Pony als kunstwerk

Paarden zijn regelmatig te bewonderen in kunstwerken: in schilderijen, beelden, ornamenten, op foto’s. Op Hippago kun je ook zo’n paardenkunstwerk maken.

Een paard als kunstwerk

Het toiletteren van een paard maakt hem al bijzonder. Mooier of aparter. Door knotjes komt de hals van een paard beter uit. Ook een hengstenvlecht flatteert een mooigevormde hals. Een fjord herkennen we aan de borstel op zijn manenkam. Vooral meisjes ’tutten’ graag met pony’s. Het aaien en borstelen van een dier is stressverlagend, zo blijkt uit onderzoek. Maar ook gewoon hartstikke gezellig!

Je kunt ook nog een stapje verder gaan. Met vingerverf of schmink kun je een paard beschilderen. Kijk maar naar het filmpje.

 

Zielig?

En het paard? Is het niet zielig voor het paard? Onze pony’s vinden het juist gezellig en fijn om aangeraakt te worden! Ze blijven graag stil staan tijdens het beschilderen, maar meestal krijgen ze ook wat hooi om aan te knabbelen. De verf is natuurlijk afwasbaar en geeft geen schade aan de vacht!

Het onderdeel ‘paard als kunstwerk’ doen we meestal tijdens onze moeder-dochterweekends. De pony’s die hiervoor meestal gebruikt worden zijn Sil, Rosé, Ko-I-Noor, Fly en Jara (omdat je de verf goed op hun vacht ziet). Kijk op de pagina ‘Hippago’s paarden’ voor foto’s en filmpjes van deze pony’s.