even het gevoel niets te hoeven…

niets te willen…

in rust te zijn…

Voor wie van rust houdt, zich misschien even wil terugtrekken en een dag onvindbaar wil wanen, hebben we een heel mooi plekje. Ideaal voor een Retraite in Drenthe. Tussen het groen van de diverse voedselbosjes met fruit- en notenbomen, mispel, duindoorn en hazelaars staan onze pipowagens. Vrolijk gekleurd, sober ingericht.

Een prima uitvalsbasis om ons terrein – ruim 3 hectare – eens beter te leren kennen. En wellicht even heerlijk te genieten van al het beestenspul dat hier rondscharrelt, -zoemt en -fladdert.

Het is in de loop der jaren een klein beetje een dierentuin geworden. Het struweel en de hagen bieden aan steeds meer dieren een onderkomen. Zo wemelt het in het voorjaar van de nectar- en stuifmeelsnuivers. Vanaf eind maart storten ze zich massaal op de bandwilgen die we speciaal voor bijen hebben aangeplant. Maar ook onze paarden en pony’s zijn er verzot op. In de zomer trekt het gevallen fruit eindeloos veel vlinders.

Naast de egels, hazen, ooievaars, ransuilen, fazanten en kikkers in de poelen, lopen hier ook onze paarden. Zij kunnen een groot deel van het gebied vrij bewandelen en snacken van de wilgen, meidoorn en sleedoorn. De paden waarover zij lopen, zijn ook voor bezoekers te bewandelen.

Voor wie de dag lezend of diep denkend wil doorkomen, hebben we een prima lichtgewicht relaxstoel. Eventueel een pet of parasol. Zet de stoel neer waar je wilt. Besloten en onzichtbaar tussen de bosjes, om te kunnen spieden naar wat zich onbespied waant. En te luisteren naar de geluiden die niet zozeer de rust verstoren alswel verdiepen. Zeg eerlijk: wie neemt daar nog de tijd voor? Of til de lichtgewicht stoel mee naar een hoger plan: het uitzichtpunt met panoramisch beeld op het rurale rondom.

En voor wie zich juist ontspant door iets te doen: klusjes zijn er altijd. Ze zijn simpel en concreet. Aan het eind van de dag zie je precies wat je hebt gedaan. En waar je niet aan bent toegekomen. Hulp is welkom. Of het nu gaat om het hakken van hout, het plukken van fruit of het voeren en verzetten van paarden. Meelopen voor de gezelligheid is ook geweldig. Ook dat geeft verlichting.

Als je komt voor een Retraite in Drenthe krijg je vegetarische en overwegend biologische maaltijden. Je kunt van tevoren aangeven wat je het liefste hebt. Zoals: welke tijd en waar ontbijt. We kunnen de maaltijden ook voor je klaar zetten in de kantine. Dan pak je zelf wat je wilt op je eigen tijd.

Tip: artikel over gratis meditatieapps 

1-daagse Retraite in Drenthe 1 persoon

aankomst 17 uur
eenvoudig vegetarisch diner tussen 18.30 en 19.00 uur
overnachting in een eigen pipowagen
ontbijt tussen 9.00 en 9.30 uur
lunch tussen 13 en 14 uur
vertrek: 15 uur

€ 135,00 per dag

Per extra dag: € 125,00

B&B&Retraite 2 personen
aankomst 17 uur
eenvoudig vegetarisch diner tussen 18.30 en 19.00 uur
overnachting in een gezamenlijke pipowagen
ontbijt tussen 9.00 en 9.30 uur
lunch tussen 13 en 14 uur
vertrek: 15 uur

€ 195,00 per dag voor 2 personen

Per extra dag: € 175,00 voor 2 personen

Een uur met paarden bezig zijn: € 50,00
*
een uur paardrijles
* pony of paard poetsen en/of met een pony of paard wandelen
* kleine opdrachten met een pony of paard uitvoeren

Een uur lichamelijk actief: € 50,00
* fitness
* stretchen
* wielrennen/fietsen

Een sessie paardencoaching: € 75,00

NB Om er zeker van te zijn dat je een ‘extra’ kunt volgen, geef je dit bij de boeking op.

NB Activiteiten met paarden gebeuren op Hippago altijd onder toezicht.

Onze prijzen zijn inclusief 3 maaltijden per dag, slapen in een opgemaakt bed in een pipowagen, handdoeken en washandjes, eindschoonmaak, maar exclusief toeristenbelasting ad € 1,50 per nacht.

Wanneer kun je Retraite in Drenthe boeken?

Een Retraite in Drenthe is enkel doordeweeks te boeken. Tijdens weekends verzorgen we logeerweekends voor kinderen met een beperking. Ook houden we dan ruiterweekends. Doordeweeks is het rustig op ons terrein en geven we alleen enkele privé paardrijlessen.

Hoe kun je een Retraite in Drenthe boeken?

Gebruik het liefst ons boekingsformulier hieronder:

    Zie voor adresgegevens en telefoonnummers onze pagina contact.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Tip: via onze nieuwsbrief laten wij weten of en welke nieuwe mogelijkheden er in weekends/vakanties komen. In de nieuwsbrief komt dit iets eerder te staan dan op de website, dus schrijf je in!