Logeerboerderij Hippago is een paardenboerderij met weilanden voor de 12 pony’s en  paarden, zandpaden tussen de weilanden waar je heerlijk kunt wandelen of paardrijden en twee voedselbosjes met grote vijvers, kleine boomgaardjes met appel-, pere- en pruimebomen en vele bessen- en frambozenstruiken. Hoewel onze voorzieningen elke dag worden schoongemaakt, hebben we door de paarden en het vele gras toch vaak wat inloop van zand in de kantine, waar het ontbijt wordt geserveerd en in het sanitair. Gasten die houden van heel erg clean en alles wit zullen zich bij ons dus niet thuis voelen. Voor gasten die houden van groen, landelijk en rustig geldt: welkom in de kleine wereld van Hippago.

De pipowagens van Hippago worden gebruikt als slaapplaats voor arrangementen, zoals een moeder-dochterweekend of B&B met paardrijles. Er zijn 4 pipowagens en een chalet. Zij staan rond onze overdekte roundpen en worden omgeven door groen.
Er is geen sanitair in de pipowagens. Twee doucheruimtes en twee toiletten zijn te vinden in het activiteitengebouw op zo’n  50 à 60 meter afstand. Hier is ook de kantine, waar het ontbijt wordt geserveerd. Rond het activiteitengebouw is goede wifi; in de pipowagens is niet altijd goed bereik.

Voor alle pipowagens geldt een minimumleeftijd voor kinderen. In de Droompipo is die bijvoorbeeld 4 jaar. Andere pipowagens zijn alleen geschikt voor oudere kinderen. Let goed op de breedtes en lengtes van de bedden, want dit zijn geen standaard maten.

De pipowagens van Hippago zijn niet geschikt voor erg lange mensen (bv. langer dan 1.90 m) en voor zware mensen. Wij hanteren een maximum gewicht van 100 kg voor de Zonnepipo en de Pipopipo en 120 kg voor de Droompipo, het Chalet en de Circuspipo.

Voor onze tarieven, download: 2023 Tarieven pipowagens B&B

Droompipo

Voor 4 personen

De Droompipo heeft een afmeting van 10 m2 en telt een tweepersoonsbed van 1.40 x 2.00 meter en een stapelbed met 2 matrassen van 90 x 200 cm.  Verder een kast met handdoeken en spreien en een eettafel met twee stoelen. De minimumleeftijd voor kinderen is 4 jaar en het maximum gewicht van een volwassene 120 kg.
In de Droompipo is een eenvoudige voorziening om oploskoffie of thee te drinken.

Zonnepipo

De Zonnepipo heeft een afmeting van 2 x 4 meter. Er is een tweepersoonsbed van 1.40 m breed x 1.90 m lang, een kastje, een tafel en twee stoelen. Minimumleeftijd voor een kind is 8 jaar en het maximumgewicht van een volwassene 100 kg. 

Voor 2 personen

Chalet

Voor 2 personen

Het chalet heeft een afmeting van 3 x 5 meter. Er staan 2 aparte bedden in, een tafel met twee stoelen, een kledingrek en een sidetable. Er kan een zelf meegebracht kinderbedje neer worden gezet. Minimumleeftijd voor kinderen die in een bed van het chalet slapen is 4 jaar. Maximum gewicht volwassene is 120 kg.
In het chalet is een eenvoudige voorziening om oploskoffie of thee te drinken.

Circuspipo

De Circuspipo heeft een tweepersoonsbed van 1.40 x 2.00 meter. Verder staat er een rieten kast. Hierin liggen spreien, die kunnen worden gebruikt als het wat koud is. Ook is er een zitje dat bestaat uit een bankje, een kruk en een tafeltje. De minimumleeftijd voor deze pipowagen is 8 jaar. Het maximumgewicht van een volwassene is 120 kg.

Voor 2 personen

Pipopipo

Voor 4 personen (met 2 stapelbedden)

De Pipopipo heeft een oppervlakte van 8 m2 en telt 2 stapelbedden met matrassen van 80 x 200 cm. Deze pipowagen is het best te vergelijken met een eenvoudige blokhut. De minimumleeftijd voor kinderen is 8 jaar. Het maximumgewicht voor volwassenen is 100 kg.

Het sanitair – een luxe douche en toilet – vind je in het activiteitengebouw op 50 meter loopafstand. In en rond dit gebouw (tot de pipowagens) is gratis wifi. Het gebouw is ’s nachts verlicht.

Belangrijk om van tevoren te weten!
* Onze slaapaccommodaties zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar (we hebben geen kinderbedjes en er is geen ruimte voor een extra bedje)
* Onze slaapaccommodaties en onze sanitaire voorzieningen zijn niet geschikt voor mensen, die extra lang zijn (zoals langer dan 1.90 meter) en/of zwaarder wegen dan 100 kg (voor de Zonnepipo en de Pipopipo) en 120 kg voor de overige accommodaties.
* Ontbijt wordt geserveerd in de kantine van het activiteitengebouw, op 50 meter afstand van de pipowagens. Hier vind je ook het sanitair (2 aparte douches en toiletten) en er is goede wifi (in de pipowagens is er niet altijd goede wifi).

Faciliteiten
*Een vaste internetverbinding is beschikbaar rondom het activiteitengebouw. Deze service is gratis.
*Je kunt gratis parkeren op eigen terrein
*Er is geen mogelijkheid voor extra bedden in pipowagens. Alleen in het chalet is ruimte voor een kinderbedje.

Huisregels
* Roken is niet toegestaan in overdekte gebouwen (ook niet op de veranda bij de kantine)
* Vanwege de schrikreacties die paarden kunnen hebben zijn open vuur, BBQ, feesten en bijeenkomsten, balsporten en drones niet toegestaan
* Huisdieren zijn niet toegestaan
* Tussen 22:00 en 08:00 is het stil op het terrein

Praktisch
In de slaapaccommodatie vind je
– opgemaakte bedden
– een kastje met handdoeken en spreien
– een kapstok
– een spiegel
– een vuilnisbakje
– een lange veger en blik
– verlichting
– stopcontacten
– een tafel en stoelen/bankje (behalve in de Pipopipo; daar vind je alleen 2 stapelbedden)

Waar komt de pipowagen vandaan?

Curcus Pipo van Pipo de Clown - Budget B & B Hippago

Pipowagens zijn typisch Nederlands. Het woord is niet te vertalen in andere talen. In het Engels noemen we ze maar ‘room on wheels’. De pipowagens in Nederland zijn geïnspireerd op de woonwagen waarmee Pipo de Clown door het land trok in een Nederlandse televisieserie die liep van 1958 tot 1980.
De wagen van Pipo de Clown heette Circuspipo. Heel toevallig (of onbewust misschien juist niet) hebben wij ook een wagen “Circuspipo” genoemd.

Sapperdeflap!

Nononono voor de Circus Pipo - Budget B & B Hippago

De serie Pipo de Clown ging over de clown Pipo, die was weggelopen uit het circus van ‘Dikke Deur’. Samen met zijn vrouw Mammaloe en dochter Petra trok hij de wereld door in een woonwagen die werd voortgetrokken door de ezel Nononono. De televisieserie is geschreven door Wim Meuldijk. Eén van de bekendste uitspraken van Pipo de Clown was “Sapperdeflap”. Hij sloot elke aflevering af met de woorden: “Dag vogels, dag bloemen, dag lieve kinderen”.