Het ultieme ponykampgevoel

Wil je gezellig een weekendje of twee dagen in een vakantie weg met je dochter of met je dochter en haar paardrijvriendinnetje? Een moeder-dochterweekend: samen borstelen en opstijgen? Even het ponykampgevoel van vroeger herleven? Dat kan bij Logeerboerderij en mini-manege Hippago in Elim in Drenthe. Natuurlijk zijn ook moeders met zoons en vaders met dochters of zoons welkom. Of oma’s met kleinkinderen. Op onze website hebben we het voor het gemak over een moeder-dochterweekend, maar welke relatie je ook hebt, één ding is duidelijk: jullie willen samen op paardenvakantie!
Jullie slapen in een gezellige en kleurrijke pipowagen. In onze kantine kunnen jullie lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi. Maar ook buiten is er genoeg te beleven tijdens deze gezellige ruitervakantie. Wij hebben brave en goed getrainde pony’s en paarden waar jullie op kunnen rijden of die je lekker kunt poetsen en verzorgen.

Tijden

Een moeder-dochterweekend of andere ruitervakantie begint op de eerste dag om 17.00 uur en eindigt op de laatste dag rond 15 uur. Op de dag van aankomst wordt warm gegeten rond 18.30 uur.

Kosten van het moeder-dochterweekend

Onze prijzen zijn all-in, dus inclusief
* ontbijt
* lunch
* diner
* 4 x een paardenactiviteit: 2 x rijden op het paard en 2 x een activiteit naast het paard (zoals een hindernisparcours, horse agility, fotoshoot of een paard als kunstwerk)
* toeristenbelasting
* opgemaakte bedden
* eindschoonmaak van de slaapaccommodatie

NB 1 Voor moeders die zelf niet willen paardrijden, is er een korting per dag.
NB 2 Het weekend kan worden verlengd met 1 of meer dagen.

€ 295,00 per persoon voor een weekend of doordeweekse tweedaagse
€ 140,00 per persoon voor een extra dag
€ 10,00 korting per dag voor een ouder die geen paardrijles wil/hoeft, maar wel meedoet aan andere paardenactiviteiten.

Wat gaan we doen?

Het programma van het moeder-dochterweekend wordt van tevoren overlegd. Gekozen wordt uit de activiteiten die op de pagina ‘paardenactiviteiten’ worden toegelicht. We houden hierbij ook rekening met de wensen van andere gasten. Gezocht wordt naar een programma waar iedereen blij van wordt.

Een ieder wordt ook ingeroosterd voor taken die te maken hebben met de verzorging van paarden (paarden voeren, buiten zetten en stallen mesten). Hierbij wordt rekening gehouden met leeftijd en voorkeuren. Het motto is: ‘onze paarden zorgen voor ons plezier, wij zorgen met plezier voor de paarden.’

Elke dag wordt er in de kantine een rooster opgehangen. Je kunt daarop zien welke taak je hebt, wanneer en op wie je gaat rijden en voor welke andere activiteiten je bent ingeroosterd. We hanteren het volgende tijdschema:

Dag van aankomst
17.00 – 18.00 uur: aankomst + rondleiding
18.30 –  warm eten (vegetarisch)
20.00 – 21.30 uur: activiteitenprogramma (bv. Crazy Hippago)

Tussendag
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma (bv. rijlessen)
13.30 – 14.00 uur: lunch, daarna vrije tijd
16.00 – 18.00 uur: activiteitenprogramma (bv. paard als kunstwerk)
19.00 – 20.00 uur: warm eten (vegetarisch)
20.00 – bedtijd: spelletjes/kletsen/paarden binnen zetten, voeren

Dag van vertrek
09.00 – 09.30 uur: ontbijt
10.00 – 11.00 uur: paarden buiten zetten, stallen mesten, drinkbakken vullen
11.30 – 13.30 uur: activiteitenprogramma
13.30 – 14.00 uur: lunch
15.00 uur: vertrek

Eten en slapen

Jullie slapen gezellig in een kleurrijke pipowagen. In onze kantine kunnen jullie altijd lekker warm zitten en spelletjes doen. Daar worden ook de maaltijden geserveerd én er is altijd wifi.
In de pipowagens vind je
* opgemaakte bedden
* spreien, wollen dekens en een elektrisch kacheltje
* een kapstok
* een spiegel
* een vuilnisbakje
* een veger en blik
* verlichting
* stopcontacten
* een tafel en stoelen/bankje (behalve in de Pipopipo, daar vind je alleen 2 stapelbedden)

Wat neem je zelf mee?

Natuurlijk je paardrijkleren. En als je die niet hebt een broek die vies mag worden (denk aan een joggingbroek) en schoenen of laarzen met een hak. De hak is erg belangrijk zodat je voeten niet door de stijgbeugels kunnen schieten. Wij hebben wel caps te leen, maar geen andere paardrijkleding.

Je mag een eigen poetsdoos meenemen, maar dan moeten alle borstels helemaal schoon zijn. Paarden nemen namelijk snel huidziektes over. Je kunt de borstels weken in biotex.

Kijk vooraf naar de weersverwachting. Neem bij koud weer extra dikke truien, jassen en handschoenen mee. En voor ’s nachts een dikke pyama en dikke sokken. Maar wordt het superwarm, vergeet dan je badkleding niet. Op 3 kilometer afstand hebben we een prachtig natuurbad en in de zomer hebben we een zwembadje in de tuiin staan.

Verder natuurlijk schoenen of laarzen die tegen de modder kunnen en broeken en truinen of t-shirts die vies mogen worden.

Denk ook aan handdoeken en washandjes, toiletspullen, medicijnen en je eigen speciale drankjes, zoetjes of snoepgoed.

Part of the family

Als je op moeder-dochterweekend komt, ben je ‘part of the family’. Je kunt lekker zitten op de veranda, liggen op de ligbedjes voor de veranda en gebruik maken van de koelkast en/of vriezer in de kantine en ook buiten de gezamenlijke maaltijden om boterhammen smeren of iets anders klaarmaken. In de kantine hebben we ook veel gezelschapsspelletjes en tekenmateriaal.

Geef een moeder-dochterweekend kado

Is er een speciale gelegenheid dat je je dochter een paardrijweekend kado wilt geven? Is ze jarig of gaat ze naar het voortgezet onderwijs? Heeft ze een moeilijk jaar achter de rug of valt er iets bijzonders te vieren? Geef haar dan een moeder-dochterweekend kado!

Download hier de Kadobon paardrijweekend