Martin broodjes
Wachttijden
Vanaf september hebben we weer plaats voor nieuwe cliënten. Trefwoorden van onze doelgroep: meisje tussen 11 en 18 jaar, regulier onderwijs (normale tot hoge begaafdheid), paardenliefhebster en beperking als ADHD/ADD, ASS, hechtingsstoornis.
Lifestyle: modern, lichamelijk actief, niet te vroeg naar bed.

Logeeropvang: weekends, doordeweeks of in vakanties
Een logeerweekend begint vrijdag 17.00 uur en eindigt zondag 17.00 uur. Op vrijdagavond krijgen de logées warm eten rond 19.00 uur. Als de logées op zondag weggaan, hebben ze nog geen warm eten gehad. De tijden voor logeeropvang in vakanties en doordeweeks worden in overleg afgesproken.

Vervoer zelf regelen
Onze cliënten komen uit alle windstreken: Groningen, Zwolle, Steenwijk, Assen, Emmen en Hoogeveen/de Wolden. Wij gaan ervan uit dat (ouders/verzorgers van) cliënten het vervoer naar en van Logeerboerderij Hippago zelf regelen. Mochten wij als programma-onderdeel naar een zwembad of pretpark gaan, dan regelen wij het vervoer uiteraard wel.

Een dag op Logeerboerderij Hippago in Elim ziet er globaal genomen als volgt uit:
9.00 uur: opstaan en paarden voeren
10 uur: ontbijt
10.30 uur – 14.00 uur: actief met de verzorging van de dieren (paarden zo nodig dekens omdoen en naar het weiland brengen, stallen uitmesten, drinkbakken vullen, straatjes aanvegen en aansluitend ponyrijden)
Tussendoor wordt er een glaasje limonade gedronken
14.00 uur: lunch
16.00 – 18.00 uur: activiteiten op de boerderij (paarden uit het weiland halen, paarden poetsen, zadelen en hoofdstel omdoen, paardrijden, tuig schoonmaken, paarden dekens omdoen, paarden voeren, appels plukken, fruitbomen snoeien, ander tuinwerk, sport en spel buiten)Kelly op Sil achter
19.00 uur: eten*
19.30 – ??.00 uur (afhankelijk van de leeftijd en de afgesproken bedtijd): tv of dvd kijken, verschillende spelletjes, kletsen
*Op Hippago wordt overwegend vegetarisch gegeten. 

Overige activiteiten
Bij slecht weer of voor ’s avonds hebben we allerlei spelletjes zoals ‘Rummy kub’, ‘Mens erger je niet’ en ‘Memory’. Ook hebben we diverse sportgames van Playstation 3 en uiteraard een hele plank vol paardenfilms en paardenboeken. Als het behoorlijk vriest, dan is het niet altijd mogelijk iets met de paarden te doen. We gaan dan naar de schaatsbaan, die op loopafstand ligt.

Tarieven logeeropvang
Betaling gaat ofwel via een Persoons Gebonden Budget (PGB) ofwel via Zorg In Natura (ZIN). Logeerboerderij Hippago heeft contracten voor logeeropvang met de gezamenlijke gemeenten in Zuid-Drenthe (waaronder De Wolden, Coevorden, Hoogeveen en Emmen), met de gezamenlijke gemeentes van Noord- en Midden Drenthe (waaronder Assen, Tynaarlo enz) en met de RIGG (gezamenlijke gemeenten Groningen).

Tarieven als de betaling via PGB gaat
Kennismaking/intake

gratis

Het maken van een zorgplan voor logeeropvang
gratis

Tarieven logeer- of vakantieverblijf voor 1 etmaal: op basis van benodigde zorg en toezicht tussen de € 235,00 en € 300,00 per persoon.
In de prijs zit begrepen: een warme maaltijd op de vrijdagavond, 3 maaltijden op de zaterdag en ontbijt en lunch op de zondag plus diverse tussendoortje; een opgemaakt bed op één van onze logeerkamers en een volledig activiteitenprogramma. Is speciale of extra begeleiding noodzakelijk, dan wordt dit apart gefactureerd (en zo nodig ingehuurd).

Voor onze algemene voorwaarden klik hier.

Logeerkamer-2-personenZelf meenemen!
Paardrijkleding, inclusief goedgekeurde cap. Vrijetijdskleding: regenkleding bij regenvoorspelling; dikke kleren als het koud gaat worden (vergeet vooral geen dikke jas, handschoenen, muts en warme laarzen of schoenen) en luchtige kleding bij een mooi-weersvoorspelling. Vergeet ook geen slaapkleding, handdoek en toiletgerei (tandenborstel, tandpasta, maandverband indien nodig; zonnebrandcrème of aftersun en wat Logeerkamer3persverder thuis maar regelmatig wordt gebruikt). Het is ook handig iets mee te nemen voor als er even gewacht wordt op de maaltijd, zoals een laptop, spelletje of leesboek.

Aanmelding
De (ouder van de) jongere met belangstelling voor logeerverblijf op onze boerderij, kan ons mailen of bellen (zie de pagina contact) voor meer informatie. Of voor een afspraak om eens te komen kijken.

Logeeropvang 2022
De weekends worden in overleg afgesproken. We proberen rekening te houden met leeftijd en leuke combinaties van kinderen. De logeeropvang wordt soms gecombineerd met moeder-dochterweekends.