Stap voor stap
Dressuur is de basis voor alle takken van paardensport. Het is belangrijk stap voor stap en zonder angst te leren meebewegen op de rug van een pony of paard. En daarna wil je ook graag controle kunnen uitoefenen op gang, tempo en richting van het paard.

Onafhankelijke zit
Bij ons ligt de nadruk op een goede en onafhankelijke zit van de ruiter. Een paard wordt belast met een zadel en het – bewegend – gewicht van een ruiter. Er gelden dan natuurkundige wetten. Hoe lichter de ruiter en hoe beter hij meegaat met de bewegingen van het paard, hoe makkelijker het paard het heeft. Een wat zwaarder persoon kan het een paard veel makkelijker maken door goed mee te bewegen.

Vier niveaus
Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht. Dit betekent dat een goede hulp van de ruiter altijd een goede reactie van het paard oplevert.
Onze lessen zijn onderverdeeld in 4 niveaus. Per niveau staat er welke oefeningen de ruiter aanleert en welke pony’s en paarden van ons kunnen worden ingezet. Het kan zijn dat er binnen 1 lesgroep op verschillende niveaus wordt gewerkt. Een ieder krijgt dan individuele aanwijzingen.
NB Om in een groep te kunnen rijden, dient de ruiter minimaal een jaar lang (ongeveer 50) manegelessen te hebben gevolgd.

We hebben een aantal pony’s en paarden die geklasseerd zijn in de dressuurwedstrijd. We geven les tot en met niveau 4. Dit is te vergelijken met wedstrijdsport klasse L2, uitgebreid met enkele oefeningen uit de M1.

Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.
Hoe er op Hippago wordt les gegeven, lees je hier.      

Onze tarieven:
€ 20,00 per persoon per uur paardrijles in de groep (duoles) voor personen die minimaal 50 manegelessen hebben gevolgd (gezamenlijk aanmelden)

€ 20,00 per persoon per half uur privé paardrijles (alleen voor gevorderden)

€ 35,00 per uur privé paardrijles (voor elk niveau)

€ 50,00 voor anderhalf uur privé paardrijles aan twee kinderen uit hetzelfde gezin (gezamenlijke les poetsen en zadelen, daarna allebei 30 minuten privéles)

De pony’s en paarden die wij beschikbaar hebben voor onze lessen zijn
1. Fly voor niveau 1 (max 75 kg) en 2 (max 70 kg)
2. Sil voor niveau 1 (max 90 kg), 2 (max 85 kg), 3 en 4 (max. 80 kg)
3. Ivo voor niveau 1 (max. 90 kg) en 2 (max. 85 kg)
4. Ko-I-Noor voor niveau 1 (max 75 kg) en 2 (max 70 kg)
5. Jara voor niveau 2 (max 90 kg) en 3 (max 90 kg)
6. Aniba voor niveau 3 (max 90 kg) en 4 (max 90 kg)
7. Zanou voor niveau 3 (max 95 kg) en 4 (max 95 kg)
8. Zadok voor niveau 3 (max 85 kg) en 4 (max 85 kg)
Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.

Onze missie: paarden leren en inspireren mensen

Hippago is een zorg- en logeerboerderij. De naam Hippago verwijst enerzijds naar hippisch: we werken vaak met paarden. Anderzijds naar agogiek: leer van het opzettelijk veranderen van gedragspatronen bij mensen. Die veranderingen proberen wij te bewerkstelligen door mensen te laten omgaan met paarden. Goede en veilige omgang met zulke grote vluchtdieren vereist een aantal vaardigheden. Die kun je bij ons leren. De eerste stap in dit leerproces is het leggen van contact met een paard: hoe kan je een paard iets duidelijk maken. De volgende uitdaging is om iets van een paard gedaan te krijgen. En daar is nog wat meer voor nodig. Zoals doortastendheid, weten wat je wilt, maar ook rust en geduld om vertrouwen te winnen, beloning van gewenst gedrag, het stellen van grenzen, en het voorzien en voorkomen van gevaarlijke situaties.

Onze visie: veiligheid, structuur, stimulans

Wij doen ons best om ieder van dienst te zijn en stapje voor stapje naar een gewenst doel te werken. Geen dwang of drang, niets forceren, zo nodig een stapje terug als dat nodig is. Het belangrijkste vinden wij dat iedereen met plezier op zijn eigen niveau bezig is en het vertrouwen in eigen kunnen wordt versterkt. Sleutelbegrippen zijn veiligheid, structuur, stimulering vanuit een positieve benadering.