martin-en-stasia-op-trap

Even voorstellen: Stasia Cramer, begonnen als docente maatschappijleer voortgezet onderwijs, schreef 45 kinderboeken (vooral over paarden), eigenaar van educatieve uitgeverij Tadidom en paardrij-instructrice. In 1998 verhuisden Stasia en Martin van Eemnes naar het Drentse Elim. Stasia begon hier onder de naam Hippago direct ponykampen voor lezeressen en later logeerweekends (vooral voor kinderen met een beperking). Inmiddels heeft zij naast een mini-manege ook een zorgbedrijf met overnachtingsmogelijkheden opgebouwd.

Martin was 30 jaar verslaggever. Door Stasia besmet met het paardenvirus. Zat als 30-jarige voor het eerst op een paard. Een pijnlijke kennismaking: hij viel onmiddellijk en hard, maar reed na een half jaar wel een endurance-rit. Martin heeft twee linker handen, maar onderhoudt wel het terrein, plantte alle bomen en struiken, verzorgt, bekapt en rijdt de paarden en pony’s, en is gastheer voor de bed & breakfast. Martin geniet het meest van gesprekken met bezoekers, zijn fruitbomen, BBC-podcasts, Radio 1, wolkenluchten, en filosofie en geschiedenis, met name die van de oude Grieken.

Hippago telt negen pony's en paarden: Ivo, Sil, Fly, Jara, Brendy, Ismay, Aniba, Zadok en Zanou. Kijk op onze pagina 'Hippago's paarden' voor foto's en filmpjes. Er woont ook een hondje: Bibi. Helaas zijn Bibi’s ouders – Senna en Mosje – al overleden.

AA 1. Stasia met zonnehoed

Stasia

dsc_0076

Martin

 AA 4. BibiBibi  AA 3. MosjeMosje, overleden in december 2015
AA 5. Ibo en Ivo Waar het in 1995 mee begon:
Ibo (voor) en Ivo (achter), de eerste
pony’s van ons samen. Onder het motto
'kleine paarden, groot plezier'.
Ibo is enkele jaren geleden
overleden. Ivo is nog steeds fit en bij ons.

AA 6. Stasia en Zanou

Stasia is  het meest van de dressuur
(hier samen met Zanou).

 

AA 7. Martin op Ismay

Martin heeft eerder gesprongen – hier met Ismay – en is
daarna western gaan rijden.

AA 8. Stasia lesgeven

Stasia is de instructrice van Hippago.

AA 9. Stasia met Zadok

Stasia met zelfgefokte Zadok
(en Bibi natuurlijk).

AA 10. Stasia Hippago

Stasia's lieveling, de helaas te vroeg
overleden stoere Halling. Haar grote
vriend die kon dansen, een mooie
Spaanse pas had en ook op commando
kon steigeren.