug.

Voorwaarden
– de minimumleeftijd is 3 jaar;
– bij kinderen onder de 8 jaar is minimaal 1 ouder aanwezig bij het programma (gratis);
– de deelnemer dient een broek aan te hebben (bv. joggingbroek) die vies mag worden én stevige schoenen of kaplaarzen. Wij hebben wel een cap te leen, maar geen schoenen of laarzen.

2. Wandelen of poetsen met de minipaardjes – € 40,00

De minipaardjes Rebby en Fee kunnen worden gepoetst en ingevlochten. Ook kan er met ze worden gewandeld over de zandpaden tussen onze weilanden naar het voedselbosje met de grote vijver achterin ons terrein.

Wanneer een ouder ervaring met pony’s heeft, wordt er met twee minipaardjes gewandeld, zo niet, dan nemen we er maar eentje mee. Een minipaardje wordt aan het halster geleid door een kind plus een volwassene (met 2 halstertouwen).

Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Er kunnen maximaal 3 kinderen mee en 2 volwassenen. Tijdens het wandelen wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster.
De duur van het programma is ongeveer een uur.

3. Meelopen met voeren – gratis

Je kunt twee keer per dag mee om te helpen voeren: om 9 uur ’s morgens en tussen 17 en 18 uur in de namiddag. Vaak worden er dan ook paarden in een ander weiland gezet en daar mag je mee helpen.
Meelopen met voeren is mogelijk voor gasten die bij Hippago een verblijf hebben geboekt.

4. Privé paardrijles (losse les) – € 45,00 per uur

Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau t/m M-dressuur.
Voor wat springen betreft, bieden we alleen balkjes draven aan. Dit vanwege het risico van blessures bij het springen.

5. Mini-cursus van 3 lessen – € 120,00

Een mini-cursus van 3 lessen: ‘paardrijden met plezier’, de ‘opfriscursus’ of  ‘paardrijden voor beginners’. Het gaat hier om privéles van ongeveer een uur. Bij de mini-cursus voor beginners maakt het poetsen en opzadelen deel uit van de les. Heb je een mini-cursus van 3 lessen gevolgd, dan kun je de rest van het jaar privélessen volgen voor € 40,00 per uur ipv € 45,00.
Het is ook mogelijk om een kür op muziek bij ons te maken op één van onze paarden, die wordt opgenomen op film (op je eigen mobieltje). Dit zal echter waarschijnlijk meer lessen in beslag nemen dan 3. Je kunt hiervoor een offerte aanvragen.

6. Opstaples 75 minuten – € 55,00

Lange privéles voor een beginner om er achter te komen of hij/zij wil gaan paardrijden.

7. Duo-gezinsles 90 minuten – € 65,00

Gezamenlijke les van twee kinderen uit hetzelfde gezin of een ouder met kind op dezelfde pony: 30 minuten poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles.

8. Duo-paardrijles € 70,00 per uur

Beide ruiters hebben minimaal 100 manegelessen achter de rug (2 jaar wekelijks les op de manege of gelijkwaardige ervaring) en geven zich samen op. Er is weinig verschil in niveau (bv. beiden halfgevorderd of gevorderd of ongeveer hetzelfde wedstrijdniveau in F-proeven of KNHS-proeven). Als het verschil in rijden erg groot is, adviseren wij privéles te nemen.

9. Bed & Breakfast plus paardrijles: vanaf € 159,00 voor 2 personen

We bieden 3 verschillende B&B-arrangementen aan: met 1 les bij aankomst, of met 2 lessen (bij aankomst en voor vertrek).

10. Moeder-dochterweekend, ouder-kindweekend of weekendje paardrijden: vanaf € 275,00 p.p.


Een paardrijles boeken

Lessen kunnen worden geboekt op doordeweekse dagen: van maandag tot en met donderdag tussen 10.30 en 18 uur en vrijdags van 10.30 – 16.00 uur.
We geven geen les in weekends.

Tijdens schoolvakanties geven we geen of aangepaste reguliere lessen. We hebben dan namelijk gasten voor onze paardrijarrangementen en andere vakantiegangers die komen paardrijden.
In de kerstvakantie zijn we gesloten.

Je kunt een les afspreken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-2890519). 

Onze pony’s en paarden

Fly (New Forest met schofthoogte 1.39 m) voor niveau 1 en 2 (max 65 kg)
Ko-I-Noor (New Forest met schofthoogte 1.46 m) voor niveau 2 en 3 (max 70 kg)
Sil (New Forest met schofthoogte 1.46 m) voor niveau 1, 2 , 3 en 4 (max. 75 kg)
Jara (Haflinger met schofthoogte 1.48 m) voor niveau 2 en 3 (max 85 kg)
Aniba (KWPN’er met schofthoogte 1.63 m) voor niveau 3 en 4 (max 85 kg)
Babeth (Haflinger met schofthoogte 1.53 m) voor niveau 3 en 4 (max 85 kg)
Zadok (KWPN’er met schofthoogte 1.71 m) voor niveau 3 en 4 (max 75 kg)
Zanou (KWPN’er met schofthoogte 1.71 m) voor niveau 3 en 4 (max 85 kg)

NB Wij vragen altijd naar lengte, gewicht en paardrij-ervaring, zodat we vooraf kunnen inschatten of we een geschikt paard hebben voor de les. 

Over onze paardrijlessen

Onze paardijlessen zijn niet alleen mensvriendelijk en op maat, maar ook paardvriendelijk: we rijden niet met sporen en/of met een scherp bit. Vanaf september 2023 rijden we bitloos in onze rijbak en roundpen. Afhankelijk van het niveau van de ruiter, kan er gekozen worden voor een dressuurles of een western les: western pleasure, western horsemanship of trail óf voor rijden zonder zadel (op barebackpad).
Voor wat springen betreft, bieden we alleen balkjes draven aan. Dit vanwege het risico van blessures bij het springen.

Accommodatie
We hebben een buitenrijbak van 20 x 40 m en een overdekte round pen, waar 2 ruiters tegelijk kunnen rijden. Tussen onze zandpaden en door ons voedselbosje met vijver kan worden uitgestapt of een buitenritje worden gemaakt. Dit kan alleen bij voldoende rij-ervaring en leiderschap (niveau 3 of 4).

Voorwaarden
* De minimumleeftijd voor een ‘echte’ paardrijles is 6; er is geen maximumleeftijd.
Voor kinderen jonger dan 6 jaar kan er een programma op maat worden geboden, zoals even poetsen en een rondje op de paardenrug over onze zandpaden (zie ponyplezier). De ouder is er dan steeds bij voor de veiligheid. Wij hebben geschikte leencaps. Het kind moet wel stevige schoentjes aanhebben of kaplaarsjes, mét een hak. Geen sandalen.

* Neem liever geen andere kinderen mee als 1 kind uit het gezin een les komt nemen. Omdat paarden schrikdieren zijn, gaat onze aandacht dan vaak uit naar het letten op de kinderen die niet aan het lessen zijn. Zij gaan zich meestal vervelen en willen dan bewegen.
Tip! Voor twee kinderen bestaat de mogelijkheid van een duo gezinsles

* Voor een duoles dienen beide ruiters minimaal 100 manegelessen te hebben gevolgd (ofwel 2 jaar lang wekelijks les op de manege of vergelijkbare ervaring).
Als het verschil in rijden erg groot is, adviseren wij privéles te nemen. Mocht je toch graag een duoles willen, dan gaat de aandacht normaliter het meeste uit naar degene die het laagste niveau heeft en wordt de les aan zijn/haar niveau aangepast.

* Een les duurt een uur: dit is inclusief begeleiding bij het poetsen, opzadelen en afzadelen. Voor beginnende ruiters bestaat een deel van de les uit leren poetsen, opzadelen en het aan de hand begeleiden van het paard. Lesklanten die zelfstandig kunnen poetsen, opzadelen en afzadelen zitten ongeveer een uur op het paard.
De beginnende lesklant is 5 minuten van tevoren welkom (omdat poetsen en opzadelen onderdeel is van de les); de gevorderde lesklant is 15 minuten van tevoren welkom (om zelfstandig te poetsen en op te zadelen).
Een ieder kan gebruik maken van onze kantine en toilet.

Geschikte kleding voor beginnende ruiters

* Als je een les komt volgen, heb je een broek aan (bv. joggingbroek) die vies mag worden én stevige schoenen of kaplaarzen met een hak. De hak is essentieel om niet door de stijgbeugels te schieten. Wij hebben wel een cap te leen, maar geen schoenen of laarzen.
* Als je een jas draagt, moet de jas strak om je lichaam sluiten en vooral niet wapperen. Een bodywarmer is prima.
* Tijdens het paardrijden heb je geen oorbellen in (de cap kan daar overheen schuiven) en/of ringen om je vingers.

Hoe kan er worden betaald?

Betaling is vooraf: via een bankoverschrijving of Tikkie of contant na de les.

Annuleren

Annuleren kan tot 24 uur van tevoren, daarna wordt de helft van het afgesproken bedrag voor de les berekend.

Belangrijk: niet alles mag of kan!

Hoewel paarden gedomesticeerde dieren zijn, blijven het én vluchtdieren én kuddedieren. Paarden schrikken van dingen die wij ons niet kunnen voorstellen. Ook kunnen paarden trappen naar een ander paard als deze aandacht krijgt en onder hem in rang staat. Als mens kun je daar tussenin zitten. De spijsvertering van een paard is zeer gevoelig. Het krijgt al snel koliek (ernstige buikpijn). Belangrijk om te weten is dat een paard niet kan overgeven, dus alles wat er van voren in komt, moet er van achteren weer uit. Om mensen, maar ook onze paarden te beschermen, hanteren wij de volgende regels:
1. Al onze paardenactiviteiten gebeuren onder toezicht en begeleiding. Wij zijn namelijk risico-aansprakelijk wanneer er een ongeluk(je) gebeurt.
2. Het is verboden om zonder ons toezicht de stallen of de weilanden in te gaan. Je mag wel op de zandpaden tussen de weilanden lopen.
3. Het is verboden om onze pony’s en paarden te voeren. Appels, wortels e.d. zijn helemaal niet goed voor paarden. Er zitten teveel suikers in en ze kunnen er hoefbevangen door raken (stofwisselingsziekte met als uiterst gevolg een gekanteld hoefbeen).

En nu het leuke nieuws:
Onze 12 pony’s en paarden:
* staan overdag altijd samen met een maatje in de wei en hebben voor ’s nachts een (schuil-) stal;
* krijgen 5 x per dag ruwvoer en een vitaminekoek plus krachtvoer of seniorenvoer naar behoefte;
* krijgen veel individuele ruimte en persoonlijke aandacht;
* zijn braaf en betrouwbaar;
* zijn niet verreden, maar worden door onszelf bijgereden en gelongeerd;
* zijn langdurig in ons bezit, hebben zich bewezen en genieten na bewezen diensten ook bij ons van hun pensioen.