Paardrijles


Privé paardrijles (eenmalige les) – € 50,00 per uur

Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau vanaf 50 lessen t/m M-dressuur.

Privé paardrijles (3 – 9 lessen in een jaar) – € 45,00 per uur

Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau vanaf 50 lessen t/m M-dressuur.

Privé paardrijles (vanaf 10 lessen in een jaar) – € 40,00 per uur

Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau vanaf 50 lessen t/m M-dressuur.

Duoles – € 70,00 per uur

Heb je langer dan twee jaar les gehad (of in totaal zo’n 100 lessen), dan kun je met z’n tweeën tegelijk rijden.

Buitenrit voor beginners – € 50,00 per uur

Het betreft een solo buitenrit met individuele begeleiding. Voor elk niveau vanaf 50 lessen.

Duo buitenrit voor beginners – € 75,00 per uur

Heb je langer dan twee jaar les gehad (of zo’n 100 lessen gehad), dan kun je met z’n tweeën tegelijk rijden. Is één van jullie een ervaren ruiter (langer dan 5 jaar ervaring), dan kan de minst ervaren ruiter ook terecht met 1 jaar paardrijervaring (ofwel 50 manegelessen).

Voorwaarden paardrijlessen

* Een les duurt een uur. Dit is inclusief begeleiding bij het poetsen, opzadelen en afzadelen. Voor ruiters met weinig ervaring (bv. 1 jaar) bestaat een deel van de les uit poetsen en opzadelen. Lesklanten die zelfstandig kunnen poetsen, opzadelen en afzadelen zitten ongeveer een uur op het paard.
De lesklant met weinig ervaring (bv. 1 jaar) is 5 minuten van tevoren welkom (omdat poetsen en opzadelen onderdeel is van de les); de gevorderde lesklant is 15 minuten van tevoren welkom (om zelfstandig te poetsen en op te zadelen).
Een ieder kan gebruik maken van onze kantine en toilet.

Voor kinderen die nog geen les hebben gehad kan er een programma op maat worden geboden, zoals even poetsen en een rondje op de paardenrug over onze zandpaden (zie ponyplezier). De ouder is er dan steeds bij voor de veiligheid. Wij hebben geschikte leencaps. Het kind moet wel stevige schoentjes aanhebben of kaplaarsjes, mét een hak. Geen sandalen.

* Neem liever geen andere kinderen mee als 1 kind uit het gezin een les komt nemen. Omdat paarden schrikdieren zijn, gaat onze aandacht dan vaak uit naar het letten op de kinderen die niet aan het lessen zijn. Zij gaan zich meestal vervelen en willen dan bewegen.

*  Gratis annuleren kan tot 24 uur van tevoren; daarna wordt 50 % van de prijs berekend.


Een uitje met kleine kids

 

Minipaardjes voor de kids – € 60,00 

De minipaardjes Rebby en Fee kunnen worden gepoetst en ingevlochten. Ook kan er met ze worden gewandeld over de zandpaden tussen onze weilanden naar het voedselbosje met de grote vijver achterin ons terrein. Er kunnen maximaal 2 kinderen mee en 1 of 2 volwassenen. De duur van het programma  is ongeveer een uur.

Gezinsuitje met pony’s – € 60,00 per uur

Hoe leuk is het om een rondleiding te krijgen in de kleine wereld van Hippago? De pony’s en paarden bekijken en leren hoe ze met elkaar omgaan of wat ze eten. Het veulen Enna even aaien. Een pony poetsen of een rondje op de paardenrug. In overleg met de ouders wordt een programma samengesteld dat leuk is voor de kids en passend  is bij hun leeftijd. Er kunnen maximaal 4 kinderen mee en 2 volwassenen.

Ponyplezier – € 50,00 per uur

Ponyplezier is (meestal) niet op de pony, maar naast, voor of met de pony. Een greep uit de mogelijkheden: poetsen en knuffelen; wandelen met een pony; vlechtjes maken in de manen, maar natuurlijk ook: een rondje op de ponyrug.


Paardenvakantie


B & B en paardrijles: vanaf € 139,00 voor 2 personen

We bieden 3 verschillende B&B-arrangementen aan: arrangement 1 is een B&B arrangement  voor 2 personen waarbij maar 1 persoon een paardrijles neemt; arrangement 2 is een B&B arrangement voor 2 personen met een duo-paardrijles voor ruiters die beiden minimaal 50 manegelessen (= 1 jaar paardrijles) hebben gevolgd en arrangement 3 is een B&B arrangement  voor 2 personen, waarbij 1 persoon óf beide personen minder dan 50 paardrijlessen hebben gevolgd. Beiden krijgen 45 minuten privéles op hun eigen niveau. Heb je nog geen enkele paardrij-ervaring, dan ben je ook van harte welkom.

In combinatie met B&B en paardrijles of met de huur van het vakantiehuisje

Meelopen met voeren – gratis

Je kunt twee keer per dag mee om te helpen voeren: om 9 uur ’s morgens en tussen 17 en 18 uur in de namiddag. Vaak worden er dan ook paarden in een ander weiland gezet en daar mag je mee helpen.
Meelopen met voeren is mogelijk voor gasten die bij Hippago een verblijf hebben geboekt.

Moeder-dochterweekend, ouder-kindweekend of weekendje paardrijden: vanaf € 295,00 p.p.