Manege is een groot woord voor het aantal pony’s en paarden dat we hebben. Daarom noemen we onszelf een mini-manege. Je kunt bij ons komen paardrijden. Geen reguliere paardrijlessen, maar wel een opstaples (om te kijken of paardrijden iets voor je is), een privéles of een mini-cursus van drie lessen (bijvoorbeeld om je paardrijkennis en – kunde weer op te frissen). Of je nu in de buurt woont en een mini-cursus volgt, of je slaapt in één van onze accommodaties waar je een paardrijles bij hebt geboekt, wij proberen onze klanten te laten paardrijden met plezier! Kleine kinderen kunnen met onze minipaardjes wandelen of knuffelen. En mooi om te weten – er wordt steeds meer over gepubliceerd -: paardrijden en met pony’s omgaan is goed voor kinderen!

Op mini-manege Hippago krijg je les op maat. Dit betekent les op je eigen niveau, in je eigen tempo en op een voor jou geschikt paard. Onze lessen zijn niet alleen mensvriendelijk, maar ook paardvriendelijk. Onze paarden lopen normaliter maximaal 1 x een uur per dag in een actieve les en zijn braaf en betrouwbaar.
NB! Voor beginners geldt een maximum gewicht van 75 kg; voor gevorderden 85 kg.
NB! Onze minimumleeftijd is 6 jaar; we hanteren geen maximumleeftijd
Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje samen naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.
Leestip: Leeftijd en leren paardrijden

Op logeerboerderij Hippago vind je pony’s en paarden voor elk niveau. Zo hebben we voor de allerkleinsten de twee schattige minipaardjes Rebby en Fee, waarmee geknuffeld en gewandeld kan worden. Voor kinderen tot en met 12 jaar hebben we drie superbrave New-Forestpony’s, een Connemara en een fjord (Ivo). Voor volwassen ruiters zijn er drie KWPN’ers en een grote Haflinger. Kijk op de pagina’s paarden voor foto’s en filmpjes!

Opstaples

Opstaples mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een les van 90 minuten
Je bent aangestoken door het paardenvirus, maar je weet nog niet zeker of je wilt of durft te leren paardrijden op een grote manege. We kunnen in een les van zo’n anderhalf uur bekijken of paardrijden iets voor jou is!

Privéles of duoles

Privéles of duoles op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een privé paardrijles of duoles
Op mini-manege Hippago worden er geen reguliere lessen gegeven zoals op grote maneges. We bieden alleen privélessen en duolessen aan. Vaak is dit in combinatie met een overnachting in onze Studio of Guesthouse.

Paardrijden met plezier

Paardrijden met plezier op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Mini-cursus van 3 lessen
Wil je je dressuurhulpen verfijnen? Je zit verbeteren? Of gewoon lekker hobbelen? Wij geven paardrijles op maat en hebben brave paarden op alle niveaus. Bij ons staat rijplezier voor ruiter én paard op de eerste plaats.

Opfriscursus

Jara en Marrit tijdens opfriscursus op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Mini-cursus van 3 lessen
Je hebt lang geleden gereden en wilt het rijden weer graag oppakken. Maar voordat je die buitenrit gaat maken of weer op de manege gaat lessen, wil je je paardrijkennis en -kunde opfrissen. En dat kan heel goed bij ons, want onze paarden zijn echte “schoolmasters”.

Paardrijles voor beginners

Paardrijles voor beginners op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Mini-cursus van 3 lessen
Onze lessen gaan stap voor stap, aangepast aan de lichamelijke en mentale mogelijkheden van de beginnende ruiter. We geven ook lessen aan kinderen en volwassenen met een zorgvraag (maar hebben niet de expertise en faciliteiten van een gehandicaptenmanege).

Minipaardjes voor de kids

Minipaardjes voor de kids op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een leuk uitje voor het hele gezin!
Voor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Ze kunnen worden geaaid en gepoetst en ze gaan graag mee uit wandelen. Een verkleedpartijtje vinden ze ook geweldig.

B&B en paardrijles

B & B en paardrijles op mini-manege Hippago in Elim, Drenthe

Een losse paardrijles bij je overnachting
Het B&B-paardrijarrangement omvat: een uur vroeger inchecken (16 uur ipv 17 uur) plus een paardrijles voor 1 of 2 personen om 16.30 uur. Voor een duoles hebben beide belangstellenden minimaal 50 manegelessen gevolgd. Gasten met minder rij-ervaring kunnen een privéles afspreken.

Hoe geven wij les?

Hoe geven we les op mini-manege Hippago in Elim (Drenthe)?

Op Hippago worden lessen opgebouwd van makkelijk naar moeilijk, waarbij het vertrouwen van de ruiter in hun pony voorop blijft staan. Is het je wel eens opgevallen dat bijna elk kind angstig kijkt als het voor het eerst naast een pony staat? Logisch toch, zo’n groot dier? Daar ga je toch niet direct op zitten? Die moet je eerst leren kennen en vertrouwen.

Wat is je rijniveau?

Wat is je rijniveau op mini-manege Hippago in Elim (Drenthe)?

Om onze lesklanten te helpen hun paardrijniveau in te schatten, hebben we een overzicht van vaardigheden in de omgang met paarden en in de rijkunst gemaakt. Door het juist inschatten van het niveau, is het makkelijker het meest geschikte paard te kiezen om een stap verder te komen en om fijn te kunnen rijden.