In het algemeen kan gesteld worden dat onze paardenactiviteiten minimaal € 40,00 per uur kosten. Hiervoor stellen wij ons terrein, onze pony’s en toezicht door een begeleider/instructeur ter beschikking. Kom je vaker dan één keer, dan krijg je een korting van € 5,00 per uur.

Wandelen, knuffelen en/of verkleedpartijtje met mini-paardjes € 40,00 per uur.
Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Er kunnen maximaal 4 personen mee. Bijvoorbeeld: 2 ouders en 2 kinderen of 1 ouder met 3 kinderen. Tijdens het wandelen wordt uitleg gegeven over hoe paarden zich gedragen, hoe ze graag leven en hoe je ze veilig kunt geleiden aan een halster.

Privé paardrijles € 40,00 per uur
Dressuur, western, zonder zadel rijden, maak zelf de keuze. Voor elk niveau t/m M-dressuur.
Voor wat springen betreft, bieden we alleen balkjes draven en lage sprongetjes aan. Dit vanwege het risico van blessures bij het springen.

Duo paardrijles € 30,00 per persoon per uur (€ 60,00 totaal)
Beide ruiters hebben minimaal 50 manegelessen achter de rug en er is weinig verschil in niveau (bv. beiden halfgevorderd of gevorderd of ongeveer hetzelfde wedstrijdniveau in F-proeven of KNHS-proeven). Als het verschil in rijden erg groot is, adviseren wij privéles te nemen.

Opstaples € 50,00 voor vijf kwartier

Lange privéles voor een beginner om er achter te komen of je wilt gaan paardrijden.

Duo gezinsles € 60,00 voor anderhalf uur
Gezamenlijke les op dezelfde pony: 30 minuten poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles.

Kadobon special voor een leuke ponyactiviteit: € 60,00 voor anderhalf uur voor 2 kinderen
Poetsen en vlechten (mini-paardjes of grotere pony’s), wandelen of verkleedpartijtje met minipaardjes, oefeningen met een grotere pony aan de hand (door poortjes lopen, afwenden, achterwaarts gaan), stappen op de ponyrug.

Mini-cursus € 105,00 p.p.
Een mini-cursus van 3 lessen: ‘paardrijden met plezier’, de ‘opfriscursus’,  ‘paardrijden voor beginners’ of ’kür op muziek’.
Een cursus van 3 lessen wordt in maximaal 4 weken afgerond (deze periode wordt verlengd bij extreme weersomstandigheden). Een les kan 1 keer afgezegd en verplaatst worden. Dit wordt minimaal 24 uur van tevoren doorgegeven via mail of app.

Bed & Breakfast plus paardrijles: vanaf € 145,00 voor 2 personen (met min. 50 manegelessen achter de rug). We bieden 2 verschillende B&B-arrangementen aan: met 1 les, of met 2 lessen inclusief avondeten.

Moeder-dochterweekend, ouder-kindweekend of weekendje paardrijden: € 275,- p.p.
€ 125,00 per persoon voor een extra dag

Een paardrijles boeken

Lessen kunnen worden geboekt op doordeweekse dagen: van maandag tot en met donderdag tussen 10.30 en 18 uur en vrijdags van 10.30 – 16.00 uur.
We geven geen les in weekends.
Tijdens de meivakantie en de zomervakantie geven we geen of aangepaste reguliere lessen. We hebben dan namelijk gasten voor onze paardrijarrangementen en andere vakantiegangers die komen paardrijden.
Je kunt een les afspreken via de mail (hippago@gmail.com) of via WhatsApp (06-2890519).

De pony’s en paarden die wij beschikbaar hebben voor onze lessen zijn
1. Fly (New Forest met schofthoogte 1.39 m)  voor niveau 1 en 2 (max 65 kg)
2. Ivo (Fjord met schofthoogte 1.42 m) voor niveau 1 en 2 (max. 80 kg)
3. Ko-I-Noor (New Forest met schofthoogte 1.46 m) voor niveau 2 en 3 (max 70 kg)
4. Sil (New Forest met schofthoogte 1.46 m) voor niveau 1, 2 , 3 en 4 (max. 75 kg)
5. Jara (Haflinger met schofthoogte 1.48 m) voor niveau 2 en 3 (max 85 kg)
6. Aniba (KWPN’er met schofthoogte 1.63 m) voor niveau 3 en 4 (max 90 kg)
7. Babeth (Haflinger met schofthoogte 1.53 m) voor niveau 2, 3 en 4 (max 90 kg)
8. Zadok (KWPN’er met schofthoogte 1.71 m) voor niveau 3 en 4 (max 80 kg)
9. Zanou (KWPN’er met schofthoogte 1.71 m) voor niveau 3 en 4 (max 90 kg)

NB Wij vragen altijd naar lengte, gewicht en paardrij-ervaring, zodat we vooraf kunnen inschatten of we een geschikt paard hebben voor de les.

Geschikte kleding voor beginnende ruiters

* Als je een les komt volgen, heb je een broek aan (bv. joggingbroek) die vies mag worden én stevige schoenen of kaplaarzen met een hak. De hak is essentieel om niet door de stijgbeugels te schieten. Wij hebben wel een cap te leen, maar geen schoenen of laarzen.
Als je een jas draagt, moet de jas strak om je lichaam sluiten en vooral niet wapperen. Een bodywarmer is prima.
*Tijdens het paardrijden heb je geen oorbellen in (de cap kan daar overheen schuiven) en/of ringen om je vingers.

Hoe kan er worden betaald?

Betaling is vooraf: via een bankoverschrijving of Tikkie.

Voorwaarden

* De minimumleeftijd voor een ‘echte’ paardrijles is 6; er is geen maximumleeftijd.
Voor kinderen jonger dan 6 jaar kan er een programma op maat worden geboden, zoals even poetsen en een rondje op de paardenrug over onze zandpaden. De ouder is er dan steeds bij voor de veiligheid. Wij hebben geschikte leencaps. Het kind moet wel stevige schoentjes aanhebben of kaplaarsjes. Geen sandalen.

* Neem liever geen andere kinderen mee als 1 kind uit het gezin een les komt nemen. Omdat paarden schrikdieren zijn, gaat onze aandacht dan vaak uit naar het letten op de kinderen die niet aan het lessen zijn. Zij gaan zich meestal vervelen en willen dan bewegen.
Tip! Voor twee kinderen bestaat de mogelijkheid van een duo gezinsles

* Voor een duoles dienen beide ruiters minimaal 50 manegelessen te hebben gevolgd.
Als het verschil in rijden erg groot is, adviseren wij privéles te nemen. Mocht je toch graag een duoles willen, dan gaat de aandacht normaliter het meeste uit naar degene die het laagste niveau heeft en wordt de les aan zijn/haar niveau aangepast.

* Een les duurt een uur: dit is inclusief begeleiding bij het poetsen, opzadelen en afzadelen. Voor beginnende ruiters bestaat een deel van de les uit leren poetsen, opzadelen en het aan de hand begeleiden van het paard. Lesklanten die zelfstandig kunnen poetsen, opzadelen en afzadelen zitten ongeveer een uur op het paard.
De beginnende lesklant is 5 minuten van tevoren welkom (omdat poetsen en opzadelen onderdeel is van de les); de gevorderde lesklant is 15 minuten van tevoren welkom (om zelfstandig te poetsen en op te zadelen).
Een ieder kan gebruik maken van onze kantine en de toilet.

Annuleren

* Annuleren kan tot 24 uur van tevoren, daarna wordt de helft van het afgesproken bedrag voor de les berekend.