Stasia Cramer en Martin Vlaanderen

Wij zijn de eigenaren van Logeerboerderij Hippago: Stasia Cramer en Martin Vlaanderen, getrouwd sinds 1991, geen kinderen. Of eh toch? Sinds we in Elim wonen, worden we omringd door kinderen. Stasia komt uit het onderwijs, schreef kinderboeken en hield daar lezingen over.

Toen we in Elim kwamen wonen, ging ze ponykampen organiseren en later werd Hippago een zorgboerderij voor kinderen met een beperking. Inmiddels heeft zij naast een mini-manege ook een zorg- en recreatiebedrijf met AA 6. Stasia en Zanouovernachtingsmogelijkheden opgebouwd.

Martin heeft tot 2014 gewerkt als verslaggever bij het Dagblad van het noorden. Daarna heeft hij samen met Stasia de zorgboerderij en het recreatiebedrijf verder vormgegeven.

Martin heeft twee linker handen (beweert hij zelf), maar onderhoudt wel het terrein, plantte alle bomen en struiken, verzorgt, bekapt en rijdt de paarden en pony’s, en is gastheer voor al onze gasten. Martin geniet het meest van gesprekken met bezoekers, zijn fruitbomen, wolkenluchten, en filosofie en geschiedenis, met name die van de oude Grieken.

Martin probeert zijn fruitbomen zo gezond mogelijk te houdedsc_0076n. De oogsten worden elk jaar groter en we hebben al vele mensen blij kunnen maken met appels, stoofperen en pruimen. Stasia verwerkt de appels tot appelmoes en de stoofpeertjes worden geweckt om er later van te kunnen genieten. Inmiddels is Martin ook een moestuin begonnen en bakt Stasia eigen brood. Je kunt nooit weten wanneer het echt van pas komt…

Hippago telt 14 pony’s en paarden: Onze mini-paardjes Rebby en Fee, de fjord Ivo, de New-Forestpony’s Sil, Fly en Ko-I-Noor, de Connemara Rosé en haar veulen Enna, de knappe quarterruin Wimpy, de Haflingers Jara en Babeth en de KWPN’ers  Aniba, Zadok en Zanou. Kijk op onze pagina ‘Hippago’s paarden‘ voor foto’s en filmpjes.

Wil je nader kennismaken met Martin, kijk op Meer over Martin

Wil je nader kennismaken met Stasia, kijk op Meer over Stasia