Logeerboerderij biedt in samenwerking met praktijk Yryda een eendaagse workshop Healing van dieren aan om te leren en te oefenen hoe je dieren kunt healen. Om te oefenen hebben we op Logeerboerderij Hippago 11 pony’s en paarden staan. Ook loopt er een hele lieve hond rond. Mocht je niet te dichtbij grote dieren willen komen, wees dan gerust: Healen van dieren kan prima op afstand. Dus je kunt ook je huisdier thuis helpen.

Bijna elke lichamelijke of psychische klacht is te behandelen, zoals overactiviteit bij honden, angst bij katten of legproblemen bij vogels, dieren met gekneusde of gebroken botten of gedragsproblemen als plassen in huis of niet alleen kunnen zijn. Healing bij zoogdieren gaat op dezelfde manier als bij mensen.

Bij healing van dieren zijn een aantal factoren erg belangrijk:

* Energie gebruiken kan en doet iedereen de hele dag door. Echter, als je het bewust gaat inzetten om iets te bereiken (zoals healing, genezing, verhelpen van klachten, blokkades loslaten) dan ineens wordt het een kunst ofwel een ambacht. Tijdens de workshop Healing van dieren leer je de kneepjes van het vak, de “do’s and dont’s”, en beslist niet onbelangrijk: hoe kun je healen zonder uitgeput te raken (dus zonder dat het jou zelf energie kost)?
* Hoe voelt het om een energetische behandeling te geven en te ontvangen? Hoe herken je reacties bij het dier en bij jezelf? Wanneer moet je stoppen met de healing?
Tijdens de workshop ga je zowel een healing ontvangen als geven. Je hoeft hiervoor niets te weten of te kunnen op het gebied van healing, want je wordt hierbij begeleid door Petra en de engelen.
* Je krijgt informatie over chakra’s en aura’s. Waar zitten deze bijvoorbeeld bij paarden en andere (huis)dieren? En hebben ze dezelfde functie als bij mensen?
Alle informatie krijg je ook mee in een werkboek/handout, zodat je thuis alles rustig kunt nalezen.

Het programma

09.45 – 10.15 uur: inloop en koffie/thee en een rondje kennismaking
10.15 – 11.15 uur: deel 1 Energieoefeningen

De energieoefeningen krijgen een fysieke, emotionele, mentale en spirituele uitleg. Spelenderwijs leer je holistische verbindingen te maken, want ook bij dieren werken lichaam en geest altijd samen. Wat gaan we doen?
* gronden
* koorden
* afstemming
* ruimte maken (begrenzen)
* oefening in wat je denkt en wat je voelt, loslaten wat vandaag niet nodig is
* contact maken met je helende talenten

We hebben je na aanmelding van de workshop verzocht een voorwerp mee te nemen, zoals bv. een sieraad. Deze gaat Petra “readen”, waardoor je vertrouwen krijgt in de kracht van energie en de invloed van deze kracht op het welzijn van mens en dier.

11.15 – 11.30 uur:  pauze
11.30 – 13.00 uur: deel 2 healing geven en ontvangen

In vervolg op het ochtendprogramma ga je zelf fysiek energie ervaren door een korte healing te geven, maar je ontvangt ook zelf een heerlijk energiebad. Door te ervaren wat energie kan doen, kun je je voorbereiden op de reacties die dieren kunnen geven.

13.00 – 13.45 uur: lunch
13.45 – 15.45 uur: deel 3 Healing van dieren

Alle voorbereidingen van de ochtend komen samen en we kunnen nu dieren gaan healen.
Eerst bekijk je het dier en daarna vraag je of het dier een healing wil ontvangen. Als het dier instemt, kun je met je healing beginnen. Aan bod komen de reacties die dieren kunnen geven, evenals de reacties die je als healer ervaart.
Verwacht niet te veel in het begin, want je helende vaardigheden zullen zich moeten gaan ontwikkelen. Je kunt dit vergelijken met spieren die je moet trainen.
Tot slot komt “healing van dieren op afstand” aan bod. Niet alleen belangrijk om je huisdier thuis te kunnen behandelen wanneer je weg bent, maar ook misschien wel de enige mogelijkheid bij wilde dieren met gezondheidsproblemen.

15.45 – max. 16.30 uur: eindevaluatie en afscheidsversnapering

Aantal deelnemers en kosten

Er zijn maximaal 10 deelnemers. Kom je alleen, dan bedragen de kosten € 150,00; kom je met z’n tweeën, dan bedragen de kosten per persoon € 135,00. Ook kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom. Onze prijzen zijn inclusief btw, programma, werkboek/handout, koffie of thee, lunch en een afscheidsversnapering.

Voor deelnemers die van ver komen biedt Logeerboerderij Hippago de mogelijkheid om voorafgaand en/of aansluitend aan de workshopdag een Bed & Breakfast overnachting in één van onze pipowagens te boeken. De prijs hiervan bedraagt per nacht € 65,00 voor 1 persoon en € 90,00 voor 2 personen (inclusief btw, toeristenbelasting, ontbijt en eindschoonmaak). Opgeven kan via de mail: hippago@gmail.com onder vermelding van naam en datum workshop.

Wanneer zijn de workshops?

We gaan workshops plannen vanaf september 2022, waarschijnlijk op donderdagen. Op dit moment hebben we nog geen data beschikbaar. Heb je belangstelling, vul dan het inschrijfformulier in. Zodra de data bekend zijn, ontvang je bericht.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door onderaan deze pagina het formulier in te vullen. Elke deelnemer – dus ook als je met z’n tweeën komt – vult een formulier in.
Je wordt eerst gevraagd welke workshop je wilt volgen (dus “Healing van dieren” of “Natuurlijke EHBO voor dieren”).

  Tip: Bekijk ook onze eendaagse workshop Natuurlijke EHBO voor dieren

  Interview met Petra over healing van dieren

  Hoe ga je te werk bij healing van dieren?

  Petra: “Engelenenergie werkt werkelijk op alles. Mensen, dieren en planten en zelfs op vaste materie. Dieren bepalen zelf of ze behandeld willen worden. Ze komen vanzelf wel bij je, of wanneer jij naar ze toe gaat, dan blijven ze op de plaats staan of liggen waar ze zich op dat moment bevinden. Als je een dier aan het behandelen bent en het dier vindt het genoeg, dan loopt het meestal vanzelf weg. Of ze geven een signaal dat het genoeg is. Meestal voel je dan dat je het contact met het dier kwijt bent.”

  Moet je weten welke klacht het dier heeft voordat je gaat healen?

  Petra: “Nee, het kan je helpen zodat je gerichter te werk kunt gaan, maar vertrouw er liever op dat de energie uitstekend weet waar het zijn moet. Je kennis kan namelijk ook storend werken op de vrije stroom die energie is.”

  Zijn er ook contra-indicaties bij healing van dieren?

  Petra: “Ja, maar vergeet niet dat dieren het zelf stukken beter kunnen regelen en vanzelf weggaan wanneer ze genoeg energie ontvangen hebben. Je moet wel oppassen met drachtige of zwangere dieren, want (engelen-)energie herstelt en reinigt diep. Het afvoeren van afvalstoffen kan lichamelijk ongemak geven, en dat kan weer veel te heftig werken op het ongeboren dier. Bij dieren die een jong dragen of die onvoorspelbaar gedrag vertonen (bij mensen zouden we het psychotisch gedrag noemen) moet je beslist veel korter werken. Hoe lang dit kan en hoe je precies dieren healt, komt in de workshop uitgebreid aan de orde.”