Op Hippago worden geen reguliere lessen gegeven, zoals op grotere maneges. We bieden losse lessen aan gasten in onze pipowagens en vakantiehuisje aan. Daarnaast verzorgen we mini-cursussen van drie lessen, zoals de mini-cursussen “paardrijden met plezier”, de “opfriscursus” en de mini-cursus “paardrijden voor beginners”.

Opfriscursus

Veel mensen – vooral vrouwen – hebben als kind jarenlang paardgereden. Als hun kinderen wat groter zijn (en dochterlief al is aangestoken door het paardenvirus), begint het weer te kriebelen. Maar om nou direct een buitenrit op vreemde paarden te gaan maken of in een manegeles aan te schuiven?
Onze opfriscursus is bedoeld om
* het vertrouwen terug te krijgen
* er achter te komen wat je (nog) wel en niet kan
* erachter te komen of je echt weer wilt gaan paardrijden
Wat we gaan doen? Gewoon, lekker uitproberen in je eigen tempo en zonder druk.

Voor wie?

Onze mini-cursussen zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen.
Ook kinderen met een zorgvraag zijn welkom. Wij geven veel lessen aan kinderen en volwassenen met bv. autisme of ADHD (NB wij hebben echter niet de expertise en de faciliteiten van een gehandicaptenmanege).

Hoe wij welke vaardigheden aanleren, lees je hier.
Voor ons hele paardenaanbod, kijk op paardenactiviteiten.

Wij vinden een goede en onafhankelijke zit van de ruiter heel belangrijk. Een paard wordt belast met een zadel en het – bewegend – gewicht van een ruiter. Er gelden dan natuurkundige wetten. Hoe lichter de ruiter en hoe beter hij meegaat met de bewegingen van het paard, hoe makkelijker het paard het heeft. Een wat zwaarder persoon kan het een paard veel makkelijker maken door goed mee te bewegen.

Onze lessen zijn onderverdeeld in vier niveaus. Per niveau wordt aangegeven welke oefeningen de ruiter aanleert en welke pony’s en paarden van ons kunnen worden ingezet.

Hoe je weet welk niveau je hebt, lees je hier.

Onze pony’s en paarden zijn braaf en goed afgericht. Dit betekent dat een goede hulp van de ruiter altijd een goede reactie van het paard oplevert.We hebben een aantal pony’s en paarden die geklasseerd zijn in de dressuurwedstrijd. We geven les tot en met niveau 4. Dit is te vergelijken met wedstrijdsport klasse L2, uitgebreid met enkele oefeningen uit de M1.

Wil je alvast kennis maken met onze kanjers, kijk dan op onze pagina pony’s en paarden.

Voor onze lestarieven, klik hier.