Het is mogelijk in drie dagen (elke dag een lesuur op hetzelfde paard) een kür op muziek te maken, die tijdens de derde les op film wordt opgenomen.

Op de eerste dag leer je het paard kennen en wordt gekeken op welk niveau de proef kan worden gemaakt. De sterke punten van de combinatie gaan we laten zien; de zwakke punten houden we buiten de proef.

Op de avond van de eerste dag wordt muziek uitgekozen. Dat kan kant- en klare kürmuziek zijn uit onze collectie of thuis zelf gemaakt op de computer (met een intro, een stap-, draf, galopgedeelte en een afsluiting). Het is hierbij goed te weten dat een kür een maximumlengte heeft van ongeveer 5 minuten. Er kan ook worden gekozen voor een geheel nummer van een favoriete artiest (deze nummers duren meestal rond de 3 minuten).

Op de tweede lesdag wordt de proef gemaakt op de uitgekozen muziek. De proef kan van tevoren worden bedacht door de ruiter. Maar hij kan ook ter plekke worden gemaakt door de instructeur. Van tevoren wordt overlegd welke figuren en oefeningen er in elk geval in moeten zitten.

Op de derde dag wordt de proef nog een paar keer geoefend en daarna gereden en op film opgenomen.

De film wordt op een (door de ruiter meegenomen) USB-stick gezet of wordt door ons op You Tube gezet.

NB!! Om een leuke kür op muziek te kunnen maken, heb je minimaal niveau 3 nodig.

Vier niveaus
Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht. Dit betekent dat een goede hulp van de ruiter altijd een goede reactie van het paard oplevert.
Onze lessen zijn onderverdeeld in 4 niveaus. Per niveau staat er welke oefeningen de ruiter aanleert en welke pony’s en paarden van ons kunnen worden ingezet. We hebben een aantal pony’s en paarden die geklasseerd zijn in de dressuurwedstrijd. We geven les tot en met niveau 4. Dit is te vergelijken met wedstrijdsport klasse L2, uitgebreid met enkele oefeningen uit de M1.

Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.      

Onze tarief is:
€ 35,00 per uur privé paardrijles

Een kür op muziek kan ook worden gemaakt in mini-cursusverband. Dan bedragen de kosten € 99,00 voor de 3 lessen, waarin de kür kan worden gemaakt.

De pony’s en paarden die wij beschikbaar hebben om een kür op muziek te maken zijn
1. Sil voor niveau  3 en 4 (max. 80 kg)
2. Jara voor niveau 3 (max 90 kg)
3. Aniba voor niveau 3 (max 90 kg) en 4 (max 90 kg)
4. Zanou voor niveau 3 (max 95 kg) en 4 (max 95 kg)
5. Zadok voor niveau 3 (max 85 kg) en 4 (max 85 kg)
Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.