Mogen kinderen die met hun ouders op bed & breakfast komen ook pony’s poetsen?

Paarden zijn vluchtdieren en gewoontedieren. Het is belangrijk dat ze altijd op dezelfde manier en vanuit rust worden benaderd. Omdat kinderen van onze B & B-gasten onze paarden niet kennen en wij niet weten welke ervaring zij met paarden hebben, is het contact met paarden op Hippago altijd onder ons toezicht.

Mogen kinderen die met hun ouders op bed & breakfast komen helpen de paarden te verzorgen?


Kinderen mogen ’s morgens en ‘s avonds meelopen en helpen met het voeren van de paarden. Dit gebeurt echter niet altijd op precies dezelfde tijden. Poetsen, stallen mesten en dergelijke kan alleen binnen een arrangement.

Waarom is paardrijles zo duur?

Sommige mensen klagen over de kosten van paardrijlessen. We hebben zelfs wel eens de opmerking tijdens één van onze ponykampen vroeger gekregen: “Je hebt die paarden toch al, waarom moeten wij er dan voor betalen?” Daar zijn we maar niet op in gegaan.
Het houden van paarden is kostbaar. Ze hebben een stal, maar gaan ook zo vaak mogelijk op de wei. In de zomer dragen ze vliegendekens; in de winter winterdekens. Ze worden – met een zadel en hoofdstel – gereden in een zandbak met een omheining en verlichting. We hebben te maken met stalonderhoud, weilandonderhoud, bakonderhoud en verlichting, onderhoud en vervanging van zadels, hoofdstellen en dekens en niet te vergeten de uren tijd die in de verzorging van paarden gaat zitten.  Het heen en weer brengen naar en van weiland, het mesten van de stallen, het ervoor zorgen dat de paarden voldoende beweging krijgen en netjes aan de hulpen blijven lopen, hier hebben we bijna een dagtaak aan. Als we alle kosten zouden moeten terugverdienen met onze paarden, dan zouden ze wel 4 uur per dag moeten lopen en dan zouden we geen paard met pensioen – als Ivo –  kunnen houden. We houden ons ongeveer aan de prijzen die in de omgeving worden gevraagd voor paardrijlessen, maar het kan zeker niet uit. Daarom bieden we alleen paardrijlessen – privélessen en duolessen –  aan in combinatie met verblijf.