Manege is een groot woord voor het aantal pony’s en paarden dat we hebben. Daarom noemen we onszelf een mini-manege. Je kunt bij ons komen paardrijden. Geen reguliere paardrijlessen, maar wel een opstaples (om te kijken of paardrijden iets voor je is) of een privéles op maat. Voor ons is het belangrijk om onze klanten te laten paardrijden met plezier! Kleine kinderen kunnen met onze minipaardjes wandelen of knuffelen.

Les op maat voor de ruiter, vriendelijk voor het paard

Privéles of duoles op een brave ponyOp mini-manege Hippago krijg je les op maat. Dit betekent les op je eigen niveau, in je eigen tempo en op een voor jou geschikt paard. We houden rekening met angsten en andere belemmeringen en gaan stap voor stap waarbij behoud van vertrouwen van de ruiter in het paard uitgangspunt is.
NB! Onze minimumleeftijd is 6 jaar; we hanteren geen maximumleeftijd

Onze lessen zijn niet alleen mensvriendelijk, maar ook paardvriendelijk. We rijden niet met sporen en onze paarden lopen normaliter maximaal 1 x een uur per dag in een actieve les. Buiten de vakanties om lopen ze vaak maar 3 x een uurtje per week. Vanaf 1 september 2023 gaan we over naar bitloos rijden in onze bak en overdekte roundpen voor de meeste pony’s en paarden. Ook stimuleren we om zonder zadel maar met barebackpad te rijden.

Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje samen naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.
Leestip: Leeftijd en leren paardrijden

Privé paardrijles

Privé paardrijles 
Op mini-manege Hippago worden er geen reguliere lessen gegeven zoals op grote maneges. We bieden alleen privélessen aan. En duolessen voor ruiters die meer dan 100 lessen hebben gevolgd.

Een buitenrit voor beginners

Buitenrit voor beginners
Wanneer je nog niet toe bent aan een lange en intensieve buitenrit in een grote groep, dan kun je op mini-manege Hippago een buitenrit op eigen terrein maken. We rijden op de zandpaden tussen onze weilanden.

Opstaples

Een opstaples van 75 minuten
Je bent aangestoken door het paardenvirus, maar je weet nog niet zeker of je wilt of durft te leren paardrijden op een grote manege. We kunnen in een les van zo’n vijf kwartier bekijken of paardrijden iets voor jou is!

Paardrijles voor beginners

Mini-cursus van 3 lessen
Onze lessen gaan stap voor stap, aangepast aan de mogelijkheden van de beginnende ruiter. We geven ook lessen aan kinderen en volwassenen met een zorgvraag.

Minipaardjes voor de kids

Een leuk uitje voor het hele gezin!
Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Ze gaan graag mee uit wandelen.

Gezinsuitje met pony's

Een leuk uitje voor het hele gezin!
Een gezinsuitje op maat: een rondleiding en voor de kinderen die durven een rondje op de ponyrug over de zandpaden tussen onze weilanden.

Hoe geven wij les?

Op Hippago worden lessen opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, waarbij het vertrouwen van de ruiter in hun pony voorop blijft staan. Is het je wel eens opgevallen dat bijna elk kind angstig kijkt als het voor het eerst naast een pony staat? Logisch toch, zo’n groot dier? Daar ga je toch niet direct op zitten?

Wat is je rijniveau?

Om onze lesklanten te helpen hun paardrijniveau in te schatten, hebben we een overzicht van vaardigheden in de omgang met paarden en in de rijkunst gemaakt. Door het juist inschatten van het niveau, is het makkelijker het meest geschikte paard te kiezen om een stap verder te komen en om fijn te kunnen rijden.