Niets zo leuk als om een keer een kür op muziek te maken. Je kiest je favoriete muziek uit en stelt een geluidsopname samen, of je maakt gebruik van kant-en-klare kürtjes. Je kunt een kür op muziek rijden op bijna elk niveau. Maar bedenkt wel: hoe hoger het niveau van jezelf in de dressuur, hoe leuker een kür op muziek zal zijn voor het publiek. Als je veel controle hebt over de bewegingen van het paard, kun je alle accenten in de muziek mooi gebruiken.

Op Hippago kun je een kür op muziek maken op een pony of op een paard. Het is mogelijk in drie dagen (elke dag een lesuur op hetzelfde paard) een kür op muziek te maken, die tijdens de derde les op film wordt opgenomen.

Op de eerste dag leer je het paard kennen en wordt gekeken op welk niveau de proef kan worden gemaakt. De sterke punten van de combinatie gaan we laten zien; de zwakke punten houden we buiten de proef.

Diezelfde dag wordt ook de muziek uitgekozen. Dat kan kant- en klare kürmuziek zijn uit onze collectie of thuis zelf gemaakt op de computer (met een intro, een stap-, draf, galopgedeelte en een afsluiting) of aangekocht en meegenomen. Het is hierbij goed te weten dat een kür een maximumlengte heeft van ongeveer 5 minuten. Er kan ook worden gekozen voor een geheel nummer van een favoriete artiest (deze nummers duren meestal rond de 3 minuten).

Op de tweede lesdag wordt de proef gemaakt op de uitgekozen muziek. De proef kan van tevoren worden bedacht door de ruiter. Maar hij kan ook ter plekke worden gemaakt door de instructeur. Van tevoren wordt overlegd welke figuren en oefeningen er in elk geval in moeten zitten.
Wil je zelf van tevoren een proef op papier maken, dan kun je er globaal op rekenen dat een ronde (hoefslag volgen = ongeveer 100 meter) stap ongeveer een minuut duurt, een ronde draf 30 seconden en een ronde galop 25 seconden.

Op de derde dag wordt de proef nog een paar keer geoefend en daarna gereden en op film opgenomen.

De film wordt op een (door de ruiter meegenomen) USB-stick gezet.

NB!! Om een leuke kür op muziek te kunnen maken, heb je minimaal niveau 3 nodig.

Vier niveaus
Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht. Dit betekent dat een goede hulp van de ruiter altijd een goede reactie van het paard oplevert.
Onze lessen zijn onderverdeeld in 4 niveaus. Per niveau staat er welke oefeningen de ruiter aanleert en welke pony’s en paarden van ons kunnen worden ingezet. We hebben een aantal pony’s en paarden die geklasseerd zijn in de dressuurwedstrijd. We geven les tot en met niveau 4. Dit is te vergelijken met wedstrijdsport klasse L2, uitgebreid met enkele oefeningen uit de M1.

Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.      

Wat zijn de kosten?

Een mini-cursus van 3 lessen kost € 105,00. Betaling is vooraf: contant of via de bank (bv via een tikkie).
Een cursus van 3 lessen wordt in maximaal 4 weken afgerond (deze periode wordt verlengd bij extreme weersomstandigheden). Een les kan 1 keer afgezegd en verplaatst worden. Dit wordt minimaal 24 uur van tevoren doorgegeven via mail of app.

Je kunt een minicursus boeken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-12890519).