Pony vlechten voor het verkleedpartijtjeVoor de allerkleinsten, die nog niet toe zijn aan paardrijles, hebben we onze minipaardjes Rebby en Fee. Niets is leuker dan om ze te poetsen en hun manen in te vlechten. Om daarna een verkleedpartijtje te houden met hoeden, pruiken, sjaaltjes, dekentjes en lappen met glitters uit onze verkleedmand. En dan natuurlijk mooie foto’s maken. Rebby en Fee zijn echte fotomodellen en houden van alle aandacht.

We besluiten het verkleedpartijtje met een glaasje limonade en een versnapering.
Belangrijk als voorbereiding: als je omgaat met pony’s, heb je dichte schoenen aan. Dat kunnen kaplaarzen zijn of bergschoenen. Geen gympen of sandalen!

Minipaardjes

Minipaardjes zijn geen pony’s, maar paardjes. Onze Fee hebben we gekocht bij Jacky Stables, een fokkerij van onder meer minipaardjes. Met Rebby doen we af en toe vrijheidsdressuur. Hij kan een rondje links en rechts draaien, jaknikken en neeschudden, op een plankje tikken en steigeren op commando. Hij heeft echter zoveel temperament, dat hij wat drammerig kan worden, dus we laten de training even rusten totdat hij wat ouder is.

Minipaardjes worden ook als therapiepaardjes ingezet. Ze zijn handzaam, veel slanker dan Shetlanders en intelligent in de omgang.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt hoe goed het voor de gezondheid is om met dieren om te gaan. Er wordt door jong én oud inmiddels geknuffeld met koeien, varkens en alcapa’s.
Leestip: waarom knuffelen met dieren goed voor u is.

Kosten verkleedpartijtje

Fotoshoot van het verkleedpartijtjeEen verkleedpartijtje – uiteraard onder deskundige begeleiding – kost € 40,00 per uur. Kinderen onder de 8 jaar worden begeleid door een ouder. Er kunnen maximaal 4 personen mee. Bijvoorbeeld: 2 ouders en 2 kinderen of 1 ouder met 3 kinderen.

Je kunt betalen met een Tikkie of contant.

Als je klikt op de knop hieronder ‘Direct boeken’ vind je de data en tijden voor dit uitje voor de kids.