dressuurles
Stap voor stap
Dressuur is de basis voor alle takken van paardensport. Het is belangrijk stap voor stap en zonder angst te leren meebewegen op de rug van een pony of paard. En daarna wil je ook graag controle kunnen uitoefenen op gang, tempo en richting van het paard.

Onafhankelijke zit
Bij ons ligt de nadruk op een goede en onafhankelijke zit van de ruiter. Een paard wordt belast met een zadel en het – bewegend – gewicht van een ruiter. Er gelden dan natuurkundige wetten. Hoe lichter de ruiter en hoe beter hij meegaat met de bewegingen van het paard, hoe makkelijker het paard het heeft. Een wat zwaarder persoon kan het een paard veel makkelijker maken door goed mee te bewegen.

Vier niveaus
Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht. Dit betekent dat een goede hulp van de ruiter altijd een goede reactie van het paard oplevert.
Meisje met ponyOnze lessen zijn onderverdeeld in 4 niveaus. Per niveau staat er welke oefeningen de ruiter aanleert en welke pony’s en paarden van ons kunnen worden ingezet. Het kan zijn dat er binnen 1 lesgroep op verschillende niveaus wordt gewerkt. Een ieder krijgt dan individuele aanwijzingen.
NB Om in een groep te kunnen rijden, dient de ruiter minimaal een jaar lang (ongeveer 50) manegelessen te hebben gevolgd.

We hebben een aantal pony’s en paarden die geklasseerd zijn in de dressuurwedstrijd. We geven les tot en met niveau 4. Dit is te vergelijken met wedstrijdsport klasse L2, uitgebreid met enkele oefeningen uit de M1.