Hippago heeft een zorgfunctie en een vrijetijdsfunctie. De zorgfunctie wordt zoveel mogelijk voortgezet. Begeleiding en logeeropvang vinden aangepast doorgang. Onze B & B blijft voorlopig gesloten.

Begeleiding en logeeropvang
Op Logeerboerderij Hippago bieden we zeer kleinschalig dagbesteding en daarnaast individuele begeleiding en logeeropvang. Dagbesteding is zo kleinschalig dat het gewoon kan doorgaan met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Voor de begeleiding geldt dat we in het ene geval de cliënt niet fysiek zien, maar appen en bellen, uiteraard ook met de ouder.  In een ander geval – waarin het belangrijk is dat de cliënt even uit de thuissituatie is – wordt cliënt wel fysiek gezien (en meegenomen naar onze boerderij). We hanteren daarbij de richtlijnen van het RIVM: we schudden geen handen, houden 1,5 meter afstand, niezen en hoesten in de holte van de elleboog, enz. Cliënten met luchtwegklachten dienen thuis te blijven en ook wij als begeleiders vermijden fysieke contacten wanneer we klachten hebben.
Ook de logeeropvang kan – zeer kleinschalig – doorgang vinden. Bij een maximum van 6 logées bestaat de mogelijkheid namelijk om een afstand van 1,5 meter te behouden tijdens het eten, slapen en bij andere gezamenlijke activiteiten. Uiteraard leggen we de ouders voor dat zij de keus hebben om de logeeropvang wel of niet door te laten gaan.
We hebben gemerkt dat er spanningen in de thuissituatie ontstaan doordat alle kinderen thuis zijn en ouders naast hun werk/normale taken er ook voor moeten zorgen dat de kinderen schoolwerk doen. Voor cliënten met ASS geldt dat zij het extra moeilijk hebben met de onvoorspelbaarheid en snelle veranderingen door de coronacrisis. Voor cliënten met ADHD geldt dat zij veel moeite hebben met thuis zitten en niets te doen te hebben. Dit leidt tot conflicten en juist dan kan respijtzorg even lucht geven.
Wij hebben een boerderij met 3 hectare grond en 12 pony’s en paarden. Het is eenvoudig afstand te houden van elkaar en de paarden geven cliënten rust en laten ze weer even een ‘normale’ wereld zien.

Overige maatregelen van Hippago:
– Ouders brengen hun kinderen zelf voor de logeeropvang
– Voor de begeleiding geldt dat kinderen wel kunnen worden opgehaald met onze bus. Er is een plexiglaswand tussen voor- en achterbank én een plexiglas scheidingswand op de voorbank
– Logées worden wel opgehaald van en gebracht naar station Hoogeveen; er kunnen maximaal 3 logées tegelijk worden vervoerd