Ouder-kindweekend: quality time

Wil je gezellig een weekendje of twee dagen in de vakantie weg met je dochter of met je dochter en haar paardrijvriendinnetje? Of met je zoon? Samen borstelen en opstijgen? Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Het ouder-kindweekend is voor moeders of vaders met hun kinderen of voor oma’s of opa’s met hun kleinkinderen. Welke relatie je ook hebt, één ding is duidelijk: jullie willen samen op paardenvakantie!
Je bent als ouder en kind welkom met elk niveau van rijden, dus ook als één van beiden nog nooit heeft gereden. Een beginnersles is trouwens wel altijd een privéles. Om te weten welk niveau je hebt, klik Welk rijniveau heb je?.

Wat gaan we precies doen?

Het programma van het ouder-kindweekend wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt.
Een ieder wordt ook ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Elke dag wordt er in de kantine een rooster opgehangen. Je kunt daarop zien welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst
17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 – 19.30 uur: warm eten (vegetarisch) + kletsen/spelletjes spelen
20.00 – 22.00 uur: activiteitenprogramma

Tussendag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
14.00 – 15.00 uur: lunch
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma
19.00 – 20.00 uur: warm eten (vegetarisch)
20.00 – 22.00 uur: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
09.30 – 10.30 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.00 – 13.00 uur: activiteitenprogramma
13.00 – 14.00 uur: lunch
14.30 uur: vertrek

Eten en slapen?

In het groene seizoen slaap je gezellig in een kleurrijke pipowagen. In de maanden oktober t/m april slaap je in één van onze verwarmde accommodaties.
In onze kantine kunnen jullie altijd lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi (in de pipowagens meestal ook trouwens).

Wat zijn de kosten van een ouder-kindweekend?

Een tweedaagse paardrijvakantie kost € 179,- per persoon. Onze prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch, diner, 2 x per dag een paardenactiviteit (verdeeld over de dagen 2 of 3 x rijden op het paard en 1 of 2 x een activiteit naast het paard zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot, longeerles of een paard als kunstwerk), toeristenbelasting, linnengoed én eindschoonmaak van de slaapaccommodatie.
Het is ook mogelijk langer te blijven, bijvoorbeeld als het weekend wordt gevolgd door een vakantie of als je in een schoolvakantie wilt komen. De kosten voor een extra dag bedragen € 80,00 per persoon. Een driedaagse paardrijvakantie kost dus € 259,- en een vierdaagse kost € 339,- per persoon.
*Onze prijzen zijn gebaseerd op ruiters vanaf paardrijniveau half gevorderd (zij hebben minimaal 50 manegelessen gevolgd) en kunnen in een groep les krijgen. Ruiters met een lager paardrijniveau (beginners) krijgen een korter rijprogramma aangeboden. Dit omdat hij of zij privé-instructie krijgt bij activiteiten op het paard.

Wat zijn de voordelen?

* Ouder en kind beoefenen hun hobby gezamenlijk
* In de geplande ouder-kindweekends genieten de ouders en kinderen van het gezelschap van andere ouders en hun kinderen
* De maaltijden worden verzorgd, de bedden zijn opgemaakt
* Je krijgt deskundige begeleiding bij het paardrijden
* Onze pony’s en paarden zijn leuk, braaf en goed afgericht

Ouder-kindweekend: gezelliheid is het belangrijkste
Ouder-kindweekend: maak van een paard een kunstwerk
Ouder-kindweekend: moeder en dochter rijden samen