Paardrijles


Privé paardrijles (losse les) – € 45,00 per uur

Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau t/m M-dressuur.

Privé paardrijles (vanaf 3 lessen in 1 keer afgesproken) – € 40,00 per uur

Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau t/m M-dressuur.

Buitenrit voor beginners – € 50,00 per uur

Het betreft een solo buitenrit met individuele begeleiding.

Duo buitenrit voor beginners – € 75,00 per uur

Heb je langer dan twee jaar les (of zo’n 100 lessen gehad), dan kun je met z’n tweeën rijden. Is één van jullie een ervaren ruiter, dan kan de minst ervaren ruiter ook terecht met 1 jaar paardrijervaring (ofwel 50 manegelessen).

Opstaples 75 minuten – € 55,00

Lange privéles voor een beginner om er achter te komen of hij/zij wil gaan paardrijden.

Duo-gezinsles 90 minuten – € 65,00

Gezamenlijke les van twee kinderen uit hetzelfde gezin of een ouder met kind op dezelfde pony: 30 minuten poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles.

Mini-cursus voor beginners van 3 lessen – € 120,00

Het gaat hier om privélessen. Bij de mini-cursus voor beginners maakt het poetsen en opzadelen deel uit van de les. Je leert een paard geleiden aan de teugels, omdraaien en achteruit gaan en vervolgens ga je op de pony. Je leert stappen, stoppen en sturen en lichtrijden tijdens de draf.

Kür op muziek maken voor Insta of Tiktok: € 60,00 per les

In 5 of 6 lessen maken we gezamenlijk een kür op muziek. Je kiest muziek uit, we kijken hoe je het paard het beste kunt presenteren en dan maken we een passende choreografie, die in de laatste les op fil wordt opgenomen.

Voorwaarden paardrijlessen

* Een les duurt een uur. Dit is inclusief begeleiding bij het poetsen, opzadelen en afzadelen. Voor beginnende ruiters bestaat een deel van de les uit leren poetsen, opzadelen en het aan de hand begeleiden van het paard. Lesklanten die zelfstandig kunnen poetsen, opzadelen en afzadelen zitten ongeveer een uur op het paard.
De beginnende lesklant is 5 minuten van tevoren welkom (omdat poetsen en opzadelen onderdeel is van de les); de gevorderde lesklant is 15 minuten van tevoren welkom (om zelfstandig te poetsen en op te zadelen).
Een ieder kan gebruik maken van onze kantine en toilet.

* De minimumleeftijd voor een ‘echte’ paardrijles is 6; er is geen maximumleeftijd.
Voor kinderen jonger dan 6 jaar kan er een programma op maat worden geboden, zoals even poetsen en een rondje op de paardenrug over onze zandpaden (zie ponyplezier). De ouder is er dan steeds bij voor de veiligheid. Wij hebben geschikte leencaps. Het kind moet wel stevige schoentjes aanhebben of kaplaarsjes, mét een hak. Geen sandalen.

* Neem liever geen andere kinderen mee als 1 kind uit het gezin een les komt nemen. Omdat paarden schrikdieren zijn, gaat onze aandacht dan vaak uit naar het letten op de kinderen die niet aan het lessen zijn. Zij gaan zich meestal vervelen en willen dan bewegen.
Tip! Voor twee kinderen bestaat de mogelijkheid van een duo gezinsles
 


Een uitje met kleine kids

 

Wandelen met de minipaardjes – € 40,00

De minipaardjes Rebby en Fee kunnen worden gepoetst en ingevlochten. Ook kan er met ze worden gewandeld over de zandpaden tussen onze weilanden naar het voedselbosje met de grote vijver achterin ons terrein. Er kunnen maximaal 3 kinderen mee en 2 volwassenen. De duur van het programma is ongeveer een uur.

Gezinsuitje met pony’s – € 40,00

Hoe leuk is het om een rondleiding te krijgen in de kleine wereld van Hippago? De pony’s en paarden bekijken en leren hoe ze met elkaar omgaan of wat ze eten. Het veulen Enna even aaien. Een pony poetsen of een rondje op de paardenrug. In overleg met de ouders wordt een programma samengesteld dat leuk is voor de kids en passend  is bij hun leeftijd. Er kunnen maximaal 3 kinderen mee en 2 volwassenen. De duur van het programma is ongeveer een uur.


Paardenvakantie


B & B en paardrijles: vanaf € 159,00 voor 2 personen

We bieden 3 verschillende B&B-arrangementen aan: arrangement 1 is een B&B arrangement  voor 2 personen waarbij maar 1 persoon een paardrijles neemt; arrangement 2 is een B&B arrangement voor 2 personen met een duo-paardrijles voor ruiters die beiden minimaal 50 manegelessen (= 1 jaar paardrijles) hebben gevolgd en arrangement 3 is een B&B arrangement  voor 2 personen, waarbij 1 persoon óf beide personen minder dan 50 paardrijlessen hebben gevolgd. Beiden krijgen 45 minuten privéles op hun eigen niveau. Heb je nog geen enkele paardrij-ervaring, dan ben je ook van harte welkom.

In combinatie met B&B en paardrijles of met de huur van het vakantiehuisje

Meelopen met voeren – gratis

Je kunt twee keer per dag mee om te helpen voeren: om 9 uur ’s morgens en tussen 17 en 18 uur in de namiddag. Vaak worden er dan ook paarden in een ander weiland gezet en daar mag je mee helpen.
Meelopen met voeren is mogelijk voor gasten die bij Hippago een verblijf hebben geboekt.

Ponyplezier – € 20,00 (per 30 minuten)

Ponyplezier is (meestal) niet op de pony, maar naast, voor of met de pony. Een greep uit de mogelijkheden: poetsen en knuffelen; wandelen met een pony; stallen mesten; vlechtjes maken in de manen, maar natuurlijk ook: een rondje op de ponyrug.

Moeder-dochterweekend, ouder-kindweekend of weekendje paardrijden: vanaf € 295,00 p.p.