Martin broodjesZoek je logeeropvang voor je kind met een beperking dat van pony’s en paarden houdt? Dan ben je bij logeerboerderij Hippago aan het goede adres. Wij bieden gezellige weekends en leuke vakantieweken boordevol ponyplezier.

Een dag op Logeerboerderij Hippago in Elim ziet er globaal genomen als volgt uit:
9.00 uur: opstaan en paarden voeren
9.30 uur: ontbijt
10.00 uur – 12.30 uur: actief met de verzorging van de dieren (hondje uitlaten, paarden zo nodig dekens omdoen en naar het weiland brengen, stallen uitmesten, drinkbakken vullen, straatjes aanvegen)
Tussendoor wordt er een glaasje limonade gedronken
13.30 – 14.00 uur: lunch
15.00 – 18.00 uur: activiteiten op de boerderij (spelen met het hondje, paarden uit het weiland halen, paarden poetsen, zadelen en hoofdstel omdoen, paardrijden, tuig schoonmaken, paarden dekens omdoen, paarden voeren, appels plukken, fruitbomen snoeien, ander tuinwerk, sport en spel buiten)Kelly op Sil achter
18.00 – 19.30 uur: samen koken* of een taart bakken en eten
19.30 – ??.00 uur (afhankelijk van de leeftijd en de afgesproken bedtijd): tv of dvd kijken, verschillende spelletjes, kletsen
*Op Hippago wordt overwegend vegetarisch gegeten. 

Paardenactiviteiten
Mogelijke activiteiten met pony’s en paarden zijn:
– dekens op en afhalen
– pony’s en paarden naar het weiland brengen
– pony’s en paarden voeren
– stallen mesten
– stallen en terrein aanvegen
contactlogo– drinkbakken vullen
– paarden poetsen, wassen, toiletteren, invlechten
– paardrijden: dressuur, springen, westernrijden
– maak een kunstwerk van een pony

Overige activiteiten
Bij slecht weer of voor ‘s avonds hebben we allerlei spelletjes zoals ‘Rummykub’, ‘Mens erger je niet’ en ‘Memory’. Ook hebben we diverse sportgames van Playstation 3 en uiteraard een hele plank vol paardenfilms en paardenboeken. Als het behoorlijk vriest, dan is het niet altijd mogelijk iets met de paarden te doen. We gaan dan naar de schaatsbaan, die op loopafstand ligt.