pkkuurtjemakenHet is mogelijk in drie dagen (elke dag een lesuur op hetzelfde paard) een kür op muziek te maken, die tijdens de derde les op film wordt opgenomen.
Op de eerste dag leer je het paard kennen en wordt gekeken op welk niveau de proef kan worden gemaakt. De sterke punten van de combinatie gaan we laten zien; de zwakke punten houden we buiten de proef.
Op de avond van de eerste dag wordt muziek uitgekozen. Dat kan kant- en klare kürmuziek zijn uit onze collectie of thuis zelf gemaakt op de computer (met een intro, een stap-, draf, galopgedeelte en een afsluiting). Het is hierbij goed te weten dat een kür een maximumlengte heeft van ongeveer 5 minuten. Er kan ook worden gekozen voor een geheel nummer van een favoriete artiest (deze nummers duren meestal rond de 3 minuten).

Op de tweede lesdag wordt de proef gemaakt op de uitgekozen muziek. De proef kan van tevoren worden bedacht door de ruiter. Maar hij kan ook ter plekke worden gemaakt door de instructeur. Van tevoren wordt overlegd welke figuren en oefeningen er in elk geval in moeten zitten.

Op de derde dag wordt de proef nog een paar keer geoefend en daarna gereden en op film opgenomen.

De film wordt op een (door de ruiter meegenomen) USB-stick gezet of wordt door ons op You Tube gezet.

 

kuurtjemakenlinks

kuurtjemakenrechts 1