Zoek je een gezellige en leerzame paardenvakantie met brave en goed afgerichte pony’s en paarden, dan ben je bij onze vakantieboerderij in Elim (Drenthe) aan het juiste adres. Er zijn diverse combinaties mogelijk met overnachtingen in een kleurrijke pipowagen of een modern ingericht vakantiehuisje.

Paardrijden met plezier

Met minipaardjes knuffelen en wandelen
Een leuk uitje voor kinderen

Het belangrijkste van een paardenvakantie is dat er veilig en met plezier wordt paardgereden. Op logeerboerderij Hippago vind je pony’s en paarden voor elk niveau. Zo hebben we voor de allerkleinsten onder ons de twee schattige minipaardjes Rebby en Fee, waarmee geknuffeld en gewandeld kan worden. Voor kinderen tot en met 12 jaar staan drie New-Forestpony’s, een Connemara en onze fjord ‘good old’ Ivo ter beschikking. Ivo is twee jaar geleden uitgeroepen tot het op 1 na leukste oude paard van Nederland, maar we zijn ervan overtuigd dat elk kind dat op Hippago op paardenvakantie komt, hem de allerallerleukste gaat vinden. Hij kan namelijk hartelijk lachen!
Voor de volwassen ruiters staan drie KWPN’ers en een grote Haflinger paraat. Kijk op de pagina’s paarden voor foto’s en filmpjes!

Paarden spelletjes

Paardrijden hoeft niet altijd serieus te zijn, vinden wij. We zoeken paardenactiviteiten die leuk zijn voor ruiters én paarden. Zoals horse agility, dat we naast het paard doen. Springen door een hoepel, over een balkje draven, achterwaarts tussen pionnen. Wie is de handigste stuurman? Of iets creatiefs. Heb je wel eens een kunstwerk van een paard gemaakt? Door de jaren heen hebben we indianenponyhoofden gezien, zijn er liefdesbrieven op de kont van onze fjord geschreven en werd onze Sil omgetoverd in een zebra.
Een leerzame les wordt vaak afgesloten met een spelletje te paard: wie heeft er zoveel controle dat je je pony stil kunt laten staan als er Annemaria Koekoek wordt geroepen?

Arrangementen voor een gezellige paardenvakantie

Wil je in een comfortabel vakantiehuisje slapen met een pony in de wei? Of wil je in een kleurrijke pipowagen bed and breakfasten met een paardrijles bij aankomst of vertrek? Hieronder een aantal mogelijkheden op een rij.

* Moeder dochter uitje

Moeder-dochter paardrijweekend
Quality time

Veel ouders willen een weekendje weg met één van hun kinderen en dan zoeken ze iets wat ze allebei leuk vinden. Bijvoorbeeld slapen in een vrolijke pipowagen met een paardrijprogramma erbij. Een soort ponykampje voor moeder en dochter. Of moeder en zoon… Of vader en dochter… Wij noemen het kortweg een moeder-dochterweekend.
Een weekendje quality time: samen borstelen en opstijgen!

* Bed & breakfast arrangement met paardrijles

Wil je een keer in een andere omgeving paardrijden? Of neem je je dochter mee naar Drenthe en zoek je een leuke combinatie van slapen en paardrijden? Boek dan ons paardrijarrangement. Bespreek de les het liefst een paar dagen van tevoren, anders is er kans dat de lessen al volgeboekt zijn!

* Huisje met pony te huur

Hippago’s gastenhuis is een modern ingericht vakantiehuisje met vrij uitzicht. Je kunt hier slapen, vrij in de tuin zitten en zelf keuken in het compleet ingerichte keukentje. Bij het huisje kan 1 of meerdere dagen een pony worden gehuurd. Om naar te kijken, te borstelen en om mee te knuffelen en wandelen. Rijden kan natuurlijk ook, maar wel tegen een meerprijs en met instructie.