Een kind met koliek
(leesniveau E5/M5)
Romy en Minke zijn gek op ponyrijden. Ze hebben beiden een eigen pony op de manege. Romy heeft ook een paardje van steen. Ze heeft het uitgeleend aan haar vriendin. Minke wil er een tekening van maken. Romy heeft het beeldje van haar oma gekregen. Nu oma dood is, mist ze haar erg. Ineens doet Minke heel raar. Ze zegt dat het stenen paardje stuk is en lacht erom! Is Romy nu ook Minke kwijt?

Allemaal smoesjes
(leesniveau E5/M6)
Daniëlle heeft voor haar verjaardag een pony gekregen. Dat zou Mariska ook wel willen. Maar haar ouders vinden dat veel te duur. Nu moet Mariska allerlei smoesjes verzinnen, om toch haar zin te krijgen…

Klik hieronder voor de tekst in PDF:

Ponygek Omnibus 1

Een pony als geheim
(leesniveau E5/M6)
Mees is een kei in ponyrijden. Van Connie mag ze op haar pony rijden. Ze mag ook meedoen aan het kampioenschap. Daarvoor moet Mees wel lid worden van de club. Maar wie zal dat betalen? Haar moeder heeft geen geld. En aan haar vader durft ze het niet te vragen. Wat moet ze doen?

Vampier op de manege
(Leesniveau M6/E6)
Er gebeuren vreemde dingen op de manege. Het begon allemaal toen Gato kwam, het kleine paard uit Zuid-Amerika. Sloom was hij, overklaarbaar sloom.En onder zijn manen zaten kleine beten. Een enge ziekte? Jeroen dacht dat er een vampiervleermuis actief was en we gingen op zoek.  Leuk, dacht ik, samen met Jeroen. Maar leuk is het allang niet meer.Jeroen wordt steeds bleker en hij doet vreemd.

Klik hieronder voor de tekst in PDF:

Ponygek Omnibus 2

Het pechstokje
(leesniveau E5/M6)
Samen met Emma van de manege gaat Tessa op ponykamp. Het kamp wordt afgesloten met een heuse show. Maar vanaf de eerste dag van het kamp wordt Tessa achtervolgd door pech. Het lijkt wel of haar pech besmettelijk is. Kan de show nog wel doorgaan?

Puzzel in je hoofd
(Leesniveau M6/E6)
Op nieuwjaarsdag organiseert de ponyclub een puzzelrit. Voor de snelste groep is er een mooie prijs. Maar hoe kun je ooit winnen met in je groep een meisje dat bijna niet kan zien en een jongen die expres verkeerde antwoorden geeft? Dan lijkt het geluk toch opeens aan je kant en is er kans op winst. Maar… winst voor wie?

Klik hieronder voor de tekst in PDF:

Ponygek Omnibus 3

Te groot voor een pony
(Leesniveau E5/M6)

Cindy wordt te groot voor haar pony Zano. Ze moet hem maar verkopen, vinden haar ouders. Als Wendy’s ouders Zano kopen, is Cindy zo verdrietig dat ze nooit meer paard wil rijden! Maar dan kopen de ouders van Cindy toch een paard: Tijger! Zal Cindy ooit op dit mooie sterke dier kunnen rijden?

Een pony met een rouwrand
(Leesniveau M6/E6)

Jolijns beste vriendin is omgekomen bij een verkeersongeval. Jolijn is erg verdrietig. Alles deden ze samen, Esther en zij. Esther heeft recht op een mooi eerbetoon, vindt de ponyclub. Maar durft Jolijn op Esthers pony afscheid te nemen van haar vriendin?

Klik hieronder voor de tekst van de PDF:

Ponygek Omnibus 4

Over de serie

Elke ‘Ponyboek Omnibus’ bevat 2 boeken. De leesniveaus variëren van M5/E5 (bestemd voor groep 5) tot M7/E7 (bestemd voor groep 7)

De boeken uit de ‘Ponyboek Omnibussen’ zijn eerder uitgebracht door uitgeverij Zwijsen BV in Tilburg. Stasia Cramer, schrijfster van de boeken, heeft later de rechten teruggevraagd. In 2012 bracht zij ze zelf in omnibusvorm op de markt onder de vlag van uitgeverij Tadidom.

Stasia Cramer biedt ze nu gratis te lezen aan, omdat bibliotheekbezoek niet kan of wenselijk is in het kader van de maatregelen tegen het coronavirus.

In Ponygek omnibus 1 staat onze pony Sil op de kaft, in omnibus 3 staan New Forestpony Sil en fjord Ivo op de kaft en in omnibus 4 staat onze New Forestpony Fly op de kaft (https://www.hippago.nl/hippagos-paarden/).
Alle foto’s zijn gemaakt in de tijd dat we op mini-manege Hippago ponykampen organiseerden.

Vuurwerk
(Leesniveau M6/E6)
Pine viert oudejaarsavond bij opa en oma. Maar jammer genoeg is haar neef Niels er ook. Pine en Niels zijn tegenpolen, water en vuur. De noodstallen, die Pine voor de fjorden heeft gemaakt, worden door Niels afgekraakt. Als het eerste vuurwerk wordt afgeschoten, lijkt Niels gelijk te krijgen… En Pine staat er helemaal alleen voor!

De wenspony
(Leesniveau M7/E7)
Map is dol op ponyrijden. Haar liefste wens is een eigen pony en dan niet zo’n makke manegepony. Nee, Map wil een echte dressuurpony, een pony die kan dansen. Als Map op een avond drie vallende sterren ziet, doet ze drie wensen. Ze wenst elke keer een pony die kan dansen. Zal haar wens uitkomen?

Klik hieronder voor de tekst in PDF:

Ponygek Omnibus 5