Manege is een groot woord voor het aantal pony’s en paarden dat we hebben. Daarom noemen we onszelf een mini-manege. Je kunt bij ons komen paardrijden. Geen reguliere paardrijlessen, maar wel een opstaples (om te kijken of paardrijden iets voor je is), een privéles of een mini-cursus van drie lessen (bijvoorbeeld om je paardrijkennis en – kunde weer op te frissen). Ook bieden we lesmogelijkheden in bijvoorbeeld dressuur of western rijden als je in één van de accommodaties van Logeerboerderij Hippago verblijft. Of je nu in de buurt woont en een mini-cursus volgt, of je slaapt in één van onze pipowagens waar je een paardrijles bij hebt geboekt, wij proberen onze klanten en gasten altijd te laten paardrijden met plezier! Kleine kinderen kunnen met onze minipaardjes wandelen of knuffelen. En bedenk – er wordt steeds meer over gepubliceerd -: paardrijden is goed voor kinderen!

Bekijk hier welke paardenactiviteiten er te doen zijn op Hippago.

Opstaples

Opstaples mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een les van 90 minuten
Je bent aangestoken door het paardenvirus, maar je weet nog niet zeker of je wilt of durft te leren paardrijden op een grote manege. We kunnen in een les van zo’n anderhalf uur bekijken of paardrijden iets voor jou is!

Privé- of kleine groepsles

Privéles of duoles op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een privé paardrijles
Op Hippago worden er geen reguliere lessen gegeven zoals op grote maneges. Gasten van onze B & B en vakantiehuisje kunnen een privéles nemen. Voor mensen uit de buurt bieden we privélessen: 1 of meer losse lessen of een mini-cursus.

Paardrijden met plezier

Paardrijden met plezier op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Mini-cursus van 3 lessen
Wil je je dressuurhulpen verfijnen? Je zit verbeteren? Of gewoon lekker hobbelen? Wij geven paardrijles op maat en hebben brave paarden op alle niveaus. Bij ons staat rijplezier voor ruiter én paard op de eerste plaats.

Opfriscursus

Jara en Marrit tijdens opfriscursus op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Mini-cursus van 3 lessen
Je hebt lang geleden gereden en wilt het rijden weer graag oppakken. Maar voordat je die buitenrit gaat maken of weer op de manege gaat lessen, wil je je paardrijkennis en -kunde opfrissen. En dat kan heel goed bij ons, want onze paarden zijn echte “schoolmasters”.

Paardrijles voor beginners

Paardrijles voor beginners op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Mini-cursus van 3 lessen
Onze lessen gaan stap voor stap, aangepast aan de lichamelijke en mentale mogelijkheden van de beginnende ruiter. We geven ook lessen aan kinderen en volwassenen met een zorgvraag (maar hebben niet de expertise en faciliteiten van een gehandicaptenmanege).

Paardrijdag

Paardrijdag: samen met vriendinnen op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Twee keer rijden met een lekkere lunch ertussen. Voor kinderen vanaf 10 jaar is het een mini-ponykampje. Voor volwassenen een gezellige trainingsdag. Opgeven met 2 – 4 personen tegelijk. Alle deelnemers hebben minimaal 50 manegelessen gevolgd.

Minipaardjes voor de kids

Minipaardjes voor de kids op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een leuk uitje voor het hele gezin!
Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Ze kunnen worden geaaid en gepoetst en ze gaan graag mee uit wandelen. Een verkleedpartijtje vinden ze ook geweldig.

B&B en paardrijles

B & B en paardrijles op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een losse paardrijles bij je overnachting
Het B&B-paardrijarrangement omvat: een uur vroeger inchecken (16 uur ipv 17 uur) plus een paardrijles voor 1 of 2 personen om 16.30 uur. Voor een duoles hebben beide belangstellenden minimaal 50 manegelessen gevolgd. Gasten met minder rij-ervaring kunnen een privéles afspreken.

Hoe geven wij les?

Hoe geven we les op mini-manege Hippago in Elim (Drenthe)?

Op Hippago worden lessen opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, waarbij het vertrouwen van de ruiter in hun pony voorop blijft staan. Is het je wel eens opgevallen dat bijna elk kind angstig kijkt als het voor het eerst naast een pony staat? Logisch toch, zo’n groot dier? Daar ga je toch niet direct op zitten? Die moet je eerst leren kennen en vertrouwen.

Wat is je rijniveau?

Wat is je rijniveau op mini-manege Hippago in Elim (Drenthe)?

Om onze lesklanten te helpen hun paardrijniveau in te schatten, hebben we een overzicht van vaardigheden in de omgang met paarden en in de rijkunst gemaakt. Door het juist inschatten van het niveau, is het makkelijker het meest geschikte paard te kiezen om een stap verder te komen en om fijn te kunnen rijden.