AA 6. Stasia en ZanouEven voorstellen: Stasia Cramer, begonnen als docente maatschappijleer voortgezet onderwijs, schreef 45 kinderboeken (vooral over paarden), eigenaar van educatieve uitgeverij Tadidom en paardrij-instructrice. In 1998 verhuisden Stasia en Martin van Eemnes naar het Drentse Elim. Stasia begon hier onder de naam Hippago direct ponykampen voor lezeressen en later logeerweekends (vooral voor kinderen met een beperking). Inmiddels heeft zij naast een mini-manege ook een zorg- en recreatiebedrdsc_0076ijf met overnachtingsmogelijkheden opgebouwd.

Martin was 30 jaar verslaggever. Hij werd door Stasia besmet met het paardenvirus en zat als 30-jarige voor het eerst op een paard. Een pijnlijke kennismaking: hij viel onmiddellijk en hard, maar reed na een half jaar wel een endurance-rit. Martin heeft twee linker handen, maar onderhoudt wel het terrein, plantte alle bomen en struiken, verzorgt, bekapt en rijdt de paarden en pony’s, en is gastheer voor al onze gasten. Martin geniet het meest van gesprekken met bezoekers, zijn fruitbomen, BBC-podcasts, Radio 1, wolkenluchten, en filosofie en geschiedenis, met name die van de oude Grieken.

Hippago telt twaalf pony’s en paarden: Onze mini-paardjes Rebby en Fee, de fjord Ivo, de New-Forestpony’s Sil, Fly en Ko-I-Noor, de Connemara Rosé, de Haflinger Jara en de KWPN’ers Ismay, Aniba, Zadok en Zanou. Kijk op onze pagina ‘Hippago’s paarden’ voor foto’s en filmpjes.

10 mei 2017
Leuk artikel over ons in Rosmagazine. Een hele pagina zelfs!

rosmagazine-mei-2017