Voor de kleine ponyliefhebbers, die het niet zo lang kunnen volhouden, is een half uurtje ponyplezier mogelijk. Het halfuurtje wordt  in overleg met de ouders afgestemd op de kleine.

Ponyplezier is (meestal) niet op de pony, maar naast, voor of met de pony.
Een greep uit de mogelijkheden:
* poetsen en knuffelen
* wandelen met een pony
* stallen mesten
* vlechtjes maken in de manen
* maar natuurlijk ook: een rondje op de ponyrug

Voorwaarden voor een half uurtje ponyplezier

– de minimumleeftijd is 3 jaar
– bij kinderen onder de 8 jaar is minimaal 1 ouder aanwezig bij het programma (gratis)
– de deelnemer dient een broek aan te hebben (bv. joggingbroek) die vies mag worden én stevige schoenen of kaplaarzen. Wij hebben wel een cap te leen, maar geen schoenen of laarzen.

Voor de kinderen met een wat langere spanningsboog kan er ook worden gewandeld met de minipaardjes of is een opstaples misschien wel een leuk idee.

Belangrijk: niet alles mag of kan!

Hoewel paarden gedomesticeerde dieren zijn, blijven het én vluchtdieren én kuddedieren. Paarden schrikken van dingen die wij ons niet kunnen voorstellen. Ook kunnen paarden trappen naar een ander paard als deze aandacht krijgt en onder hem in rang staat. Als mens kun je daar tussenin zitten. De spijsvertering van een paard is zeer gevoelig. Het krijgt al snel koliek (ernstige buikpijn). Belangrijk om te weten is dat een paard niet kan overgeven, dus alles wat er van voren in komt, moet er van achteren weer uit. Om mensen, maar ook onze paarden te beschermen, hanteren wij de volgende regels:
1. Al onze paardenactiviteiten gebeuren onder toezicht en begeleiding. Wij zijn namelijk risico-aansprakelijk wanneer er een ongeluk(je) gebeurt.
2. Het is verboden om zonder ons toezicht de stallen of de weilanden in te gaan. Je mag wel op de zandpaden tussen de weilanden lopen.
3. Het is verboden om onze pony’s en paarden te voeren. Appels, wortels e.d. zijn helemaal niet goed voor paarden. Er zitten teveel suikers in en ze kunnen er hoefbevangen door raken (stofwisselingsziekte met als uiterst gevolg een gekanteld hoefbeen).

En nu het leuke nieuws:
Onze pony’s en paarden:
* staan overdag altijd samen met een maatje in de wei en hebben voor ’s nachts een (schuil-) stal;
* krijgen 5 x per dag ruwvoer en een vitaminekoek plus krachtvoer of seniorenvoer naar behoefte;
* krijgen veel individuele ruimte en persoonlijke aandacht;
* zijn braaf en betrouwbaar;
* zijn niet verreden, maar worden door onszelf bijgereden en gelongeerd;
* zijn langdurig in ons bezit, hebben zich bewezen en genieten na bewezen diensten ook bij ons van hun pensioen.